Wout Poels: “Hopelijk blijft het bij boe-geroep”
foto: Sirotti
vrijdag 6 juli 2018 om 11:34

Wout Poels: “Hopelijk blijft het bij boe-geroep”

Sky werd donderdagavond tijdens de ploegenpresentatie van de Tour de France begroet met boe-geroep. Hoewel er ook zeker mensen applaudisseerden voor de Britse formatie, werden de boe-roepers niet ondergesneeuwd. Wielerfans houden hun hart vast voor de komende weken. Zij zijn bang dat toeschouwers het heft in eigen handen nemen als de onder vuur liggende Chris Froome en zijn team langsrijden. “Ik hoop dat het bij boe-geroep blijft”, vertelt Wout Poels aan De Telegraaf.

“Ik heb twee keer eerder de Tour met Sky gereden en toen viel het mee”, vertelt de Limburger. Na de Salbutamol-zaak rondom Froome, is het vuurtje aangewakkerd. Het proces houdt de wielerwereld al maanden in haar greep, maar eerder deze week stopten het WADA en de UCI het onderzoek naar de Brit.

Poels is in ieder geval niet bang voor de confrontatie met het publiek. “Als je schrik hebt, kun je gewoon beter niet komen. Ik ga ervan uit dat iedereen zich netjes gedraagt. Als je voor andere mensen wil supporteren, is dat natuurlijk prima. Doe dan lekker dat shirtje aan. Maar probeer geen negativiteit naar de koers te brengen.”

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2018 15:33
@rv nooit gebeurd? Effe goegeluh: Merckx puy de dome 1975.
6 juli 2018 16:09
"Maar probeer geen negativiteit naar de koers te brengen."
Dan moeten jullie (sky) wegblijven.
6 juli 2018 23:54
Wat een zeikers toch hier!!
Wees eens blij dat we goede Nederlandse renners hebben!
Wout heeft ook nog eens de laatste 2 grote rondes top 15 gehaald.
Ook nog als niet kopman zijnde!
Daar hij er zelf voor gekozen heeft voor een kopman te fietsen heb ik nog weinig Nederlandse renners zien doen!

Reacties zijn gesloten.