Winnende Mezgec: “Had het niet meer verwacht”

donderdag 20 juni 2019 om 16:17
Winnende Mezgec: “Had het niet meer verwacht”

foto: Cor Vos

De tweede etappe van de Ronde van Slovenië had wel iets weg van een speelfilm, aangezien er verschillende plottwisten waren. Een groepje van vijf renners leek na een spectaculaire etappe voor de zege te strijden, maar het was Luka Mezgec die iedereen nog voorbij wist te sprinten. “Ik had het niet meer verwacht”, zo vertelde hij in het flashinterview.

Esteban Chaves, Giovanni Visconti, Diego Ulissi, Aleksandr Vlasov en Ben Hermans waren de sterkste renners in koers, maar aan het einde was het sprinter Mezgec die voor eigen publiek wist te winnen. “Ik had me op vijf kilometer van de streep al verzoend met de situatie”, aldus de ritwinnaar.

“Ik had niet meer verwacht dat we nog zouden terugkeren, maar ik zag de koplopers in de finale rijden. Ik besloot op 400 meter van de finish om mijn sprint in te zetten. Ik slaagde er nog in om de vluchters te passeren”, zo schetst de 30-jarige Mezgec, die zijn eerste zege van het seizoen wist te boeken.

Schade beperken 
En dat is toch wel een verrassing, aangezien het een loodzware etappe was naar Celje. Op de slotklim naar Svetina (5,4 km aan 7,7%) vielen de klassementsrenners aan, maar Mezgec wist de schade te beperken. “Ik wist dat ze niet meer dan een halve minuut konden pakken op de klim. Ik bleef mijn ploeggenoten vervolgens motiveren om te blijven rijden.” Het leverde Mezgec en zijn ploeg Mitchelton-Scott uiteindelijk de ritzege op.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Vincent Lacressonniere 20 juni 2019 om 23:10

Ik heb er niets van gezien maar lees dat oa Chaves tot de sterkste mannen in koers behoorde. Die is toch voorzichtig echt weer terug aan het komen. Wat kunnen we verwachten? Gaat ie de Vuelta winnen?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone