Woods grijpt naast eindwinst Tour du Var: “Pech kostte ons de wedstrijd”

maandag 22 februari 2021 om 09:48
Woods grijpt naast eindwinst Tour du Var: “Pech kostte ons de wedstrijd”

foto: Cor Vos

Voor Michael Woods is de slotrit van de Tour des Alpes Maritimes et du Var op een teleurstelling uitgedraaid. De Canadees, die zijn eerste koers reed voor Israel Start-Up Nation, begon nog als leider aan de laatste dag, maar kwam uiteindelijk vijf seconden tekort voor de eindzege.

Woods sprak na afloop van een ‘echt zware wedstrijd’. Tegen Cyclingnews vertelde hij: “Trek-Segafredo liet zien dat ze erg sterk zijn en ze hebben de eindoverwinning verdiend, maar ik vond dat onze ploeg supergoed reed. Jammer genoeg werden we opgehouden door mechanische pech en dat waren net de seconden die we nodig hadden voor het eindklassement.”

De leiderstrui van de Canadese klimmer werd al vrijwel vanaf de start aangevallen. Een groep met daarbij ook de latere eindwinnaar Gianluca Brambilla reed weg, waarna de Italiaan met een solo van elf kilometer de zege binnensleepte. In de finale stond Woods er alleen voor. Hij verloor door pech zijn ploeggenoten Dan Martin en Hugo Hofstetter op cruciale momenten.

Woods reed de slotetappe in het geel – foto: Cor Vos

“Het is zo’n moeilijke wedstrijd om te controleren en Trek-Segafredo is zo’n sterke ploeg. Ik wist dat als ik nog een paar jongens bij me had, ik een goede kans had op de overwinning”, ging hij verder. “Maar pechgevallen kostten ons de wedstrijd. We moesten het tempo laten zakken om ze te laten terugkeren. Als het niet was gebeurd, had dat het verschil gemaakt.”

Teleurstellend
“Ik had er vertrouwen in, je weet het gewoon nooit. Het is teleurstellend dat ik het geel niet kon behouden, omdat ik voelde dat ik hier de sterkste was. Ik denk dat ik dat wel heb laten zien op de beklimmingen en in de wedstrijd”, zei Woods nog. “Ik ben wel erg goed uit deze wedstrijd gekomen, dus ik kan ook niet echt klagen over hoe ik het jaar ben begonnen.”

De Faun-Ardèche Classic, komende zaterdag, is zijn volgende wedstrijd op de agenda.

Dit artikel delen:

7 Reacties

lander luypaert 22 februari 2021 om 09:55

Simpel, zijn ploeg is gewoon te zwak om een lastige wedstrijd te controleren. Ineos ging niet helpen met Hart en Trek ook niet. Enige wat ze hadden kunnen doen was Dan Martin meesturen.

Limal 22 februari 2021 om 11:37

Als je kijkt naar het uiteindelijke verschil in het eindklassement dan vind ik wel dat Woods een punt heeft dat het zonder die pech bij zijn helpers anders had kunnen uitdraaien.

Chris Van Uden 22 februari 2021 om 11:40

Klopt, maar er waren dan misschien ook andere scenario’s mogelijk geweest. Complimenten voor Woods, maar Trek heeft het gewoon slim gespeeld, en de overwinning was zeker niet gestolen.

Limal 22 februari 2021 om 11:45

Oh, het was zeker een fantastische en verdiende zege van Brambilla/Trek, wat ik wilde zeggen was dat ik ISN als ploeg zeker niet zwak vond gisteren.

freirefreire 22 februari 2021 om 11:55

In het merendeel van dit soort gevallen waarin sporters hun verlies aan pech wijten, vind ik dat een tikje sneu. Slechte verliezers en Trek heeft het goed gespeeld. Maar Limal heeft gelijk: gelet op de verschillen in het eindklassement had bijvoorbeeld Dan Martin nét de balans de andere kant op kunnen laten hellen. Maar dat is een koe in de kont kijken.

john 22 februari 2021 om 14:15

Niks van mee gekregen van die pech en die twee slime van eurosport ook niet want kan me niks herinneren dat die twee het daar over gehad hebben
Of het moet zijn dat het gebeurd is in een van de zeldzame reclameblokken

Jean Dumas 22 februari 2021 om 15:01

Je moet nooit wachten op ploeggenoten als de koers in een plooi valt. Als de Groupama-kopmannen weggaan moet je ze inrekenen of meegaan.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair