Winnende Davide Formolo: “Kan niet beschrijven hoe blij ik hiermee ben”

maandag 1 april 2019 om 08:49
Winnende Davide Formolo: “Kan niet beschrijven hoe blij ik hiermee ben”

foto: Cor Vos

Na het eerdere dagsucces van Maximilian Schachmann ging Davide Formolo er vol voor in de slotrit van de Volta Ciclista a Catalunya, en met succes. De BORA-hansgrohe-renner nam het voorbeeld van zijn ploegmaat en kwam solo over de finish. “Deze overwinning betekent heel veel voor mij”, luidt zijn reactie na afloop.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Het was voor Formolo al weer even geleden dat hij met de zegeruikers ging lopen. Zijn laatste overwinning dateert uit 2015, toen hij in de Giro d’Italia de vierde rit naar La Spezia wist te winnen. Voor minder dan een zege op WorldTour-niveau doet de Italiaan het vooralsnog niet.

“Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben met deze overwinning. Deze zege betekent heel veel voor mij”, is Formolo in de wolken met zijn ritzege. “In de lokale ronde bedacht ik me dat het nu of nooit zou zijn en gaf ik er een flinke lap op en met nog acht kilometer te gaan wist ik dat ik het wel eens kon gaan halen.”

Bij BORA-hansgrohe zijn ze uitermate tevreden met het verloop van de Ronde van Catalonië. “Max (Schachmann, red.) zijn ritzege gaf ons vertrouwen en liet zien dat met aanvallend rijden er heel veel mogelijk is. Davide deed dat vandaag uitstekend”, aldus ploegleider Christian Pömer.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Angedelamontagne 1 april 2019 om 10:33

Edit redactie: fixed

0
Jean Dumas 1 april 2019 om 11:36

Reed zaterdag ook al een flitsende finale. Op de Montjuic winnen geen koekenbakkers.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone