WK 2022: Mick van Dijke mist wegwedstrijd door positieve coronatest

WK 2022: Mick van Dijke mist wegwedstrijd door positieve coronatest

foto: Cor Vos

vrijdag 23 september 2022 om 07:38

Mick van Dijke was een van de schaduwfavorieten voor de wegwedstrijd bij de beloften op het WK in Wollongong, maar de renner van Jumbo-Visma verscheen niet aan de start. Dat had alles te maken met een positieve coronatest in aanloop naar de koers van vrijdagmorgen, Nederlandse tijd. Er was geen tijd meer om een vervanger op te roepen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De 22-jarige Zeeuw heeft er niet veel last van, maar voelt zich niet fit. Eerder deze week stelde hij teleur op het WK tijdrijden U23, maar dat wijt de jongeling aan de door hem eerder aangehaalde materiaalpech. De naaf van zijn velg brak, waardoor zijn wiel tegen het frame liep. Van Dijke zit nu in quarantaine te kijken naar de koers die hij eigenlijk had moeten rijden. Wat de gevolgen zijn van zijn positieve test met betrekking tot het verlaten van Australië, is op dit moment niet bekend.

Volg de wegwedstrijd van de beloften in ons liveblog.

Dit artikel delen:

2 Reacties

de adelaar 23 september 2022 om 07:53

Heel jammer voor de jongeman

0
chasse patat 23 september 2022 om 12:25

Australie en Corona. Ik ben bang dat Mick in Australië voorlopig nog even in eenzame opsluiting zit.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone