WK 2021: Voorbeschouwing Mixed Relay ploegentijdrit

WK 2021: Voorbeschouwing Mixed Relay ploegentijdrit

foto: Cor Vos

woensdag 22 september 2021 om 13:30

Woensdag keert de Mixed Relay ploegentijdrit terug op het WK-programma. Tussen badplaats Knokke-Heist en Brugge binden de mannen en vrouwen voor de tweede keer in de historie de strijd aan om de regenboogtrui op dit nog jonge onderdeel. In 2019 pakte Nederland goud. Gaat het de oranjeploeg lukken om opnieuw te winnen? WielerFlits blikt vooruit!

Historie

Het WK Mixed Relay ploegentijdrit is pas aan zijn tweede editie toe, maar er wordt al veel langer in ploegverband gereden tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen. Dat gebeurde in 1962 voor het eerst, twee jaar nadat het onderdeel aan het programma van de Olympische Spelen van Rome was toegevoegd. De ploegentijdrit voor amateurs was destijds een van de drie onderdelen die op de weg werden afgewerkt, naast de wegkoersen voor professionals en amateurs die in dat jaar werden gewonnen door respectievelijk de Fransman Jean Stablinsky en Renato Bongioni uit Italië.

Het hagelnieuwe WK-onderdeel werd in 1962 onder snikhete omstandigheden verreden op het Roncadella-circuit in Brescia, op een vlak parcours met brede wegen van 56 kilometer dat twee keer moest worden afgelegd. Daarmee was deze strijd tegen de klok twaalf kilometer langer dan die op de Spelen van Rome, waar Italië het goud pakte vóór die gesamtdeutsche Mannschaft (een ploeg met renners uit zowel Oost- als West-Duitsland), de Sovjet-Unie en Nederland. Negentien landen gingen om de drie minuten in ploegen van vier renners van start; de oranjeploeg startte als zesde, drie minuten voor België.

Uiteindelijk was het de Italiaanse ploeg die voor hun tienduizend schreeuwende landgenoten de wereldtitel veroverde. Mario Maino, Antonio Tagliani, Dino Zandegu en Danilo Grassi kenden het parcours van haver tot gort en reden in 2:28:48 uur naar de bloemen. Een regenboogtrui kregen ze immers niet, omdat die alleen na de individuele koersen werden uitgereikt. Nederland rekende vooraf op een zevende of achtste plaats, maar werd op iets meer dan drie minuten vijfde met Cor Schuuring, die de zieke Gerrie Wisseling verving, Kees Snepvangers, Jan Schöder en Cees van Espen. België werd slechts zestiende.

De olympische jaren uitgezonderd werd het WK ploegentijdrit voor nationale ploegen tot aan 1994 verreden, tot het onderdeel wegviel met de introductie van de individuele tijdrit. De Italianen waren niet alleen de eerste keer succesvol, in totaal zeven keer mochten zij het hoogste treetje van het podium beklimmen: vaker dan welk land dan ook. Nederland was driemaal de beste: in 1978 in Nürburg met Guus Bierings, Bert Oosterbosch, Bart van Est en Jan van Houwelingen, in 1982 (in Goodwood) met Maarten Ducrot, Gerard Schipper, Gerrit Solleveld en Frits van Bindsbergen en in 1986 (in Colorado Springs) met Tom Cordes, Gerrit de Vries, John Talen en Rob Harmeling.

Ook België staat op het palmares. In 1971, het jaar dat Eddy Merckx zijn tweede wereldtitel bij de profs veroverde, klopten Gustaaf Hermans, Gustaaf Van Cauter, Louis Verreydt en Ludo Van der Linden het Nederlandse kwartet met 37 seconden. Na achttien jaar keerde de ploegentijdrit terug op de WK-agenda, deze keer als wedstrijd voor commerciële ploegen. Het zestal hardrijders van Omega Pharma-Quick Step eiste de eerste zege voor zich op en de ploeg die tegenwoordig als Deceuninck-Quick-Step rondtoert, zou het kampioenschap tijdrijden ook in 2013, 2016 en 2018 naar zich toetrekken. In de tussenliggende jaren wonnen BMC (twee keer) en Sunweb.

Omega Pharma-Quick-Step, 2012 – foto: Cor Vos

Na zeven edities werd de ploegentijdrit voor commerciële ploegen afgevoerd, om een jaar later te worden vervangen door een gemengde competitie: een nieuw idee van de UCI, waarbij mannen en vrouwen de krachten bundelen in de strijd om de medailles en de regenboogtrui.

Alle winnaars WK wielrennen – mixed relay
2019: flag-nl Nederland
* de editie van 2020 werd geschrapt


Vorig jaar

Eigenlijk zou het WK wielrennen vorig jaar worden gehouden in Zwitserland, maar als gevolg van de coronamaatregelen werd uitgeweken naar het Italiaanse Imola. Daarbij kwam de Mixed Relay te vervallen, net als de koersen voor de junioren en beloften. Daardoor bleven Koen Bouwman, Jos van Emden, Bauke Mollema, Lucinda Brand, Riejanne Markus en Amy Pieters een jaar extra de regerende wereldkampioen op het jonge onderdeel. Het Nederlandse zestal had in Harrogate immers de eerste stapel regenboogtruien veroverd. We blikken nog eens kort terug op die zondag 22 september, de eerste dag van het wereldkampioenschap.

foto: Cor Vos

Nederland werd in 2019 al als de belangrijkste kanshebber gezien voor goud. Ruim een maand eerder was de oranjeploeg in eigen land, in Alkmaar, namelijk al de eerste Europese kampioen geworden op het nieuwe onderdeel. Met Lucinda Brand op de plek van Floortje Mackaij en Jos van Emden op de plaats van Ramon Sinkeldam bond het Nederlandse zestal de strijd aan met negen andere landen en een samengestelde UCI-selectie, die bestond uit de Trinidadiaanse Teniel Campbell, de Argentijnse Fernanda Yapura, de Wit-Russische Anastasiya Kolesava, de Canadees Ben Katerberg, de Ier Dillon Corkery en de Tsjech Petr Kelemen.

De opleidingsploeg van de UCI mocht het spits afbijten van de 27,6 kilometer lange tijdrit, maar kon geen potten breken. De Britse mannen en vrouwen wisten de eerste richttijd neer te zetten. Zij zagen vervolgens Slovenië, dat aantrad met o.a. Tadej Pogačar, Zwitserland (dat kampte met pech), Frankrijk en Denemarken de tanden stukbijten op hun 39:18 minuten. Het laatste blok werd gekleurd door Italië, Duitsland en Nederland. Bouwman, Van Emden en Mollema waren sneller dan iedereen aan het wisselpunt, waarna Brand, Markus en Pieters het goud en de regenboogtrui voor de oranjeploeg zeker stelden.

Uitslag WK wielrennen – mixed relay 2019
flag-nr1 flag-nl Nederland – 27,6 km in 38m27s
Koen Bouwman
Lucinda Brand
Jos van Emden
Riejanne Markus
Bauke Mollema
– Amy Pieters

flag-nr2 flag-de Duitsland – op 23s
flag-nr3 flag-gb Groot-Brittannië – op 51s
4. flag-it Italië – op 56s
5. flag-fr Frankrijk – op 1m23s
Wedstrijdverslag


Parcours

Dat het parcours van het WK Mixed Relay een stuk langer is dan twee jaar geleden, valt meteen op. In Harrogate moesten zowel de mannen als de vrouwen veertien kilometer rijden, goed voor een totaal van 28 kilometer. Dit jaar bedraagt de totale afstand van het jonge onderdeel 44,5 kilometer. Ook anders: de mannen en vrouwen leggen weliswaar ongeveer dezelfde afstand af (22,5 om 22 kilometer), maar volgen een andere route. Net als alle andere ritten tegen de klok in dit WK begint de tijd te lopen in Knokke-Heist en wordt de klok stilgezet in Brugge.

Eerst rijden de mannen, die net als in de individuele tijdritten opstellen aan het Noordzeestrand in Knokke-Heist, ter hoogte van het casino. Na een stuk van anderhalve kilometer langs het strand wordt het centrum van de badplaats aangedaan. Vervolgens trekt de route het binnenland van West-Vlaanderen in. Waar de individuele tijdrit voor elite-mannen via Westkapelle en Oostkerke naar Dudzele ging, gaat de route van de Mixed Relay vanuit Westkapelle direct naar Dudzele. Na veertien kilometer wordt de eerste tussentijd opgenomen.

Vervolgens gaat het parcours parallel aan het Boudewijnkanaal naar Brugge, waar de vrouwen de mannen aflossen voor de laatste 22 kilometer. De vrouwen rijden niet terug naar Knokke-Heist, maar maken een lus die eerst naar de Uilenspiegelstad en WK-dorp Damme leidt. Daarna rijden de rensters in noordwestelijke richting naar Dudzele. Daar wordt na 36,1 kilometer opnieuw een tussentijd genoteerd. De laatste acht-en-een-halve kilometer terug naar Brugge is dezelfde als de mannen hebben afgelegd. Aan de finish telt de eindtijd van de tweede renster.

Datum: woensdag 22 september
Start: 13.45 uur (eerste ploeg)
Finish: 16.45 uur (laatste ploeg)
Afstand: 44,5 kilometer


Favorieten

Twee jaar geleden in Harrogate begon het WK met de Mixed Relay. Omdat de focus van de pure tijdrijders op de individuele tijdrit lag die een paar dagen later werd verreden, wilden zij echter hun kansen niet op het spel zetten op de ploegentijdrit. Beide disciplines zijn dit jaar omgedraaid: de tijdritten voor mannen en vrouwen werden voor zondag en maandag gepland en de gemengde tijdrit voor woensdag. “Als we beginnen met de tijdrit, zal dat de deelnemers toelaten om later ook deel te nemen aan de Mixed Relay. De interesse zal daardoor nog meer stijgen”, klinkt het.

Die gedachte van de UCI lijkt effect te hebben op het WK in Vlaanderen, want onder meer Filippo Ganna en Stefan Küng staan namens Italië en Zwitserland ingeschreven voor de ploegentijdrit. De favorietenrollen zijn lastig te verdelen. Landen hebben soms wel een vaste kern renners voor deze discipline, maar geen vaste teams. Ook zijn het wereldkampioenschap van 2019 en de Europese kampioenschappen van 2019, 2020 en 2021 de enige referenties voor dit nummer. Natuurlijk gaan we wel een poging wagen!

Filippo Ganna is de grote motor bij Italië – foto: Cor Vos

Als kersvers Europees kampioen is Italië de te kloppen ploeg. Eerder deze maand vergewisten de Italianen zich van de Europese titel door de vlakke 44,8 kilometer lange tijdrit 21 seconden sneller af te leggen dan de Duitsers en 26 seconden dan de Nederlanders. Van de EK-ploeg is De Marchi niet van de partij; in Vlaanderen neemt Edoardo Affini, negende in de individuele tijdrit, zijn plaats in. Filippo Ganna is de grote motor in de ploeg. Pippo prolongeerde afgelopen weekend zijn wereldtitel op de individuele tijdrit en verkeert dus in hoogvorm.

Nederland heeft een traditie op de ploegentijdrit en onderstreepte dat nog maar eens door bij de introductie van de Mixed Relay in 2019 zowel Europees als wereldkampioen te worden. Het EK in het coronajaar 2020 liet de oranjeploeg aan zich voorbijgaan, maar op het EK eerder deze maand was het team weer van de partij en werd brons behaald. Op het WK nemen Koen Bouwman, Jos van Emden en Bauke Mollema het eerste deel voor hun rekening, Annemiek van Vleuten, wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk en Riejanne Markus, die Anna van der Breggen vervangt, doen het tweede deel.

Ook Duitsland kan goede cijfers overleggen in de jonge geschiedenis van de Mixed Relay. In 2019 eindigden de Duitsers zowel op het EK als het WK tweede achter Nederland. Vervolgens wonnen de Duitsers in 2020 het EK en onlangs waren zij weer tweede op het EK in Trentino. Bij de mannen wordt gerekend op viervoudig wereldkampioen Tony Martin, die aan zijn laatste seizoen bezig is, Nikias Arndt en Max Walscheid die de stiel ook onder de knie heeft. Met Lisa Brennauer, Lisa Klein en Mieke Kröger staat ook een sterke vrouwenploeg aan de start.

Nederland treedt met o.a. Koen Bouwman aan – foto: Cor Vos

België haalde het podium nog niet op de Mixed Relay, maar met de ploeg die in eigen land wordt opgesteld behoort de top-3 tot de mogelijkheden. Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts en Yves Lampaert zijn erkende tijdrijders en ook man in vorm Ben Hermans heeft een goede tijdrit in de benen: onlangs won hij nog de tijdrit in de Tour Poitou-Charentes. Ook de Belgen brengen een sterke groep vrouwen aan de start met baan- en wegrensters Shari Bossuyt, Jolien D’hoore en Lotte Kopecky.

De Mixed Relay kon al snel op positieve reacties rekenen van de Angelsaksische landen, net die landen die al zoveel kleppers voortbrachten op de achtervolging op de baan. Twee jaar geleden reed Groot-Brittannië al naar brons op het thuis-WK in Harrogate. Van die ploeg staan de baan- en wegrenners John Archibald en Daniel Bigham opnieuw aan de start, net als Anna Henderson en Joscelin Lowden. Met ook Canyon SRAM-renster Alice Barnes en zesvoudig Brits kampioen tijdrijden Alex Dowsett is dit een selectie om wederom rekening mee te houden.

Ook voor Zwitserland moet het podium binnen de mogelijkheden liggen. Met Stefan Bissegger en Stefan Küng hebben de Zwitsers twee echte hardrijders in huis. Muni Bissegger brak dit seizoen door met zeges in de tijdritten van Parijs-Nice en de Benelux Tour, terwijl Küng zijn Europese titel verlengde door Filippo Ganna en Remco Evenepoel te kloppen. Mauro Schmid is de derde man in de ploeg en baarde dit jaar opzien met een zege in de Giro. Bij de vrouwen rekenen de Zwitsers op Marlen Reusser, de nieuwe Europese kampioene tijdrijden.

Max Walscheid is een van de renners bij Duitsland – foto: Cor Vos

De Deense ploeg werd in het weekend hard geraakt door het overlijden van voormalig profrenner Chris Anker Sørensen. Ondanks de verdrietige omstandigheid wist Kasper Asgreen naar de vierde plek te rijden in de individuele tijdrit. Asgreen is woensdag echter geen onderdeel van het Deense zestal. Emma Norsgaard is dat wel: het wordt voor de getalenteerde renster vooral een speciale dag want ze rijdt samen met haar broer Mathias Norsgaard en haar vriend Mikkel Bjerg. Amalie Dideriksen, Julie Leth en man in vorm Magnus Cort maken de ploeg compleet.

Frankrijk deed aan iedere internationale Mixed Relay mee, maar dat heeft het land tot op heden nog geen podiumplaats opgeleverd. Vergeleken met het EK in Trentino is de Franse ploeg vrijwel volledig anders – alleen Benjamin Thomas maakte ook deel uit van het team dat vierde werd na Italië, Duitsland en Nederland. Thomas moet samen met Coralie Demay voor de nodige ervaring zorgen in de selectie met verder de vroege twintigers Marion Borras (23), Clara Copponi (22), Thomas Denis (24) en Valentin Tabellion (22).

Stefan Küng prolongeerde onlangs zijn Europese titel – foto: Cor Vos

Spanje reed ook in 2019 het WK Mixed Relay, maar bleef toen steken op de tiende plaats – van de elf deelnemende landen. Van de renners die de Spanjaarden hebben ingeschreven voor deze WK-koers worden in principe geen wonderen verwacht. De Verenigde Staten hebben Lawson Craddock, Brandon McNulty en Neilson Powless aangemeld bij de mannen en Coryn Rivera, Leah Thomas en Ruth Winder bij de vrouwen – namen waarmee de VS kans maken op een mooie uitslag. De Verenigde Staten reden het WK nog niet eerder.

Dan resten er nog drie ploegen. Oostenrijk rekent op onder anderen Tobias Bayer bij de mannen. Bij Polen doet onder meer Bahrain Victorious-aanwinst Filip Maciejuk de Mixed Relay. Tot slot verschijnt ook een jonge ploeg van het UCI Centre Mondial du Cyclisme aan de start, waarvoor de Litouwse Akvilė Gedraitytė, de Wit-Russische Anastasiya Kolesava, de Slowaakse Tereza Medveďová, de Burkinees Paul Daumont, de Rwandees Jean Eric Haimana en de Syriër Ahmad Badreddin Wais zijn aangemeld.

Anders dan eerder vermeld, doet Rusland niet mee aan de Mixed Relay.


Favorieten volgens WielerFlits
*** Italië
** Duitsland, Nederland
* België, Groot-Brittannië, Zwitserland

Website organisatie
Deelnemerslijst
Starttijden

WK 2021: Programma en uitslagen (WielerFlits)


Weer en TV

Woensdag blijft het droog en kan nog volop van de zon worden genoten. In Knokke-Heist loopt de temperatuur ’s middags op tot 17 graden en waait een matige wind, aan windkracht 3. In Brugge kan de thermometer zelfs 20 graden aangeven. De renners en rensters gaan dus een mooie nazomerdag tegemoet!

Het WK Mixed Relay ploegentijdrit is rechtstreeks te zien op televisie. De wedstrijd is vanaf 14.15 uur live te bekijken op Sporza op één en via de Eurosport Player. Eurosport 1 schakelt om 14.20 uur over naar de koers. Ook is de strijd tegen de klok live te volgen via de Nederlandse publieke omroep, in verband met de algemene politieke beschouwingen vanaf 14.45 uur op NPO 2.


Dit artikel delen:

40 Reacties

ChefSpijker 20 september 2021 om 10:21

Dit gaat Duitsland toch gewoon winnen? Zaten op EK niet heel ver achter Italië en hebben nu bij zowel de dames als heren veel betere renners aan de start. Mooi einde voor Martin.

0
Daniel17 20 september 2021 om 11:00

Dat denk ik ook, maar Italië gaat ook sterker zijn bij de mannen.

0
Boomie1 22 september 2021 om 10:02

De Marchi of Affini maakt niet zo veel verschil hoor.

0
Daniel17 22 september 2021 om 11:14

Ganna is sterker dan bij het EK en Affini kan dat tempo een stuk makkelijker aan dan de Marchi, die 15 kilo lichter is dan Affini.

0
kevinraar 20 september 2021 om 11:46

hoeveel landen doen er mee?

0
Daniel17 20 september 2021 om 12:04

14 teams waarvan 13 landen (1 samengesteld UCI team)

0
Dikke Vrouw 20 september 2021 om 22:50

Hoe bedoel je met vluchtelingen of zo?

0
Turtlehead 20 september 2021 om 23:40

Dikke vrouw: Nee, uit het Ontwikkelingsproject van de UCI.
@Daniel: dank voor de link, dat ICI-team komt vooral uit Afrikaanse landen zo te zien.
Is die ene Duitser daar toevallig gelegenheidscoach van ? ;)

0
Jayster 20 september 2021 om 18:01

Campenaerts denkt dat de sterke vrouwen van Nederland de doorslag gaan geven, maar door het afhaken van Van der Breggen wordt dat voordeel weer wat kleiner, vrees ik. Ik denk Duitsland voor Italie en Nederland.

0
Dikke Vrouw 20 september 2021 om 22:50

Doe de denen ook een sterretje

0
SteelHorseCowboy 21 september 2021 om 21:23

Zou ik ook denken

0
MIG 21 september 2021 om 08:43

Correctie: Gedraityte is een Litouwse.

0
assen 21 september 2021 om 09:54

Ben benieuwd naar Zwitserland – hoe goed is een team met EEN renner/renster die als 1 van de sterkste wordt gezien>

0
Willem Kieft 21 september 2021 om 10:36

Goed beschouwd de Italiaanse mannen tegen de Nederlandse vrouwen.

0
jooprioolpijp 21 september 2021 om 21:36

Yep. Dat de NL vrouwen mogen winnen! Lijkt me ook waarschijnlijk omdat de verschillen bij de vrouwen in de regel groter zijn dan bij de mannen.

0
hjjanssen1973 21 september 2021 om 11:21

Ik geeft Zwitserland toch ook een kans hoor. Twee goede mannen en de beste vrouw.

0
Klerenhangerfan 21 september 2021 om 21:47

Beste vrouw zit

0
Klerenhangerfan 21 september 2021 om 21:47

Beste vrouw is toch van Dijk…

0
bidon colle 21 september 2021 om 13:12

Schaf gewoon deze mixed relay ploegentijdrit op het WK gewoon af want dat is het aanzien niet waard. Geef mij dan maar de ouderwetse ploegentijdrit voor landen of merkenteams!!!

0
ssj 22 september 2021 om 09:47

Eens. En dan ben ik voor merkenteams want dan is er nog een kans dat je in je truitje mag rijden. Nu is het een trui voor 1 dag.

Edit: bij nader inzien zou dat niet uitmaken. Als je WK TTT bent, dan mag je in regenboogtrui de TTT afwerken. Ook al doet de rest van het team dat niet. Werkt alleen niet met huidige constructie want dit is weer een andere discipline.

0
Boomie1 22 september 2021 om 10:01

Die was ook “succesvol”, die merken ploegentijdrit haha

0
Luke 21 september 2021 om 17:23

Spijtig dat de ploegentijdrit voor merkenteams eruit is gehaald. Was altijd een van de mooiste onderdelen, waar het winnende team meer voor beloond had mogen worden.

0
Boomie1 22 september 2021 om 10:05

Als de UCI dat goed aanpakt wel. De eerste jaren was het nog prestige (BMC vs Orica vs Quickstep), daarna vooral kijken welke WT ploegen WEL wilden deelnemen.

0
sweefie 21 september 2021 om 19:55

Stilaan worden de teams voor deze discipline toch wat leuker qua namen. Tijd geven om te groeien, zou ik zo zeggen.

0
mackie 21 september 2021 om 20:26

De mannen moeten er voor zorgen dat ze minder als 40sec achterliggen op Italië en 20sec op Duitsland. Dan moeten de vrouwen het af kunnen maken

0
Veloburto 21 september 2021 om 21:33

Hier zit toch niemand op te wachten als je heel eerlijk bent

0
jooprioolpijp 21 september 2021 om 21:37

Jawel hoor. Als je heel, heel eerlijk bent.

0
Veloburto 21 september 2021 om 21:39

Echt, Joop? Als je heel heeeeeel eerlijk bent?

0
Snoopy 21 september 2021 om 23:48

Ik vind het wél interessant om te kijken, althans wél als alle toppers eraan meedoen. Het is juist interessant om te zien hoe de mannen en vrouwen presteren in teamverband.

Deze ‘mixed relay’ discipline is bij diverse sporten nieuw ingevoerd, en met name bij zwemmen en atletiek vond ik het spannend om naar te kijken, juist omdat er (door het verschil in niveau van de teamleden in ieder team) nog alles kan gebeuren gedurende de wedstrijd. En dat maakt het extra spannend, omdat iedereen nog ingehaald kan worden. Bij wielrennen is dit element iets minder spannend omdat ze gezamenlijk rijden, maar alsnog vind ik het een leuke toevoeging.

Heb al best wat mensen neerbuigend zien doen over deze discipline, en ik snap de weerstand niet. Kun je beargumenteren waarom je dat vind? Wat maakt het niet interessant?

0
Deel Koeper 22 september 2021 om 08:41

Tja, hoeveel waarde heeft een regenboogtruitje dat je nooit zal mogen dragen, omdat je sport eigenlijk een gekunsteld broddelwerkje is dat is verzonnen om een lege dag in een kampioenschapsweek op te vullen?

0
hjjanssen1973 22 september 2021 om 12:33

Ik vind het wel interessant, en dit gaat nog veel interessanter worden, let maar op!

0
WernerFranke 21 september 2021 om 22:30

Wiskundig gezien niet echt eerlijk dat de mannen en vrouwen hier dezelfde afstand moeten rijden.

0
Turtlehead 22 september 2021 om 00:24

Wiskundig gezien juist wel.
Fysiologisch niet.
Sportief ook niet, behalve als je het werkelijke doel van dit wangedrocht van een discipline doorziet:
Het tegen heug en meug doordouwen van het idee dat vrouwenwielrennen heel leuk is om naar te kijken. En dat vrouwen óók hard kunnen fietsen. Net zo goed als mannen.

0
Viktrodriguez 22 september 2021 om 07:21

Fysiologisch vormt het ook geen probleem in andere sporten om vrouwendisciplines even lang te maken als de heren, zij het in tijd of afstand (afhankelijk van de basis van de sport). Ook bij sporten waarin vrouwelijke deelnemers een sportieve achterstand hebben door cultuurhistorische omstandigheden.

Ik zie dus het probleem niet.

0
Romāns Vainšteins 22 september 2021 om 07:32

Het voornaamste element voor het ‘grotere’ publiek is natuurlijk dat de kerels het op kunnen knappen als de dames het verkloten of vice versa. Voor de liefhebber een k#tonder deel wellicht maar op die idiote OS zou het goed passen. Ook inkv al dat doorgedouwde gelijkheidsdenken etc enz.

Persoonlijk smacht ik naar de ploeg tijdrit per sekse met 4, tijd 3e man/vrouw telt, mannen 30k vrouwen 20. Makkelijk, kijkbaar, spannend, groot publiek.

0
Gr.R. 22 september 2021 om 09:56

@Romans: Op een fiets met houten banden en als je van versnelling wilt wisselen, moet je je achterwiel omdraaien.

0
Boomie1 22 september 2021 om 10:06

Vooral eens met je voorstel RV

0
Reiger 22 september 2021 om 10:38

Helemaal eens met RV. Ik stam nog uit de pre-historie toen de ploegentijdrit een olympisch onderdeel was en een jaarlijks WK-evenement. Gewoon een geweldig onderdeel die toen over 100 km ging. Dit mixed gedrocht het liefst meteen droppen en vervangen door 2 aparte ploegentijdritten. Één voor mannen en één voor vrouwen.
Maar vanmiddag nog wel eerst even juichen natuurlijk als Nederland wereldkampioen wordt en meehuilen met het volkslied. Zo hypocriet ben ik ook wel weer.. ;)

0
Cayolle 22 september 2021 om 11:38

Van mij mag het allebei: Aparte mannen en vrouwen ploegentijdrit en deze mixed ploegentijdrit. Maar dat wordt wel een erg druk programma (zeker voor de tijdrijders), dus dat is waarschijnlijk niet haalbaar.
Waarom dan geen combinatie van deze mixed ploegentijdrit en een aparte (mannen- en vrouwen-)ploegentijdrit? Je houdt gewoon deze vorm, maar registreert ook de tijden van alleen de mannen en alleen de vrouwen waardoor je klassementen (en medailles) krijgt voor zowel de combinatie van mannen- en vrouwenploegen als afzonderlijk de mannen en vrouwen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone