Wiggins ziet Cavendish vertrekken bij Sky

maandag 20 augustus 2012 om 11:25

foto: Sirotti

Bradley Wiggins denkt dat Mark Cavendish Team Sky aan het einde van het seizoen gaat verlaten. Dat vertelde de winnaar van de Tour de France tegen de Britse krant The Guardian. Wiggins is van mening dat de ambities van de sprinter niet te verenigen zijn met die van de ploeg.

Wiggins heeft Cavendish nog graag als teamgenoot. “Persoonlijk rij ik graag samen met hem, maar ik begrijp waarom hij zou moeten vertrekken. Wanneer hij graag opnieuw zes, zeven of acht etappes wil winnen en wil meedoen om het groen, zal hij waarschijnlijk moeten vertrekken,” denkt Wiggins.

De ambities bij Team Sky liggen op het vlak van het algemeen klassement. “Wanneer we de wielersport willen gaan domineren en drie grote rondes in een jaar willen winnen, moeten we ons volledig richten op het algemeen klassement. We zagen in de Tour dat dit voor Mark helaas niet samen gaat. Voor zijn eigen carrière begrijp ik waarom het beter is om te vertrekken, maar als ik zelfzuchtig ben, dan zou ik graag zien dat hij blijft.”

Cavendish heeft bij Sky nog een doorlopend contract van twee jaar. Omega Pharma-Quick Step lijkt de belangrijkste gegadigde om hem in te lijven.

Lees ook:
Bradley Wiggins past voor WK tijdrijden

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone