WK baanwielrennen: Goud voor Italiaanse mannen op ploegachtervolging

donderdag 21 oktober 2021 om 19:36
WK baanwielrennen: Goud voor Italiaanse mannen op ploegachtervolging

foto: Cor Vos

Italië heeft op het WK baanwielrennen zijn favorietenstatus weten waar te maken op de ploegachtervolging. Filippo Ganna, Liam Bertazzo, Simone Consonni en Jonathan Milan wisten na een spannende finale af te rekenen met de Fransen: 3:47,192 minuten om 3:49,168 minuten.

De Italiaanse mannenploeg, met wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna als grote motor van het geheel, streed donderdagavond tegen het Frankrijk van Benjamin Thomas om de gouden medaille op de ploegachtervolging op het WK baan in Roubaix. Italië wist zich een dag eerder ten koste van Groot-Brittannië te plaatsen voor de finale met een tijd van 3:46,760 minuten, Frankrijk ontdeed zich in die andere halve finale van Denemarken door een tijd te realiseren van 3:47,816 minuten.

De Franse ploeg bestond uit de 26-jarige Benjamin Thomas, Thomas Boudat (27), Thomas Denis (24) en Valentin Tabellion (22). De 25-jarige Ganna hoopte samen met Liam Bertazzo (29), Simone Consonni (27) en Jonathan Milan (21) de wereldtitel te veroveren namens Italië. Ganna en co waren op voorhand de topfavoriet, maar de Fransen waren niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te leiden.

foto: Cor Vos

Met Benjamin Thomas als de sterke man wisten de Fransen lang in de buurt te blijven van de Italianen en in het slot kwamen Thomas, Boudat, Denis en Tabellion zelfs gevaarlijk dichtbij, maar toen kwam de inmiddels befaamde slotbeurt van Ganna. De krachtpatser uit Verbania wist met een enorme inspanning het tempo nog wat op te drijven en dit bleek de sportieve doodsteek voor de Fransen. Het verschil aan de streep was zo toch nog bijna twee seconden.

Groot-Brittannië wint strijd om het brons 
In de bronzen finale tussen Denemarken en Groot-Brittannië kenden de Britten de snelste start, al was het verschil minimaal. De Denen raakten niet in paniek en hadden duidelijk nog wat over in deel twee van de ploegachtervolging, maar het laatste woord was uiteindelijk aan Groot-Brittannië. Waar de Britten goed geprobeerd bleven rijden, viel de Deense achtervolgingsploeg volledig uit elkaar in de slotronden.

Met een tijd van 3:51,205 minuten was het verschil tussen Groot-Brittannië en Denemarken (3:53,182 minuten) bijna twee seconden.

foto: Cor Vos

WK baanwielrennen in Roubaix 2021
Uitslag ploegachtervolging (m)
flag-nr1 flag-it Italië
flag-nr2 flag-fr Frankrijk
flag-nr3 flag-gb Groot-Brittannië

Dit artikel delen:

2 Reacties

Cochise 21 oktober 2021 om 20:29

Wel mooi, een wereldkampioen voor Vini Zabu.

0
LaDoyenne 21 oktober 2021 om 20:47

Nogmaals goud voor Ganna!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone