Annemarie Worst: “Minder ontgoocheld dan vorig jaar”

zaterdag 30 januari 2021 om 16:36
Video

Annemarie Worst verloor pas helemaal aan het einde van de slotronde de wereldtitel aan Lucinda Brand na een pijnlijke schuiver. Desondanks reageerde de Nederlandse achteraf nuchter en tevreden.

“Ik ben minder ontgoocheld dan vorig jaar”, aldus Worst bij Sporza. “Het seizoen was minder dan vorig jaar, dus was het mijn doel om hier met het WK goed af te sluiten. Het WK is altijd een aparte wedstrijd, dus heb ik daar alles op gezet. Daarom heb je me de afgelopen weken misschien ook minder in de uitslagen gezien, dat was met vandaag in het achterhoofd.”

Hét moment was natuurlijk het lichte contact tussen Worst en Brand, waarbij de ex-mountainbikester plots onderuit ging. “Maar zoiets kan gebeuren in het heetst van de strijd. We waren aan elkaar gewaagd en het is jammer dat het zo loopt, maar het kan gebeuren want het is gewoon heel glad op die renbaan? Ik schrok, verwachtte het niet dat ze daar ging passeren, maar ben zeker tevreden met mijn wedstrijd. Gewoon balen dat ik dan niet win.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Romāns Vainšteins 30 januari 2021 om 16:51

Volgens mij had Worst het sneaky moeten spelen in in het wiel moeten blijven zitten die laatste fase. Het is geen gehaaide rijdster maar een technische bekwame met gevoel voor heroïek, niet eens iets dat in haar nadeel spreekt.

Apemantus 30 januari 2021 om 16:59

Dikke pluim voor Annemarie hoe ze haar teleurstelling heeft leren te beteugelen. Was vandaag één van de smaakmakers en een dijk van een cross gereden.

xistnc 30 januari 2021 om 18:04

Bizar goede koers van Worst, gezien haar seizoen tot dusver. Als ze in die bewuste bocht geen ruimte had gelaten, dan wint ze vandaag.

Headlines

Materiaalzone

Populair