Winnende Kristoff: “Ik zou eigenlijk de lead-out doen”

zondag 31 maart 2019 om 17:47
Winnende Kristoff: “Ik zou eigenlijk de lead-out doen”

foto: Cor Vos

Alexander Kristoff kende niet de beste weken uit zijn carrière, maar in Gent-Wevelgem viel alles op zijn plaats voor de sterke Noor. De 31-jarige sprinter won afgetekend voor John Degenkolb en Oliver Naesen. “En dat terwijl ik de lead-out zou doen”, zo vertelde de winnaar in het flashinterview.

Sommige sprinters zie je pas voor het eerst in de laatste honderden meters. Kristoff reed echter een zeer aanvallende wedstrijd. Mede hierdoor koerste hij na de Kemmelberg nog in de vuurlinie. Hoe anders was dit in het begin van de koers. “Ik zat in de tweede waaier, maar we hadden Fernando Gaviria vooraan.”

“Hierdoor kon ik rustig blijven”, aldus de renner van UAE Emirates, die na verloop van tijd weer wist aan te sluiten. “Ik probeerde vervolgens nog de sprong naar voren te wagen. Hierdoor kon ik nog mee na de Kemmelberg. Het was echt zwaar, maar iedereen zat aan zijn limiet.”

“Raak steeds beter in vorm”
Zowel Kristoff als Gaviria wisten uiteindelijk te overleven. “Normaal zou ik de lead-out doen, maar Fernando vertelde me dat hij zich niet goed voelde.” De Noor mocht dan ook zelf sprinten. “Ik ben echt heel erg blij. Dit is een van de grootste zeges uit mijn carrière. Ik raak steeds beter in vorm voor de Ronde van Vlaanderen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Vic413 31 maart 2019 om 18:01

Fernando is dan ook een super lieve Colombiaan.

Gebruikersnaam 31 maart 2019 om 18:17

Nog belangrijker was dat Gaviria ook de sprint van Viviani verprutst, want die zat wel netjes in ’t wiel van Kristoff en was er mogelijk ook vlot uitgekomen als Gaviria de deur niet professioneel dicht deed.

koos verrek 31 maart 2019 om 18:44

Daarom wordt viviani 19de? Die was gewoon kapot

Gebruikersnaam 31 maart 2019 om 20:55

Maar nee, Viviani is een sprinter die enkel voor de winst gaat. Die zat dermate ingesloten dat hij enkel nog 6e of zo had kunnen worden, dus drong hij niet meer aan, was toch gewoon vrij duidelijk.

stalle 1 april 2019 om 08:04

Woaw jullie kunnen zelfs gedachten lezen.

thorsen 1 april 2019 om 10:20

Toch ook klasse van Gaviria dat hij eerlijk is en Kristoff zijn ‘kans gunt’.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair