Winnende Elia Viviani: “Ik hou echt van deze koers”

zondag 27 januari 2019 om 07:39
Winnende Elia Viviani: “Ik hou echt van deze koers”

foto: Cor Vos

Elia Viviani wilde in de Cadel Evans Great Ocean Road Race maar één ding: winnen. De Italiaan – die vorig jaar nét naast de zege greep – slaagde in zijn missie: hij versloeg in Geelong Caleb Ewan en Daryl Impey. “Dit voelt fantastisch”, zo liet Viviani na afloop weten. “Ik hou van deze koers.”

De Italiaans kampioen is vooral lovend over zijn ploeg Deceuninck-Quick Step. “We waren vandaag enorm gefocust”, aldus de sprinter. “We hebben echt gedisciplineerd gekoerst. De ploeggenoten bleven de hele dag in mijn buurt. Rémi (Cavagna) en Dries (Devenyns) reden vervolgens een geweldige finale.”

Viviani beschrijft ook de aanloop naar de eindsprint. “Michael Mørkøv deed in de laatste kilometer echt een geweldige lead-out. Hierdoor kon ik mijn sprint op 150 meter van de streep beginnen. Ik ben enorm blij, aangezien dit een geweldige koers is. Het kan hier echt alle kanten op.”

Het begin van een nieuwe zegereeks? 
Voor Viviani is het alweer zijn tweede zege van het seizoen, aangezien hij ook al een etappe won in de Tour Down Under. Vorig seizoen – toen de Italiaan zich ontpopte tot zegekoning – stond de sprinter eind januari op één overwinning. “Het was een geweldige maand. Ik ben echt blij dat ik het seizoen zo kan beginnen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Slayer772004 27 januari 2019 om 09:52

Goed voor de stempel ’topfavoriet MSR’.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone