Wilfried Peeters: “Er komen niet veel kansen meer voor Alaphilippe in deze Vuelta”

woensdag 24 augustus 2022 om 18:09
Wilfried Peeters: “Er komen niet veel kansen meer voor Alaphilippe in deze Vuelta”

Foto: Cor Vos

Voorlopig zien we niet de beste Julian Alaphilippe in de Vuelta a España. In etappe vier kende de Fransman een etappe op zijn maat, maar kwam hij er niet aan te pas, vandaag eindigde hij niet eens in het peloton. Bij Quick-Step Alpha Vinyl beseffen ze dat ze niet over de beste Alaphilippe beschikken..

“Het is logisch dat het nog even zal duren vooraleer hij weer op zijn niveau is. Hij heeft een week thuisgezeten met corona na de Tour de Wallonie en dat heeft krachten gekost”, aldus ploegleider Wilfried Peeters aan de microfoon van WielerFlits.

“Gisteren was het al niet honderd procent, maar uit vandaag zou ik niet te veel conclusies trekken, want er viel toch niets meer te winnen. Natuurlijk was rit vier een etappe op zijn maat, maar hij zei achteraf: op 300 meter van de meet had ik de kracht niet meer om te ‘ontploffen’. Tot daar was hij wel nog mee.”

Wordt een ritzege de komende weken dan lastig voor de wereldkampioen? “Er waren sowieso al niet veel kansen voor hem. Gisteren hebben we hem wel de kans gegeven om voor de ritzege te gaan. Maar de komende weken weet hij ook dat het klassement van Remco het hoofddoel is.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

A.M.M. Jonkers 25 augustus 2022 om 07:22

Wilfried Peeters bedoelt te zeggen -tussen neus en lippen door- dat de regerend wereldkampioen binnen enkele dagen de Vuelta verlaat.

0
de dorpspastoor 24 augustus 2022 om 18:41

Uiteindelijk presteren maar 2 Quicksteppers echt structureel op niveau, namelijk Jakobsen en Evenepoel. Die leveren eigenlijk in iedere wedstrijd waar ze opgesteld worden. De rest valt gewoon tegen, zeker als je het afzet tegen voorgaande jaren. Hooguit Lampaert met zijn tijdritzege, maar dat is eigenlijk ook de enige uitschieter in een verder matig seizoen.

En ook Alaphillipe heeft jammer genoeg geen moment kunnen schitteren. Kwakkelwinter, valpartij en corona, en je seizoen is eigenlijk om zeep. En op basis van de eerste etappes is het ook logisch dat QS nu alle eieren in het klassementsmandje van Evenepoel gaat leggen.

Eigenlijk kan enkel een nieuwe regenboogtrui zijn seizoen nog redden, maar dan moet er nog heel veel gebeuren…

-2
Japiejo 24 augustus 2022 om 19:06

Lampaert was in Parijs-Roubaix anders ook heel sterk.

0
thenewGOAT 24 augustus 2022 om 19:51

Nou nou, dus een eindzege in de Vuelta zal het seizoen niet redden volgens jou?

0
The Highlander 24 augustus 2022 om 20:14

@thenewGOAT jij ziet Flip de Vuelta winnen?

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 24 augustus 2022 om 20:22

Er staat ‘zijn seizoen’. Nee, hij gaat de Vuelta niet winnen.

0
Stabanger 24 augustus 2022 om 20:37

“Uiteindelijk” “structureel”

Ik denk dat de pastoor nooit een cursusje statistiek heeft gekregen.

Eigenlijk zijn dat toch ook halve garen he

-1
Cochise 24 augustus 2022 om 22:54

Als er 2 van de 4 kopmannen optimaal presteren (ik geef je er Asgreen nog bij als “kopman”) en je voor eentje zélf al een waslijst aan excuses kan aanreiken, dan valt het toch allemaal wel mee en zie ik niet meteen een “structureel” probleem.

2
thenewGOAT 25 augustus 2022 om 00:32

Er staat inderdaad ‘zijn’ seizoen. Bij deze en hopende op vergiffenis, mijn welgemeende excuses aan de pastoor

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone