Wout Poels kijkt uit naar Ronde van Polen: “Goede herinneringen”

dinsdag 4 augustus 2020 om 16:55
Wout Poels kijkt uit naar Ronde van Polen: “Goede herinneringen”

foto: Cor Vos (archief)

Wout Poels zal morgen eindelijk weer een rugnummer opspelden voor de openingsetappe van de Ronde van Polen. De renner van Bahrain McLaren kan niet wachten om weer te koersen. “Ik heb de laatste maanden goed getraind en ben er klaar voor.”

Het is niet de eerste keer dat Poels meedoet aan de Ronde van Polen. In 2017 werd hij al eens derde in het eindklassement en won hij de afsluitende etappe naar Bukowina Tatrzanska. “Ik bewaar goede herinneringen aan de Ronde van Polen”, aldus de Nederlander. “Ik wil graag weer koersen, zeker na zo’n lange periode van inactiviteit.”

“In de Ronde van Polen krijgen we altijd wel een paar lastige etappes voorgeschoteld. In deze ritten zal het klassement worden opgemaakt.” Poels krijgt vanaf woensdag het gezelschap van sprinters Phil Bauhaus en Mark Cavendish, de ervaren Heinrich Haussler, de beloftevolle klimmer Mark Padun, wegkapitein Marcel Sieberg en de jonge Fred Wright.

Ploegleider Vladimir Miholjevič verwacht veel van klassementskopman Poels. “Wout is een specialist in het beklimmen van steile hellingen en dus moet hij goed kunnen presteren in etappes drie en vier. We willen scoren in de sprintetappes en gaan ook voor een goed klassement.”

Voorbeschouwing: Ronde van Polen

Selectie flag-bh Bahrain McLaren voor flag-pl Ronde van Polen (5-9 augustus) 
flag-de Phil Bauhaus
flag-gb Mark Cavendish
flag-au Heinrich Haussler
flag-ua Mark Padun
flag-nl Wout Poels
flag-de Marcel Sieberg
flag-gb Fred Wright

Dit artikel delen:

5 Reacties

BW52 4 augustus 2020 om 17:28

Ben benieuwd wat Wout kan bij deze ploeg?

Wheely 4 augustus 2020 om 17:44

Hopelijk hebben al die afleveringen Chateau Meiland op de rollers hem goede benen opgeleverd. Kan in potentie dit rondje winnen en heeft geen enkele reden om niet all in te gaan.

Abraham Olano 4 augustus 2020 om 18:33

Zoals altijd kan het alle kanten op bij Wout.

Franco Ballerini 4 augustus 2020 om 18:39

Jeugdherinneringen.

Titaantje 4 augustus 2020 om 19:17

Hij zal het nagenoeg zelf moeten doen, alhoewel Padun wel wat steun kan geven, maar de rest zal er vlot af liggen in de zwaardere ritten lijkt me.

Headlines

Materiaalzone

Populair