WK veldrijden: Marianne Vos pakt haar achtste wereldtitel na duel met Brand

zaterdag 29 januari 2022 om 22:27
WK veldrijden: Marianne Vos pakt haar achtste wereldtitel na duel met Brand

foto: Cor Vos

Marianne Vos is voor de achtste keer in haar carrière wereldkampioene in het veld geworden. De 34-jarige renster vocht in Fayetteville een duel op het scherpst van de snede uit met Lucinda Brand. In een sprint met twee bleek Vos over de snelste benen te beschikken. De Italiaanse Silvia Persico bezorgde Italië een bronzen plak.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Vooraf werd er reikhalzend uitgekeken naar een duel tussen Lucinda Brand, de titelverdedigster in Fayetteville, en Marianne Vos. De twee dames wisten elkaar de laatste weken al regelmatig te bestoken en ook aan de andere kant van de plas waren de twee kleppers op de afspraak. In de openingsronde besloot Brand haar beproefde recept toe te passen: keihard op kop beuken in de hoop zo de tegenstand te versmachten. Het bleek al snel een succesvolle tactiek, want na één ronde was het veld al volledig uiteen geslagen.

Brand en Vos zijn op de afspraak 
Brand, Vos en de verrassend sterke Ceylin del Carmen Alvarado (de wereldkampioene van Dübendorf) reden al in de openingsronde weg van de tegenstand, al deed de Italiaanse Silvia Persico nog een dappere poging om de drie Nederlandse vrouwen te volgen. Brand was geenzins van plan om het tempo te laten zakken en ging in de tweede ronde nogmaals op de pedalen staan. Een kwieke Vos bleek in staat om mee te gaan, voor Alvarado ging het duidelijk te snel. De Rotterdamse met Dominicaanse roots trapte op haar adem en moest Brand en Vos laten gaan.

foto: Cor Vos

Met nog vier ronden te gaan waren Brand en Vos verwikkeld in een fikse strijd om de wereldtitel, terwijl Alvarado en de sterke Persico duelleerden om de derde plaats. Vooraan nam Brand het leeuwendeel van het kopwerk voor haar rekening, maar op het razendsnelle parcours bleek het geen sinecure om de zeer gewiekste Vos uit de wielen te rijden. Brand probeerde haar landgenote wel de kop op te dringen, maar pas bij het ingaan van de vijfde ronde besloot Vos een eerste keer over te nemen. Dat deed ze wel met de nodige reserve, om zo wat energie op te sparen voor de absolute slotfase.

Duel op het scherpst van de snede
Het was wachten op een versnelling van Brand of Vos en die laatste liet zich in de voorlaatste voor het eerst verleiden tot een demarrage. De (tot vandaag) zevenvoudig wereldkampioene probeerde op de lange klim Brand overboord te gooien, maar de zegekoningin van 2021-2022 was niet van plan om zomaar de handdoek te gooien. Vos slaagde er bergop niet in om het verschil te maken en dus probeerde ze het maar in de daaropvolgende afdaling, opnieuw zonder succes. En zo begonnen de twee Nederlandse dames wiel in wiel aan de laatste ronde.

foto: Cor Vos

Vos en Brand deelden in de laatste ronde enkele speldenprikjes uit, maar beide dames waren zeer aan elkaar gewaagd en dus moest een sprint een beslissing brengen tussen winst en verlies. Brand trok zich op gang, maar bleek (andermaal) niet opgewassen tegen de snellere Vos. Die laatste wist zo haar achtste wereldtitel in het veld te veroveren. Het is haar eerste regenboogtrui sinds 2014, toen ze de beste was op het WK in Hoogerheide. Brand moest dit keer genoegen nemen met zilver. De bronzen plak ging naar een dolblije Persico, die in de finale optimaal kon profiteren van een schuiver van Alvarado.

In de top-10 zien we verder nog de namen van Yara Kastelijn, Manon Bakker, Maghalie Rochette, Hélène Clauzel, Inge van der Heijden en Sanne Cant. De drievoudige wereldkampioene is de eerste Belgische in de uitslag. Thuisfavoriete Clara Honsinger kwam niet verder dan een elfde plek. De grootste tegenvaller was Blanka Kata Vas. De 20-jarige Hongaarse werd slechts zeventiende, op meer dan drie minuten van winnares Vos.

flag-wc WK veldrijden 2022 in Fayetteville
Uitslag elitevrouwen
flag-nr1 flag-nl Marianne Vos
flag-nr2 flag-nl Lucinda Brand
flag-nr3 flag-it Silvia Persico
4. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
5. flag-nl Yara Kastelijn
6. flag-nl Manon Bakker
7. flag-ca Maghalie Rochette
8. flag-fr Hélène Clauzel
9. flag-nl Inge van der Heijden
10. flag-be Sanne Cant

Dit artikel delen:

95 Reacties

Delson 29 januari 2022 om 22:28

Sterk van de nederlandse dames!

0
Dikke Man 29 januari 2022 om 22:29

Brand kreeg haar niet los. Mooi podium met die Italiaanse krijger erbij! Mijn hemel wat is Lars Boom aan het doen met Vas?! We willen haar in beeld…

0
Boomie1 30 januari 2022 om 06:21

Heeft niks met Boom te maken. Vas gewoon veel te veel hooi op haar vork. Al vóór ze naar SDWorx kwam

0
Alfons Haavers 29 januari 2022 om 22:29

Er staken er 2 ver bovenuit, maar een spetterende wedstrijd heeft dat niet echt opgeleverd wat mij betreft.

Brand in de onmachtige Evenepoel-rol met de snellere Vos als Colbrelli in het wiel.

Meest opvallende van de uitzending was nog Nys die een M-bommetje dropte. Liep daar een beetje a-typisch opgefokt rond.

0
De Cabybara van de Conradkade 29 januari 2022 om 22:30

Ik vond dat gepoker wel wat hebben. Eerste keer dat ik een surplace in het veld heb gezien.

0
Thijs E 29 januari 2022 om 22:31

De olbigate excuses volgden een interviewtje later al. Waarom hij zo gefrustreerd was geen idee, dit scenario lag er duimendik op.

0
007 29 januari 2022 om 22:31

En Brand die de kwaaltjes overneemt. Te beroerd om Vos te feliciteren

0
Michelangelo 29 januari 2022 om 22:34

Niet gefrustreerd, maar machteloos vooral.

Ook erg vervelend als je eigenlijk al weet dat je voor de tweede plek rijdt, met de snelste van het pak in het wiel van je poulain(e).

Vond overigens dat Nys ondanks zijn machteloosheid nog probeerde respectvol te blijven over Vos.

0
Westfalen 29 januari 2022 om 22:38

Nys heeft al zijn excuses op Twitter staan. En terecht.

0
Michelangelo 29 januari 2022 om 22:43

@007, ik denk dat die felicitaties buiten beeld al wel gedaan zijn.

0
xistnc 29 januari 2022 om 22:48

Ik vond de ‘stok in het wiel’ uitspraak veel en veel kwalijker.

0
Michelangelo 29 januari 2022 om 22:56

Vond ik ook xistnc… snap niet hoe je dat als commentator uit je strot krijgt.

0
Murcia 29 januari 2022 om 22:59

@xistnc
Helemaal eens, daar dacht Wuyts weer eens de lolbroek uit te hangen. Nys zat vol emotie en spanning maar bleef verder correct en corrigeerde zichzelf, al had dat voor mij niet eens gehoeven.

0
assen 30 januari 2022 om 09:33

@xtinc
Wuyts raaskalt m.i. meer en meer, maar ik kon mijn oren niet geloven bij die opmerking over de stok tussen de wielen. Voor minder zou ik iemand van tv halen als wielercommentator.

0
reusjen 29 januari 2022 om 22:29

Tja een draak van een parcours en daardoor een oersaaie wedstrijd. Daarnaast heb ik mij kapot geërgerd aan het commentaar op Eurosport. Die 2 lopen zo enorm hun best te doen om de wedstrijd spannend te praten dat het vervelend en totaal ongeloofwaardig wordt.

0
de nieuweMerckx 29 januari 2022 om 23:16

Verschrikkelijk. Heeft niks met veldrijden te maken. Ik denk dat heel wat wegrenners zonder de minste ervaring als veldrijder morgen zouden kunnen winnen.

0
Pietspeed 29 januari 2022 om 23:29

@nietdenieuwemerckx
Dat denk ik ook. Een draak van een niet-cross parcours.

0
Merlinappa 30 januari 2022 om 08:09

Ondanks dat ik dit parcours ook matig vindt, kan hier absoluut geen wegrenner zonder ervaring winnen. Dat is pure onzin.

0
bartwijst1234 30 januari 2022 om 16:30

Altijd sporza kijken…

0
Cyclejo Schwanen 29 januari 2022 om 22:30

Mooie en voorspelbare strijd voor goud en zilver en verrassend brons voor IItalie; ook mooi.

0
Killco 29 januari 2022 om 22:31

Prachtig. Genoten!

0
Deel Koeper 29 januari 2022 om 22:31

Brand deed wat ze moest doen, alleen de laatste keuze om er een lange sprint van te maken was een domme. Goed, op elke andere manier had ze ook maar 5% winstkansen gehad, maar nog altijd meer dan de 0% bij een lange sprint.

0
JulseCr 29 januari 2022 om 22:37

In een korte sprint legt Vos haar er ook op, een lange sprint kan een klein foutje al genoeg zijn om Vos te kloppen. In beide situaties is Brand echter vrijwel kansloos.

0
Murcia 29 januari 2022 om 22:31

Wat gun ik het Marianne!! Ze is echt de allergrootste bij de dames in de wielersport. Na acht jaar weer Wereldkampioen en hoe slim ook gekoerst vandaag. Lucinda heeft de koers hard gemaakt maar wist na twee rondes al hoe de vlag erbij hing, tegen deze Vos kon ze niet winnen vandaag. Persico knap derde en de teleurstellingen zijn vandaag Vas en Cant die beiden niet brachten wat ze konden.

0
Deel Koeper 29 januari 2022 om 22:33

In een cross met zo’n relatief lange/zware klim, was Cant zelfs in haar beste jaren geen top 5 kandidaat, geen idee waarom men daar hoge verwachtingen zou hebben.

0
Murcia 29 januari 2022 om 22:38

Dat vind ik net iets te makkelijk, Er zijn hier tal van afwezigen en Sanne was dit jaar een aantal keren in top crossen goed voor een plek bij de eerste vijf/zes met een top bezetting dan is een 10e plek gewoon erg matig. Cant is geen top klimster maar ik vond het vandaag ook niet het zwaarste parcours van het seizoen.

0
jkjustin 29 januari 2022 om 22:38

@Deel Koeper
Ik denk dat die verwachtingen vooral ontstaan bij mensen omdat Cant in het verleden vooral piekte naar het WK en hoopte dat ze dit jaar zoiets weer kon doen.

0
Deel Koeper 29 januari 2022 om 22:39

Heeft ook nog nooit een deuk in een pakje boter gereden in de VS.

En ook al zelden goed in zonnige omstandigheden.

0
Michelangelo 29 januari 2022 om 22:40

Deel heeft gelijk. Nooit goed geweest in VS, en nooit goed geweest bergop.

0
Beer 29 januari 2022 om 22:41

Murcia krijgt de kuren van Michelangelo over. Er was helemaal geen reden om vandaag hoge verwachtingen voor Cant te hebben en al helemaal niet om haar eruit te pikken na een degelijke prestatie voor Cant ’22.

0
adelaarvanantwerpen 29 januari 2022 om 22:46

@ Michelangelo
Deel heeft deels gelijk. Cant heeft al een WB cross gewonnen in Amerika en werd gewoon WK op het zwaarste klimparcours sinds het WK van 95 in Eschenbach.

Cant overwinningen in klimparcoursen
4* Gavere
Milton Keynes
WK cauberg
Overijse
2* Geraadsbergen
In haar toptijd kon zij echt wel haar vrouwtje staan in klimparcoursen.

0
Murcia 29 januari 2022 om 22:55

Dat Beer niet eens de moeite neemt om de formidabele prestatie van Vos te becommentariëren maar gelijk in zijn racisme light modus schiet als er maar een beetje kritiek komt op een Belgische renster zegt veel meer over zijn eigen kijk op de sport dan de mijne. Cant was heel vaak best in staat om te scoren op parcoursen met klimmen en met de lange rij afwezigen hier en haar eigen hoogste noteringen van het seizoen in de Top 5/6 mag je de lat als drievoudig WK wel wat hoger leggen.

0
Deel Koeper 29 januari 2022 om 22:58

Cant scoorde heel sporadisch op parcoursen met een klim en dan vooral wanneer de grootste tegenstand bestond uit Van Loy, De Boer en Noble.

Dus Cant is gemiddeld wel degelijk gewoon matig tot zwak in dergelijke crossen.

0
Michelangelo 29 januari 2022 om 22:59

@Beeer,
ik wil nog wel een compliment geven. Cant is een stuk minder zuur als ze 10e wordt. Een zeldzaam relaxed interview. Alsof ze zich erbij neergelegd heeft dat het nooit meer wat wordt met haar, terwijl haar gerenatiegenoten nog wel gewoon wereldtop zijn.

0
Beer 29 januari 2022 om 23:12

Korte teentjes die Murcia :-) Ik vond het fantastisch van Vos, supertalent, hyper cool en gewoon afmaken die handel. Ik supporterde voor haar.

0
Alfons Haavers 29 januari 2022 om 23:12

Cant wordt er hier vaak bij gesleept als schertsobject, maar waarom eigenlijk? Mooie carrière gehad en de laatste jaren voorbijgestreefd door de concurrentie.

Wel 3x na elkaar wereldkampioene, dat kan enkel Vos zeggen. In de all-time WK-ranking ook derde na Vos en Kupfernagel met haar 3 regenboogtruien, benieuwd wie haar dat van de huidige generatie toppers nadoet.

0
Maillot à Pois 29 januari 2022 om 23:21

@Michel
Misschien is ze relaxter als ze een pakje sigaretten heeft gerookt ;-)

Ze heeft zelf al aangegeven dat ze zich relaxter voelt, zei deze week in een interview dat het niveau geweldig omhoog gegaan is de afgelopen jaren en dat ze daar vrede mee genomen heeft. Haar carrière is goed geweest en alles wat er nu bij komt is bonus.
Als je met die ingesteldheid nog even kan doen wat je graag doet, mooi toch.

0
Murcia 29 januari 2022 om 23:24

Beer, je moet echt op je spreekwoorden gaan letten want volgens mij gaat het daarbij niet om korte tenen maar juist het tegenovergestelde. Dank dat je hier de overwinning van Vos en haar kwaliteiten op waarde weet te schatten. Een evenaring van het totaal aantal wereldtitels die Longo wist te veroveren zegt alles over de grootste dame binnen deze sport.

0
Pietspeed 29 januari 2022 om 23:31

@murcia
Uiteindelijk heb je gelijk (gekregen) ;-).

0
oliebol 29 januari 2022 om 23:45

En Celine die slipte in de laatste ronde

0
Lalsacien 29 januari 2022 om 23:48

Lange tenen, snel op je teentjes getrapt zijn of een kort lontje???

0
Beer 30 januari 2022 om 07:51

Excuses voor mijn foutief spreekwoord-gebruik. Ik schiet hier een kameel.

0
Pol 30 januari 2022 om 08:45

Afgelopen maandag toch het Nieuwsblad goed gelezen. Sanne Cant zal in Amerika de Nederlandse top favorieten het leven zuur maken. Inclusief met foto op het vliegveld in Brussel.

0
Thijs E 29 januari 2022 om 22:32

Vermakelijk duel, groot verschil tussen p1/p2 en de rest. Alvarado ook redelijk, maar Persico de verrassing van de dag

0
Panache 29 januari 2022 om 22:32

Na vaker positieve verhalen over het vrouwen veldrijden gelezen te hebben dacht ik vanavond ‘ach laat ik het nog maar eens kijken een jaar na Oostende’. Maar dit is toch bijna geen topsport te noemen (al wil ik benadrukken dat Vos een absolute topsporter is). Vijf oranje dames bij de eerste zes, de luxe hebben om ronden lang 15% in te houden en nog immer uit te lopen. Een inspiratieloos parcours als toetje. Deze sport heeft inderdaad een groot probleem.

0
KennyKlimmen 29 januari 2022 om 22:38

Das bij de heren toch niet veel anders…

0
Alfons Haavers 29 januari 2022 om 22:41

Ik kijk ook zeker niet alle vrouwencrossen, maar soms is het wel degelijk een geweldig schouwspel.

Het WK in Dübendorf bijvoorbeeld was om duimen en vingers bij af te likken, ondanks dat dat ook een gevecht was tussen enkel Nederlandse dames.

Vandaag vond ik ook geen reclame.

0
Brabander 29 januari 2022 om 22:46

Als Pieterse, Van Empel, Betsema en Worst er bij hadden geweest had het echt een ander verhaal geweest. Nogal een vreemde conclusie zo.
En ja, ik vond er vandaag ook niet veel aan, maar dat lag ook vooral aan het loeisnelle parcours

0
Michelangelo 29 januari 2022 om 23:00

Ik denk dat Brabander gelijk heeft. Zet hier Pieterse, Van Empel, Betsema en Worst tussen, en je krijgt denk ik een schouwspel om echt van te genieten. Niet internationaal, maar wel met een heel ander tactisch spel.

0
Leyke 29 januari 2022 om 22:35

Ik vind het erg knap van Vos, 8x WK veldrijden worden is absoluut top. Maar ik blijf er moeite mee hebben dat een wereldkampioenstrui amper te zien is in een veldritseizoen omdat de prioriteiten meer bij het wegseizoen liggen dan bij het veldrijden.

Ik blijf nog steeds van mening dat een voorwaarde voor deelname aan het WK veldrijden je een minimaal aantal koersen in een het seizoen gereden moet hebben.

0
reusjen 29 januari 2022 om 22:38

Dat zegt wat mij betreft meer over het veldrijden dan over Marianne Vos. Een sport waarbinnen dit mogelijk is heeft gewoon het niveau niet op orde.

0
Michelangelo 29 januari 2022 om 22:39

Ik niet. Als je de beste bent, ben je de beste.

Ik heb persoonlijk liever een terechte wereldkampioen die af en toe komt kijken, dan wat we nu bij de mannen gaan zien, waar je eigenlijk weet dat dit een trui is bij afwezigheid van de grote 2.

0
Barry Batsbak 29 januari 2022 om 22:41

Vos heeft dit seizoen een heel behoorlijk aantal koersen gereden. Deze klaagzang is echt onterecht.

0
seanroja 29 januari 2022 om 22:43

Vos wordt ook gewoon vijfde in de wereldbeker (na 8 crossen). Het is dus niet zo dat ze helemaal niet gereden heeft. Daarnaast denk ik dat die regel vooral het veldrijden zelf treft. Dan krijg je kampioenschappen zonder de toppers die ook op de weg rijden en neemt de (internationale) interesse verder af.

0
Panache 29 januari 2022 om 22:43

Reusjen verwoordt het goed: wanneer de parttimers een hoger niveau halen dan de fulltime crossers dan is er inderdaad een probleem, maar dat probleem zit niet bij de persoon met de regenboogtrui.

0
Brabander 29 januari 2022 om 22:49

Het barst toch van de ‘parttimers’ wat dat betreft in het veldrijden? Ik zie daar geen probleem in

0
De Cabybara van de Conradkade 29 januari 2022 om 23:02

Ach… MvdP won als part-timer op de weg ook AGR en bijna het WK in Harrogate. Pidcock wordt als part-timer op de MTB OS-kampioen. Vos wint als part-timer op de baan ook Olympisch goud.

0
Medicijnman 29 januari 2022 om 23:08

De meest frustrerende parttimer aller tijden is Klaus Peter Thaler volgens mij. Die reed in mijn beleving alleen naar het wk veldrijden en won dan

0
Peterke 29 januari 2022 om 23:45

Als Vos dit jaar 20 crossen had gereden in haar merkentrui, vandaag WK wordt en volgend jaar de focus op de weg legt, dan heeft ze wel haar minimaal aantal crossen gereden om mee te mogen doen aan een WK maar is de trui volgend jaar eveneens niet te zien. Dus dat houdt geen steek…

0
Michelangelo 29 januari 2022 om 22:37

Eigenlijk lag het heel snel in de plooi. Twee voorop, uiteindelijk 2 daarachter, en vervolgens de rest.

Vos gewoon optimaal gebruik gemaakt van haar kwaliteiten. Eigenlijk heeft Brand geen kans gehad. Had ze allebei de trui gegund, maar mooi dat Vos zoveel jaar na dato nog een keer in de regenboog rijdt.

0
Murcia 29 januari 2022 om 22:48

Je kon het van te voren uittekenen, dit parcours is in droge omstandigheden een paradijs voor de weg rensters en van de twee is Vos de veel betere dame op de weg. Dat Vos haar aanpak zo koos is volkomen logisch en ik denk dat de frustratie bij Nys (erg vermakelijk overigens) zat in de onvermijdelijkheid van de nederlaag van Lucinda.
Iets anders nu, Lars Boom moet zich maar eens achter de oren krabben, Vas is na de break nooit meer op topniveau gekomen en vandaag was ronduit beschamend.

0
adelaarvanantwerpen 29 januari 2022 om 22:55

@ Murcia
Jij moet er ook wel rekening mee houden dat Vas als 20 jarige al een vierde piek heeft gelegd in een zeer korte periode in drie verschillende disciplines. Dan kan het wel op geraken. Zij was top tijdens de OS MTB, tijdens de vuelta, het wk op de weg, super tot en met midden november in het veld. Dat neemt niet weg dat zij vandaag teleurstelde.

0
Murcia 29 januari 2022 om 23:02

@adelaar
Kan ik goed begrijpen maar dan moet je volgens mij tot de conclusie komen als ploeg en renster dat er harde keuzes moeten worden gemaakt. Alles tot een prioriteit maken gaat niet lukken.

0
Michelangelo 29 januari 2022 om 23:02

Verder is het de vraag wat de rol van Boom precies is. Gaat hij ook de trainingsprogramma’s schrijven, of gebeurt dat door een echte trainer?

0
kleomantre 30 januari 2022 om 09:22

Zou wel komisch zijn als uitgerekend Boom top trainingsprogramma’s zou weten te maken.

0
Binda 29 januari 2022 om 22:38

Waarom doen er 0 deelnemers uit Zwitserland mee. Of 0 uit Scandinavie? Is veldrijden echt zo’n kleine sport dat er wereldwijd maar 30 dames te vinden zijn die mee willen doen? Ik ben geen vast kijker, maar ik vond dit niet meteen een uitnodiging om vaker damerveldrijden te kijken. Wel weer leuk dat Vosje er een truitje bijheeft.

0
Deel Koeper 29 januari 2022 om 22:47

Niet dat het veel had uitgemaakt, maar een hoop kleine landen hebben geen zin in een dure reis naar de VS.

0
Verweggistan 29 januari 2022 om 22:51

En de grote landen kwamen met kleinere selecties, vanwege geld of corona. En bij gewone wedstrijden rijden de u23 ook bij de elite

0
Binda 29 januari 2022 om 22:56

Toch een beetje jammer voor de uitstraling van het WK. Zo’n internationale uitslagenlijst geeft ook grandeur.

0
Maillot à Pois 29 januari 2022 om 22:50

Schitterend duel gezien, prachtig uitgespeeld van Vos.
En Persico bewijst dat je van dat rondje in de team relay geen last hoeft te hebben.

0
adelaarvanantwerpen 29 januari 2022 om 22:58

Vos was met alle respect voor Brand wel de hele wedstrijd met haar aan het spelen. Er was geen enkel moment in de race waar Brand aanspraak maakte op de titel ondanks dat het uiteindelijk een sprint werd.
Proficiat Goat.

0
kleomantre 30 januari 2022 om 09:24

Ik heb toch het idee dat Brand gisteren de betere was, maar Marianne in het begin kon blijven plakken op het tandvlees. En toen Brand ook wat vermoeider werd en nog steeds Vos op de bagagedrager had, kwam het tactische spel en ging het tempo terug.

0
Oblomov 29 januari 2022 om 23:11

Vond de opkomst van Brand een fantastische ‘verhaallijn’ de afgelopen jaren, met Oostende als bekroning, maar dit gunde ik Vos wel. Zesentwintig was veel te jong voor een laatste wereldkampioenschap voor zo’n grote kampioen.

Bezig een mooi uitroepteken achter haar carrière te zetten.

0
Michelangelo 29 januari 2022 om 23:11

Benieuwd ook naar de reactie van Brand… al ergens gespot?

0
Thijs E 29 januari 2022 om 23:16

Interview met Brand op Sporza. Ze staat daar gewoon weer helemaal als zichzelf, met haar glimlach er bij. Prachtig, mooi mens

0
Murcia 29 januari 2022 om 23:29

Is ze ook en gezien de situatie met Amy weet ze heus wel de relativiteit van alles in te schatten. Ze heeft een super seizoen gehad en is uitgegroeid tot een rolmodel voor anderen. Daar doet deze tweede plek geen moer aan af.

0
Pietspeed 30 januari 2022 om 00:07

Mee eens. Geloof ook niet dat ze Vos niet gefeliciteerd zou hebben.

0
kleomantre 30 januari 2022 om 09:26

Als ik haar zou die trappen op zag lopen had ik op een of andere manier een associatie met Dan Martin.

0
Pietspeed 29 januari 2022 om 23:36

Resumé, uiteindelijk heeft Brand met zo’n beetje 5 ronden op kop de koers gemaakt, maar verloren. Vraag is, heeft zij niet te veel kruit verschoten om met één finale uithaal Vos te lossen en of te kunnen kloppen in de sprint?
Overigens Vos zeer gegund en verdiend gewonnen. Groot respect voor de vrouwelijke Merckx. Of is Merckx de mannelijke Vos inmiddels?

0
Murcia 29 januari 2022 om 23:46

@Piet
Ik denk eerlijk gezegd dat Lucinda heeft gedaan wat ze moest doen, aangevallen in ronde 1 toen Marianne bijna in de hekken reed door contact te maken met het achterwiel van Ceylin en daarna gepoogd om met een hoog tempo gedurende een aantal rondes Marianne bij de strot te pakken en die had het ook zwaar. Maar uiteindelijk was dit parcours onder deze weersomstandigheden niet geschikt om ook maar ergens Vos te lossen en dan is er de frustrerende zekerheid dat Marianne de betere sprint heeft. Lucinda zal terecht balen maar ik vond haar juist in dit seizoen sterker dan ooit en daarmee ga je lekker de komende jaren in.

0
Pietspeed 30 januari 2022 om 00:08

Valt niets op af te dingen!

0
Pizzi 29 januari 2022 om 23:40

Beetje een saaie cross, maar mooi dat Vos er tóch weer eentje aan toevoegt. Je moet het toch maar doen. De Italiaanse vind ik wel een verrassing, mooi wel!

Rijdt Vos dit seizoen nog een cross trouwens of is het vanaf hier alle pijlen op de weg?

0
Jean Dumas 30 januari 2022 om 06:25

Kroniek van een aangekondigde sprint; toch was het spannend, want op een snel parcours is een foutje zo gemaakt. Brand gaf alles, en realiseerde zich toen dat het een mentale strijd moest worden. Ze drong Marianne de kop op, die kon daarmee omgaan. Brand heeft ook alles goed gedaan.

0
Cochise 30 januari 2022 om 07:33

Persico bewijst hier dat er geen reden is om te passen voor de mixed relay als topper. Dat rondje knallen de dag voordien heeft geen kwaad gedaan en een goede prestatie daar zorgt voor een mentale opsteker richting eigen individuele wedstrijd.

0
assen 30 januari 2022 om 09:39

Grappig hoe de meningen over de wedstrijd zo uiteen lopen. Zelf vond ik het prachtig.

Vos was ijzersterk! Als Brand haar niet kan lossen, moet dat ook wel. Dus Vos meer dan verdiende winnaar. Als Brand had gewonnen trouwens, had ik dat ook gezegd, en met net zoveel bewondering.

Jammer dat Betsema, Pieterse, Van Empel, Worst en Van Anrooij niet meededen. Ik vermoed dat die allemaal voor Persico waren geeindigd, of in ieder geval drie van deze dames. :-)

0
Romano1800 30 januari 2022 om 09:43

Deden de Belgische vrouwen ook mee ? Of hadden ze die thuis gelaten hahahah lachwekkend totale Nederlandse dominantie . Leuk dat de Italiaanse haar vorm doorzet

0
Lalsacien 30 januari 2022 om 09:45

@Romano Heb je hetzelfde bericht gepost bij de mannen onder 23 wedstrijd???

0
Flanders 30 januari 2022 om 09:49

De uitspraak van Nys over “een mongool” was er ver over, en geeft aan hoe hij denkt over die groep mensen in de maatschappij .Er zijn er al voor minder aan de deur gezet bij de Belgische tv.

0
Alfons Haavers 30 januari 2022 om 10:23

Uitschuiver in het heetst van de strijd, maar meteen over ontslag beginnen roepen vanuit de zetel thuis slaat ook nergens op wat mij betreft. Word jij bij de minste fout op je werk ook aan de deur gezet?

‘Als een m*ngool’ is bij veel mensen overigens een vrij courante uitspraak in een informele context, dus laat ons niet hypocriet doen. Het gebruik van de term mongolenwaaier mag dan ook rechtstreeks tot ontslag leiden in de toekomst?

Vanaf iemand op tv komt moet die blijkbaar een foutloos bestaan leiden of hij mag zijn boeltje inpakken? Lijkt me net het soort van klimaat waarin excessen ontstaan eens de camera’s stoppen met draaien en de maskers af mogen.

Voorbeeldfunctie ja, heiliger dan de paus nee. Nys heeft zich meteen uit zichzelf uitgebreid geëxcuseerd, dus case closed zou ik denken.

0
Jean Dumas 30 januari 2022 om 15:22

En Wuyts die Jan Boven te kakken zet als buitenstaander. Afijn, dat interviewen van coaches tijdens de wedstrijd levert nog eens wat turbulentie op.

0
Murcia 30 januari 2022 om 15:32

Wuyts was gisteren een totale ramp, ook met zijn oproep/grap tot het steken van stokken in de wielen van Vos maar dit gemakkelijk scoren over de rug van Boven vond ik eerlijk gezegd vooral grappig aangezien Jan de beste coach van het veldrijden is dit jaar, tenminste als je de successen van zijn pupillen als maatstaf neemt. Er wordt veel te veel waarde gehecht aan wat een coach tijdens een wedstrijd nog kan doen behalve heel hard schreeuwen en emotioneel reageren zoals bv Nys en Wellens deden. Boven was volstrekt kalm en liet zijn pupil haar werk doen, dat was minstens zo effectief als het geschreeuw van Nys.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone