Winnende Sánchez: “Koers hardmaken met zoveel sterke sprinters”

maandag 17 juni 2019 om 09:21
Winnende Sánchez: “Koers hardmaken met zoveel sterke sprinters”

foto: Cor Vos

Hard koersen om het de sprinters zo lastig mogelijk te maken om dan uiteindelijk een massasprint te ontlopen. Het aanvalsplan van Astana pakte goed uit in de tweede rit van de Ronde van Zwitserland, want met Luis León Sánchez had de ploeg de uiteindelijke etappewinnaar binnen de gelederen.

Sánchez probeerde bij het ingaan van de laatste elf kilometer een sprint te ontlopen, viel aan en sloeg meteen een gaatje. De Spanjaard pakte een voorsprong van 35 seconden, voordat het peloton een achtervolging op poten wist te zetten. Die jacht kwam niet goed op gang, waardoor de ritzege in het kamp van Astana terechtkwam.

“Ik ben zo blij dat ik kon winnen”, reageerde Sánchez op zijn ritzege. “Ik verwachtte niet dat ik zo sterk zou zijn in de finale, maar gelukkig kon ik het gat vasthouden tot het einde. We wisten dat we deze koers zo hard mogelijk moesten maken met zoveel sterke sprinters aan het vertrek, dus we moesten proberen te ontkomen aan een massasprint om kans te maken op de overwinning.”

Kantje boord
“De ploeg was supersterk op de laatste twee beklimmingen. Toen ik even later een mooi moment zag, zette ik aan. Enkele kilometers was het kantje boord doordat het peloton dichtbij was en er alles aan deed om me terug te pakken. Maar aan het einde wist ik stand te houden en te winnen”, blikte de Spanjaard terug, die zijn ploegmaats bedankte voor al het harde werk.

Voor de ploeg was het een mooie beloning voor de aanvalslust die haar renners toonden. Op de voorlaatste klim van de etappe gooide Astana het tempo de hoogte in, waardoor vroege vluchter Claudio Imhof werd ingerekend en het peloton uit elkaar werd geslagen. Op 31 kilometer van de streep demarreerde Omar Fraile, maar de Spanjaard werd weer teruggepakt.

Juiste moment
“We hadden een goed strijdplan voor deze etappe door agressief te koersen en de wedstrijd hard te maken voor de concurrentie”, zei ploegleider Dmitri Sedoun. “Alle jongens verrichtten geweldig werk. Omar Fraile deed een fraaie aanvalspoging, waardoor het peloton verder uitdunde. We wisten dat we moesten blijven aanvallen en Luis León deed het op het juiste moment.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Wheely 17 juni 2019 om 10:22

Wat een heerlijke stijl heeft deze man toch, een neusje wat altijd snuffelt naar de kansen die op de loer liggen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone