WK 2022: Jai Hindley kan zondag toch starten in wegrit

woensdag 21 september 2022 om 10:58
WK 2022: Jai Hindley kan zondag toch starten in wegrit

foto: Cor Vos (archief)

Jai Hindley zal komende zondag toch kunnen deelnemen aan de WK-wegwedstrijd in het Australische Wollongong. De klimmer van BORA-hansgrohe testte een kleine week geleden nog positief op het coronavirus, maar is er over vier dagen gewoon bij.

BORA-hansgrohe liet vorige week weten dat Hindley, die eerder dit jaar de Giro d’Italia won, een coronabesmetting had opgelopen. Dat is gebeurd na zijn deelname aan de Vuelta a España, waarin de 26-jarige klimmer tiende werd in het algemeen klassement.

“De Australische nationale ploeg zal binnenkort de definitieve beslissing nemen over de deelname van Jai. We hopen dat hij kan starten op zijn thuis-WK”, gaf zijn werkgever aan. Er is nu goed nieuws uit het Australische kamp, want volgens de doorgaans goed ingevoerde journalist Sophie Smith kan Hindley zondag gewoon meedoen aan de wegrit.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Edwin Jansen 21 september 2022 om 12:15

Grappig dat er nergens in het artikel staat hoe het met Jai zelf gaat. Was hij nou wel of niet ziek en is hij inmiddels beter? Blijkbaar is een testuitslag interessanter dan de persoon zelf.

0
advocaat van de duivel 21 september 2022 om 20:41

Hij reed best een goede laatste week in de Vuelta dus zo ziek zal hij niet geweest zijn…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone