Wout Poels over kansen Mikel Landa: “Misschien wordt BORA-hansgrohe bondgenoot”

dinsdag 24 mei 2022 om 17:41
Wout Poels over kansen Mikel Landa: “Misschien wordt BORA-hansgrohe bondgenoot”

foto: Cor Vos

Wout Poels zat in de Giro-etappe naar Aprica in de grote kopgroep van de dag, maar hij streed niet mee om de ritwinst. Op de slotklim naar Valico di Santa Cristina liet hij zich uitzakken om kopman Mikel Landa bij te staan. “Dat wist ik vanaf het begin al”, zei Poels na afloop tegen Eurosport.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Ik ben de rustdag goed doorgekomen. Deze week ben ik fit gebleven na de rustdag, dat is wel lekker”, lacht de Limburgse klimmer. “Ik wist vanaf het begin dat ik op de laatste klim moest wachten op de ploeg. Dat is ook wel jammer. Je hoopt soms dat de koers anders loopt, maar het is wat het is.”

Op de Santa Cristina kreeg Poels de opdracht om het tempo te bepalen in dienst van Landa. “Maar de groep was klein en Mikel zag er goed uit. Ik heb alles gegeven”, aldus Poels. “Mikel is in heel goede vorm, al rijdt Richard Carapaz ook als een raket. Er moet nog wat gebeuren, maar het is mooi dat we in de mix zitten en dat ik iets kan doen.”

De spanning is om te snijden in de top van het klassement, met Carapaz in het roze en Jai Hindley (op 3 seconden), João Almeida (op 44 seconden) en Landa (op 59 seconden) binnen een minuut staan van elkaar. “Misschien hebben we in BORA-hansgrohe (de ploeg van Hindley, red.) een bondgenoot om nog iets te doen”, zegt Poels met een geniepige glimlach. Woensdag is het opnieuw klimmen geblazen. “Ik zal de route even gaan bekijken, maar ik heb er zin in.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Scott Sunderland 24 mei 2022 om 18:20

Landa is in orde, maar ik zie hem het verschil niet maken ten opzichte van Carapaz en Hindley. Hij moet een minuut goedmaken. Op dit moment lijkt hij met Almeida te gaan strijden voor plaats drie. En Landa een beetje kennende haalt hij dan net het podium niet.

mackie 24 mei 2022 om 18:37

Landa moet niet alleen een minuut goed maken maar ook eigenlijk ook nog minimaal één seconde of 40 op Carapaz en Hindley en ruim een minuut voor staan op Almeida voor de slot tijdrit ( op basis van resultaten uit het verleden). Wordt waarschijnlijk een 4e plaats voor Landa :)

Ronellenfitsch 24 mei 2022 om 19:13

Creativiteit is ver te zoeken zodra Landa denkt dat ie een kans heeft. Al bij de start bepalen dat iemand op de slotklim moet wachten, tja …

Murcia 24 mei 2022 om 19:14

Dat incidentje met Pelle was weer ouderwets Landa, hij rijdt goed maar is niet bij machte om Hindley en Carapaz los te rijden en heeft in de strijd om het podium nog steeds de veel betere tijdrijder Almeida dicht bij zich staan. Zou wel weer eens plek 4 kunnen worden en dan kan Babbelbelg de droeve blik met de puppy ogen nog eens benoemen.

Tuubke 24 mei 2022 om 19:24

Toch wel jammer dat de ploegleiding niet durfde te schakelen naar een plan B. Landa zat behoorlijk safe in die groep met Carapaz (het grootste risico bleek zijn eigen ploegmaat Bilbao), terwijl Poels serieuze kansen had om de rit te winnen.

Quick Stijn 24 mei 2022 om 20:27

Als Landa de Giro wil winnen zal hij moeten aanvallen. Een etappe winnen met Poels is leuk, maar veel minder interessant (en de kans op etappewinst was ook niet gigantisch).

Volg hier

Headlines

Materiaalzone