Wout Poels gaat voor een goed klassement in Ronde van Zwitserland
foto: Cor Vos
vrijdag 4 juni 2021 om 11:29

Wout Poels gaat voor een goed klassement in Ronde van Zwitserland

Wout Poels zal zondag met de nodige ambitie aan de start staan van de Ronde van Zwitserland. De klimmer wordt door zijn ploeg Bahrain Victorious naar voren geschoven als kopman voor het algemeen klassement. “Ik voel me heel erg goed, we liggen perfect op schema”, aldus Poels.

De 33-jarige Poels kwam voor het laatst in actie op zondag 25 april tijdens Luik-Bastenaken-Luik. “Ik kijk heel erg uit om weer te koersen en deel te nemen aan de Ronde van Zwitserland. Het is een ontzettend zware wedstrijd en Zwitserland is een fantastisch land. Ik voel me heel erg goed na een geweldig trainingskamp op Tenerife.”

Poels zal in de bergetappes kunnen rekenen op steun van Gino Mäder. De Zwitser wist in de voorbije Giro d’Italia een etappe te winnen, maar kwam ook twee keer ten val en moest dan ook vroegtijdig opgeven. Wat ook opvalt is dat Eros Capecchi, vijf dagen na zijn opgave in het Critérium du Dauphiné, deel uitmaakt van de selectie voor Zwitserland.

Domen Novak, de Oostenrijkse klimmer Hermann Pernsteiner, de Britse klimbelofte Stephen Williams en Fred Wright zijn de vierde, vijfde, zesde én zevende renner binnen de selectie.

Selectie flag-bh Bahrain Victorious voor Ronde van Zwitserland (6-13 juni)
flag-it Eros Capecchi
flag-ch Gino Mäder
flag-si Domen Novak
flag-at Hermann Pernsteiner
flag-nl Wout Poels
flag-gb Stephen Williams
flag-gb Fred Wright

 
9 Reacties
Sorteer op:
Zou Gino Mäder voldoende hersteld zijn? Heeft toch het thuisvoordeel hier, zal wel erg gemotiveerd zijn.
4 juni 2021
Capecchi laten ze natuurlijk gewoon starten omdat ze toch niet aan genoeg renners kwamen, benieuwd hoelang hij hier in koers gaat blijven. Was die wel in vorm geweest of hadden ze Pernsteiner of Poels laten starten in de Dauphiné dan wint Colbrelli daar gewoon 4 ritten.
4 juni 2021
Benieuwd of hij ook voor een klassement gaat in de Tour. Top-10 moet kunnen lukken met de Vuelta vorm van vorig jaar.
  4 juni 2021
  Ik hoop dat hij voor de Mollema-doctrine gaat: tijd verliezen om later te winnen. Een mooie bergetappe is in dit stadium van zijn carrière denk ik veel interessanter dan een eventuele 9e plek in het GC (maar voor ploeg/sponsor is dat mogelijk anders).
  4 juni 2021
  @ turtlehead mollema doctrine was in de giro maar half geslaagd. Alleen tijd verliezen is gelukt.
  4 juni 2021
  Mee eens dat ik hem ook liever een mooie etappe zie winnen. Alleen houdt het qua klassementsmannen niet over voor Bahrein deze Tour.
Als hij echt goed is dan heeft hij hier misschien wel een unieke kans om een grote wedstrijd als de Ronde van Zwitserland te winnen.
De ervaring leert dat als poels zegt dat hij voor een klassement gaat dat hij vaak niet heel goed is.
  4 juni 2021
  Precies dit. Poels is zelden aangekondigd goed. Bij Bahrain is hij ook enkel achteruit gegaan. Ik was al totaal vergeten dat hij vorig jaar nog wel een Zubeldiaanse 6e plek in de Vuelta pakte, maar daarbuiten is het toch niet heel spetterend geweest.

Reacties zijn gesloten.