Worstelende Gianni Moscon zet punt achter klassiek voorjaar

maandag 4 april 2022 om 08:26
Worstelende Gianni Moscon zet punt achter klassiek voorjaar

foto: Cor Vos

Gianni Moscon heeft zondag met de Ronde van Vlaanderen zijn laatste koers van het klassieke voorjaar gereden. De Italiaanse renner van Astana Qazaqstan worstelt met zijn vorm en besloot om onder andere Parijs-Roubaix, waar hij in het voorbije najaar naar de vierde plaats reed, aan zich voorbij te laten gaan.

Het is vooralsnog niet het seizoen van Gianni Moscon. De Italiaan, die afgelopen winter bij INEOS Grenadiers vertrok en aan een nieuw avontuur bij Astana Qazaqstan begon, kampte in januari met een coronabesmetting, waardoor hij zijn seizoensstart noodgedwongen moest uitstellen. Hij miste de Volta ao Algarve en trapte zijn seizoen af in Omloop Het Nieuwsblad. Sindsdien deed hij eerst een Italiaans programma om zich vervolgens op het Vlaamse voorjaar te storten. Imponeren deed hij niet en in de laatste vier koersen haalde hij zelfs de finish niet.

“Mijn noordelijke campagne is klaar. De conditie is onder het nulpunt, maar zoals altijd heb ik alles gegeven, hoewel het voorlopig erg weinig is dit jaar”, schrijft de 27-jarige allrounder, afgelopen jaar een an de smaakmakers in Parijs-Roubaix, op social media. “Na de drie weken ziekte als gevolg van het coronavirus in januari, heb ik geen positief gevoel meer kunnen ervaren. We doen alle nodige klinische tests en ik neem zo snel mogelijk een periode van rust om mijn conditie te verbeteren. Maar ik kom terug, want ik geef nooit op.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

BaseRace 4 april 2022 om 08:54

Verstandig; uithuilen en opnieuw beginnen…

Geel Zwarte Bril 4 april 2022 om 08:58

Had niet eens in de gaten dat hij mee reed.

Barry Batsbak 4 april 2022 om 10:02

Zijn grootste gevecht gisteren was met zijn eigen jasje dat hij in zijn achterwiel draaide. En daar hielden de wapenfeiten wel zo’n beetje op.

ThorHushovd 4 april 2022 om 08:58

Lijkt me de enige juiste beslissing, hij was onderweg om mister-DNF te worden.

Polleke 4 april 2022 om 08:59

Tja…verstandig, maandje rustig aan en opnieuw proberen…

Ronellenfitsch 4 april 2022 om 09:02

Ik had juist veel verwacht. Maar misschien wordt ie weer net als vorige jaren een van de renners van het najaar, lijkt toch zijn periode

Baukema Tomoulin 4 april 2022 om 09:44

Wel een mooie quote: “Na de drie weken ziekte als gevolg van het coronavirus in januari, heb ik geen positief gevoel meer kunnen ervaren”

TheBigShow 4 april 2022 om 10:15

Het enige positieve aan dit seizoen was de uitslag van mijn coronatest

Burn 4 april 2022 om 11:29

Hij had vorig seizoen hartklachten en er zijn weinig renners die daar daarna geen hinder van ondervinden, en dan heb ik het niet alleen over het fysieke aspect.

girardengo 4 april 2022 om 11:31

Dat coronavirus hakt er bij sommige sporters behoorlijk in. Langdurige klachten worden onvoldoende onderkend. De renners die het krijgen mogen blij zijn als zij geen long covid eraan overhouden.

Willem Kieft 4 april 2022 om 14:03

De Italiaanse Lars Boom. Zo veel talent, zo weinig prestaties.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone