Wilfried Peeters verrast: “Op een dag staat Remco Evenepoel aan de start van de Ronde van Vlaanderen”

zaterdag 1 april 2023 om 09:07
Wilfried Peeters verrast: “Op een dag staat Remco Evenepoel aan de start van de Ronde van Vlaanderen”

Evenepoel - foto: Cor Vos

Wilfried Peeters, ploegleider bij Soudal Quick-Step, heeft aangegeven dat hij denkt dat Remco Evenepoel een keer zal starten in de Ronde van Vlaanderen. De Belg geeft aan dat toppers zoals Evenepoel steeds op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen. “Remco leert ook graag bij.”

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Remco leert ook snel bij. Gezien in hoe weinig tijd hij dwars door het peloton heeft leren rijden? Hoe hij ondertussen sprinten kan voorbereiden? Er is niet alleen de positionering die van belang is in de Ronde, maar ook de stuurvaardigheid”, vertelde Peeters aan Het Nieuwsblad.

Ploegleider Peeters heeft ook vertrouwen in de capaciteiten van zijn poulain. “Als je morgen Remco Evenepoel bij de tweede keer Oude Kwaremont vooraan afzet, wie gaat er hem dan afrijden? Hij heeft al zulke wedstrijden gereden, hé. Niet alleen in de Baloise Belgium Tour, maar ook op het WK in Leuven en in de Brabantse Pijl. Dat waren toch ook allemaal dat soort hellingen.”

Wanneer zouden we Evenepoel dan in actie zien in Vlaanderens Mooiste? “Volgend jaar is misschien nog te vroeg”, aldus Peeters. “Ik zou er geen datum op kleven, maar op een dag staat Remco aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Daar ga ik vanuit.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

11 na 11 1 april 2023 om 09:48

Hebben jullie nu echt mijn bericht verwijderd omdat er kritiek gegeven werd op jullie recente tendens om uit te pakken met subjectieve titels? Man man man.

6
toiletduck 1 april 2023 om 09:17

Dit is toch niet zo’n verrassende uitspraak?

4
Zabelfan 1 april 2023 om 09:41

De verrassing zit m misschien eerder in dit bericht van donderdagavond: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230330_96177486

0
Olly 1 april 2023 om 09:56

Helemaal mee eens, dit is toch geen onderwerp om een stuk aan te wijden.

1
Gapenberg 1 april 2023 om 09:29

Jeeeey
Dat ze dit jaar maar is verrassen met aan de start te staan van waalse pijl.
Na Catalonie zie ik hem daar gewoon winnen
Amstel zal mssch zijn programma teveel overhoop gooien

3
Romāns Vainšteins 1 april 2023 om 09:39

Amstel is daarentegen veel meer een koers voor hem dan WP, zie hem eerder daar carte blanche starten. Ook interessant is of Jumbo wellicht nog Roglic af gaat vaardigen richting die koersen want in het huidige speelveld is dat gewoon een topfavoriet. Zal wel niet, maar toch.

0
Batüwü Griekgriek 1 april 2023 om 09:39

Als Roglic niet meedoet maakt hij wel een kans.

-2
Romāns Vainšteins 1 april 2023 om 09:28

Er is werkelijk niets verrassends aan deze uitspraak.

Vanaf volgend jaar gaat REVKET een programma rijden dat nagenoeg identiek is aan dat van Pogacar: inclusief de Strade, wellicht inclusief MSR (hangt af van keuze Tirreno of Paris Nice) inclusief de ronde en ééntje van E3/DdV. En dan als klapstuk het gehele Ardennenvierluik.

Vanaf dan zal immers de tour zijn die de klok slaat welke uitstekend te combineren is met een vlammend voorjaar.

1
Rode_Rick 1 april 2023 om 10:45

De uitspraak over Sanremo was een stuk positiever dan over De Ronde. Strade zie ik hem zo snel ook nog niet doen omdat hij een wel erg negatieve mening had over kasseienheuveltjes en onverharde wegen in het verleden.

Maar voor Evenepoel is het waarschijnlijk ook gewoon een deel gewenning. Zo heel veel kasseien zitten er niet in de Ronde, en als hij ergens wegspringt ga hem dan nog maar een keer halen.

0
Orange Giant 1 april 2023 om 09:22

Ik snap niet precies wat er verrassend is aan deze uitspraak….

0
Wheely 1 april 2023 om 10:49

Hopelijk Roglic ook dan, kunnen we lachen!

0
Limal 1 april 2023 om 11:13

Ik geef ze dan allebei een zekere kans om meteen te winnen, maar als het de kant van Roglic (of een van diens ploegmaats) uitgaat kunnen we iig genieten van PatLef die geel lacht :-)

0
VerstandOpNul 1 april 2023 om 13:14

Als je ziet hoe vlotjes Remco heeft leren dalen en sprinten, dan zal hij die kasseien ook wel snel weten te beheersen..

0
Dave Dubbeldammer 1 april 2023 om 14:38

Nochtans #kanniedokkeren

1
Marik 1 april 2023 om 12:34

Toen Remco San Sebastian won schreef ik al op deze site: Remco kan bijna elke eendagskoers winnen die er is. Zeker alle monumenten en semi klassiekers. Hij moet er alleen aan de start willen verschijnen.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone