Winnende Urán tankt vertrouwen in aanloop naar Tour de France

Winnende Urán tankt vertrouwen in aanloop naar Tour de France

foto: LaPresse - D'Alberto / Ferrari

zaterdag 16 juni 2018 om 09:31

Hij wordt niet of nauwelijks genoemd door de Tourvolgers, maar Rigoberto Urán lijkt klaar voor de Franse ronde. De 31-jarige Colombiaan – vorig jaar tweede in La Grande Boucle – gaf gisteren in de Ronde van Slovenië een teken van leven met ritwinst. “Het is belangrijk om vertrouwen te kweken met het oog op de Tour”, zo laat de klimmer weten op het digitale huis van zijn werkgever EF Education First-Drapac.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Urán laat weten niet verrast te zijn door de zege. “Ik voelde me heel erg goed. Ik wist dat de finale me uitstekend lag, en het plan was dan ook om voor de ritzege te gaan. De ploeg heeft vervolgens fantastisch werk geleverd. Deze overwinning komt op een zeer gelegen moment. Het is belangrijk om voor de Tour vorm te tonen en vertrouwen te tanken.”

De Colombiaan moest in de finale naar Celje afrekenen met een bijzonder sterke maar ook onstuimige Primož Roglič. “Ik besloot om te wachten op de sprint. Ik wist dat Roglič sterk was, maar ik besefte dat ik moest gokken op de spurt”, zo staat hij stil bij zijn gekozen strategie.

Teammanager Vaughters over Urán: “Je moet hem gewoon vertrouwen”
Teammanager Jonathan Vaughters is blij met de zege van zijn kopman, zeker gezien het povere tussenrapport van zijn Amerikaanse formatie. De ploeg wist dit seizoen nog maar vier overwinningen te boeken. Het heeft bovendien nog altijd niet kunnen zegevieren op WorldTour-niveau. “Deze zege is goed voor algehele vertrouwen”, aldus de ex-renner.

Vaughters is ervan overtuigd dat Urán er zal staan tijdens de Tour. “Het laat zien dat Rigo zijn huiswerk voor de Tour heeft gedaan. Je moet bij hem gewoon vertrouwen dat hij weet wat hij doet.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mwielerfan 16 juni 2018 om 10:08

Inmiddels 3x podium grote ronde en nog enkele top 10 in zijn jonge jaren. Podia bovendien in giro en tour en niet in toch makkelijkere vuelta. Mag wel wat vertrouwd worden inderdaad.
Wel twee slechte jaren tussendoor natuurlijk, maar 1x door pech in een grote ronde en niet iedereen heeft twee goede grote rondes in de benen. Zie je nu ook weer dat hij hele voorseizoen nergens is maar nu wel beter wordt.
stond er ook nog in enkele eendagswedstrijden (canada lombardia os). Zou zomaar San sebastian of wk kunnen winnen dit jaar.

0
ronddraaien 16 juni 2018 om 10:41

Ik hoop ook dat Uran eens zijn ‘net niet’ status kan weggooien. 3 keer 2e in een grote ronde, 3 keer podium in Lombardije, zilver op de OS, mooie kans op wereldtitel in 2013 gefnuikt door een val: voor een niet-veelwinnaar had zijn palmares met wat geluk er helemaal anders kunnen uitzien.

0
Jan Blokland 16 juni 2018 om 10:51

Die staat er waarschijnlijk wel in de Tour.
Rijdt net als Dumoulin en Froome niet veel. Maar als ze rijden staan ze er wel.
Nibali staat er ook dit jaar. Let maar op.
De andere topper zal waarschijnlijk Quintana zijn. Die sla ik hoger aan dan Landa. Valverde zal meer voor een etappe gaan denk ik en niet voor het klassement.
Voor Valverde geldt dit jaar één ding en dat is het WK.

0
LB117 16 juni 2018 om 11:10

Dit gaat een super super Tour worden… de eerste week zal de doorslag geven wie er nog mogen strijden voor het podium maar er staan zeker 12 toppers klaar voor plek 4-10

0
grootverzet 16 juni 2018 om 14:43

Je komt vingers tekort als je alle mannen wilt tellen die mee gaan doen voor het klassement in de tour. En allemaal bewezen ze dat ze het kunnen. Tel daarbij op een hier en daar verrassing dan is het straks dringen voor de top 15 in de tour : Froome-Nibali-Valverde-Uran-Bardet-Quintana-Landa-Porte-Zacharin dan groepje Mollema-Kruijswijk-Yates-Meintjes-misschien Dumoulin-misschien Kelderman en ik weet zeker dat ik namen vergeet nu. Nog wat helpers van Froome erbij die vanzelf mee omhoog kruipen in het klassement. En tot nu toe lijken ze allemaal op goed nivo te zijn en worden normaliter nog beter. Battaile !!!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone