Wielerwereld reageert op opgave Evenepoel: “Misschien zien we hem in de Tour?”

maandag 15 mei 2023 om 10:32
Wielerwereld reageert op opgave Evenepoel: “Misschien zien we hem in de Tour?”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Italië moeten verlaten na een positieve coronatest. Dat is vooral een domper voor de wereldkampioen zelf, maar ook de rest van de wielerwereld baalt van het nieuws. Oud-renners als Alberto Contador, Philippe Gilbert en Iljo Keisse wensten Evenepoel al beterschap op sociale media.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Dit is slecht wakker worden!”, begint Philippe Gilbert, voormalig ploeggenoot van Evenepoel bij Deceuninck-QuickStep, zijn bericht op Twitter. “Het voelt als een slechte droom, maar het is bevestigd. Ik heb respect voor de beslissing van Remco Evenepoel en wens hem het beste voor de rest van het seizoen!”

Remco Evenepoel – de wereldkampioen, rozetruidrager in deze Giro en de winnaar van de rit van vandaag (zondag, red.) – zegt vaarwel tegen de Giro, vanwege Covid-19”, schrijft Alberto Contador, die deze zin laat volgen door een facepalm-emoji. “Een spoedig herstel, Remco Evenepoel!”

Iljo Keisse, vorig jaar nog ploeggenoot van Evenepoel, spreekt van een ‘gebroken hart’. “Maar aan de andere kant: een tijdrit winnen terwijl je corona hebt, wie is dan de baas?!”, voegt hij daar aan toe.

“Misschien in de Tour?”
De opgave van Remco Evenepoel riep ook enkel vragen op. Zo vroeg sportjournalist Andy McGrath zich af waarom de ploeg niet langer heeft gewacht op Evenepoel terug te trekken uit de wedstrijd. “Met nog een rustdag voor de boeg, waarom niet wat langer wachten, bijvoorbeeld tot de ochtend van rit tien, om Remco uit de Giro te halen?”, schrijft hij op sociale media. Benji Naesen, van de Lanterne Rouge Cycling Podcast, kan niet wachten om Evenepoel weer in actie te zien. “Misschien in de Tour?”

Dit artikel delen:

47 Reacties

Marcus Aurelius 15 mei 2023 om 10:57

Het moet al een heel strak wetenschappelijk plan zijn om Remco in topconditie aan de tour te brengen, want het zondigt zowat tegen de normale opbouw. Topconditie houdt maar een zestal weken aan maximum. Extensieve opbouw is zes weken, en intensieve opbouw is dat ook. Je kan die periodes ietwat verkorten, maar top is het nooit. Tien dagen rust en dan vijf weken intensief is wel mogelijk om er terug te staan, maar het kan nooit zonder die rust. Het is allemaal zeer gevoelig, en zondigen tegen de opbouw kan totaal verkeerd uitdraaien. Denk maar aan wat Mathieu verleden jaar overkwam. Om voor eindwinst te gaan zal zijn conditie onvoldoende zijn, maar mogelijk een paar ritten binnenhalen zou ook al netjes zijn. De ploeg gaat trouwens niet meer worden omgegooid in functie van Remco. Het zou voor Remco ook wel eens louterend kunnen werken om als een vrije vogel zonder druk een grote ronde te rijden, waar niets moet en alles kan.

5
Richard van Hoof 15 mei 2023 om 11:09

Tien dagen rust? Voor wat?
Bij de huidige covid variant moet je 3 keer niezen en je hebt een paar dagen een verstopte neus en wellicht een rauwe keel.

Er wordt door Remco fans nu gedaan alsof hij een 90 jarig oud dametje met onderliggend lijden is dat besmet is geraakt met de eerste Covid variant. Schei toch uit, Remco is ‘m er tussenuit geknepen omdat ie dit weekend merkte dat hij de giro niet kon winnen.

Als alle meervoudig Tour winnaars uit het verleden bij iedere verkoudheid of valpartijtje er een groot drama van hadden gemaakt en dan telkens de Tour hadden verlaten dan hadden we geen enkele meervoudig Tourwinnaar gekend de afgelopen 100 jaar.

-16
S.t.B 15 mei 2023 om 11:16

Rittenkaper tijdens de Tour zou zeker louterend voor Remco kunnen werken, maar het is zeer de vraag of Remco’s ego dat treetje lager kan verdragen.
De kans dat hij ploegorders gaat negeren is groot.

3
Quincy Adams (aka voorwiel) 15 mei 2023 om 11:31

En of belgie dat trekt…

0
S.t.B 15 mei 2023 om 11:32

@Richard van Hoof

Misschien speelde de gedachte een blamage/bijrol later deze Giro te vermijden heus wel een rol, maar de doorslag gaf deze absoluut niet.
Meer op maat gaat Remco zijn grote rondes niet meer krijgen en de teleurstelling na de tweede TT moet bijzonder groot zijn geweest. Zo groot om Covid aan te wenden er tussenuit te knijpen is nogal vergezocht.

1
tramontana 15 mei 2023 om 13:01

@richard van Hoof de laatste 100 jaar hebben we hier dan ook geen pandemie meer gekend zoals in 1917. Again, probeer zelf niet de dokter uit te hangen want ik vermoed sterk dat je daarvoor niet opgeleid bent

5
Marcus Aurelius 15 mei 2023 om 14:37

@Richard Blijkbaar ben je niet te veel gestoord door kennis over trainingsopbouw. Je kan helemaal geen topconditie doortrekken over een periode van drie maanden.

En of Remco nu beslist naar de tour te gaan of niet, er zal zeker geen ploeg nog kunnen worden gebouwd rond hem nog met enige kans op succes in het GC. Vrijbuiterij is dan de enige optie die overblijft.

1
Richard van Hoof 15 mei 2023 om 16:16

Tramontana, vrouwlief is arts, dus niet geheel zwemmend als leek en ex zwager was sportarts (die riep in de jaren 90 al dat echt helemaal niemand die enige prestatieniveau formaat in het wielrennen behaalde destijds zonder doping reed, het was toen nog een klein wereldje waarin hij zich begaf en ook al weigerde hij namen te noemen, hij wist precies welke sporters en sporten vol met doping zondaars zaten)

Natuurlijk begrijp ik wel dat Remco uit de Giro stapt als hij echt minder wordt, het is alleen niet zo dat hij de Giro moest verlaten vanwege een positieve test. Er is het vermoeden dat er ook renners positief getest hebben die gebleven zijn (naam Roglic viel al eerder)
Het is ook niet 100% zeker of Remco zijn klachten waardoor hij wat minder is door covid komen, hij kan naast covid ook gewoon verkouden zijn en daar hinder van ondervinden.

Maar goed, Remco heeft er voor gekozen om te stoppen, dat is zijn goed recht, wie weet dat hij in de toekomst in bijvoorbeeld de Tour op dag 20 in de gele trui toch doorgaat ondanks een positieve COVID test, wie zal het zeggen.

0
S.t.B 15 mei 2023 om 11:00

Onze Philippe steekt zijn adoratie voor Remco bepaald niet onder stoelen of banken.
Niets mis mee maar de overlapping met zijn functie als onpartijdig Eurosport commentator begint gevaarlijk dichtbij te komen. Schreeuwde meteen na de TT ook al moord en brand over de motard die te dicht bij Roglic reed.
Gaf daarbij wel netjes aan dat hij hier tijdens de uitzending uit journalistiek (onafhankelijk)oogpunt niets over zei, maar om er dan meteen na de uitzending zo hysterisch over te doen was niet zo kloek van Gilbert.

4
Davbam 15 mei 2023 om 11:10

Eens. Waarbij ik merk dat in het wielrennen de scheidslijn tussen journalist en fanboy vaak een heel dun lijntje is. Een beetje supporteren mag best, een beetje nationalisme is ook best. Maar sommigen overdrijven.

Voor mij is ES Duitsland (o.a. Jens Voigt) een voorbeeld van hoe het moet. Extra aandacht voor Duitse renners, maar op geen enkel moment overdreven of partijdig.

2
djerkson 15 mei 2023 om 12:27

Als onze Philippe iets weet, dan is het wel hoe je wedstrijden wint, maar nog meer hoe je die verliest. Als ervaringsdeskundige mag je daar toch op wijzen?
Daarnaast moet een beetje chauvinisme kunnen. Een hoorbaar huilende Bobby Traksel bij de Giro-winst van Dumoulin, heerlijke televisie. Veel liever zoiets dan de droge zakelijke objectiviteit van een Ivan Sonck vroeger.

3
S.t.B 15 mei 2023 om 14:00

@Djerkson

Chauvinisme mag, maar wees dan gewoon trots op de landgenoot in kwestie en focus je niet op de randverschijnselen die de landgenoot heel misschien kunnen benadelen.
De Belgen hebben hier mbt Roglic al een aardig dossier in opgebouwd en dit begint obsessieve trekjes te krijgen.

6
djerkson 15 mei 2023 om 16:59

Roglic: prima renner, prachtig palmares, niks mis mee. Er is inderdaad wel wat stemmingmakerij geweest op de Vlaamse tov zijn persoon, dat is begonnen bij de Olympische Spelen. Onterecht, maarja.

0
Joopie_Z 15 mei 2023 om 15:33

Laat 1 ding duidelijk zijn, als REV door had kunnen fietsen zonder risico op schade (hart of long covid) had Patje hem door laten fietsen op hoop van herstel op de rustdag of relatief rustige etappe van dinsdag. Ik denk zelf dat hij al een paar dagen aan het kwakkelen is geweest en dat het virus doorzet. Geruchten werden altijd afgedaan met de woorden, hij is 100% in orde. De ploegartsen weten echt wel wat ze doen en wat de risico’s van Covid zijn. De tijdrit zal hij gereden hebben met de maximale toegestane medicatie en daardoor toch nog kunnen winnen. Na de tijdrit kon iedereen zien dat hij heel erg geleden had en zag hij er niet gezond uit.

3
John Bidon 15 mei 2023 om 10:57

Met de nodige professionaliteit had dit toch vermeden kunnen worden. Door voor de Giro de renners te vragen om een zelftestje met telefoon er naast te doen met tijdstip, of zonder mondkap rondlopen of maar knuffelen toestaan, dat geeft natuurlijk ook een signaal naar de ploeg dat het niet serieus is.

Met zero tolerance beleid had Evenepoel wellicht onbesmet kunnen blijven. Dit zal ook weer leermoment voor de ploeg zijn dat als je grote ronde wil winnen dat je gewoon bloed serieus moet zijn, 24 uur per dag.

2
Richard van Hoof 15 mei 2023 om 11:03

Zero tolerance bestaat niet, dan moet je jezelf opsluiten en nooit meer onder de mensen begeven.

Zero testen werkt beter, dan had ie gewoon wat verkoudheid klachten en had door kunnen gaan in de Giro.

Maar iets zegt mij dat dit team Remco niet slecht uitkomt, hij zag de bui al hangen na zaterdag en zondag dat hij de Giro niet ging winnen en dan vormt dit een goed excuus om er tussenuit te knijpen

-8
Poeksel 15 mei 2023 om 11:13

Richard, beweer je dat hij door de positieve test verplicht was om af te stappen? Of wat bedoel je?

0
Richard van Hoof 15 mei 2023 om 11:52

Ik bedoel dat covid inmiddels een virus is met minder klachten dan verkoudheid, dus als we nooit testen op verkoudheid waarom dan nog op covid. Schraap je keel een paar keer, even een paar dagen de neus wat vaker snuiten en dan kan je er weer prima tegenaan.

Die eerste versie van 2020 was een serieus virus, maar dat is inmiddels afgezwakt tot een lichte verkoudheid.

Dus het was beter geweest om niet te testen en na de rustdag gewoon weer op te stappen.

-7
advocaat van de duivel 15 mei 2023 om 12:46

Misschien is het net omdat er altijd al redelijke strenge maatregelen in de wielerwereld zijn geweest, dat renners weinig immuniteit opgebouwd hebben…

0
rkmmr 15 mei 2023 om 12:51

Het is ook echt niet zo dat de enige symptomen bij iedereen nog maar wat verkoudheidsverschijnselen zijn. Lastige is dat sommige mensen meteen gaan steigeren als het woordje covid of corona erop wordt geplakt. Ik (en ook wat mensen in mijn omgeving) hebben er toch serieus nog last van gehad, met daarbij ook koorts en andere griepverschijnselen. Niet iets waar je mee door moet gaan fietsen. Vraag is natuurlijk of Evenepoel ook dit soort symptomen had, of nog gaat krijgen.. Maar het is wel te makkelijk om covid af te doen als een lichte verkoudheid.

3
tramontana 15 mei 2023 om 12:56

@richard van Hoof .. probeer aub zelf geen doktertje te spelen. De Omikron4 variant , die nu rondgaat, bracht me op spoed. Moet hij dan blijven en de rest van peloton/zijn team aansteken? Covid is geen verkoudheid.

4
Poeksel 15 mei 2023 om 13:28

Wel of niet getest had hij de keuze om vanwege zijn klachten af te stappen of niet. Wat maakt het feit dat hij getest is uit volgens jou Richard?

1
Gr.R. 15 mei 2023 om 11:17

Er liggen nog steeds een kleine 200 man in het ziekenhuis, met Covid, waarvan 15 op de IC. Maar deze variant is onschadelijk.

De Covidontkenners komen weer uit hun holen…

2
Richard van Hoof 15 mei 2023 om 12:12

Er worden geen covid cijfers rond patiënten in de ziekenhuizen meer vrij gegeven, je zuigt het uit je duim.

En ik heb alle vaccinaties gehad, netjes aan alle regels gehouden en inmiddels 4 keer positief getest. Het stelt allemaal gewoon niet meer zo veel voor als in 2020.

Maar goed, als God een glijpartijtje op het afvalt heeft wordt gedaan alsof ie nog een keer een ravijn is ingereden en als hij een paar dagen op 90% koerst omdat ie inderdaad iets onder de leden heeft wordt er gedaan of ie een levensbedreigende ziekte heeft en nauwelijks meer kan lopen.

Altijd dat dramatische gedweep om Remco als er iets is wat hem niet zijn rechtmatige overwinningen kan doen opeisen. Wat vooral opvalt is dat Remco, zijn Entourage, fans en Belgische media zo slecht zijn in verliezen, iets wat toch echt onderdeel is van wielrennen. Om te kunnen winnen moet je ook kunnen verliezen, kijk maar eens naar Pogacar, die had genoeg om te klagen vorig jaar in de Tour of bij andere eendaags koersen die hij niet won, maar worden we dan dood gegooid met eindeloze excuses en wijzende vingertjes naar anderen waarom hij niet heeft kunnen winnen?

Remco staat al lang niet meer met beide benen op de grond, als ie valt gedraagt hij zich als een pedant mannetje richting anderen en hoe hij deze week de enthousiaste toeschouwers met een boos hoofd en drukke gebaren duidelijk probeerde te maken dat ze opzij moesten terwijl er niet echt gekoerst werd en er meer dan genoeg ruimte was voor de renners was zeer typerend voor hem. Hij is met een one man show bezig terwijl wielrennen altijd een sport geweest is waarbij er door omstandigheden buiten de schuld van een renner om dingen gebeuren, dat zal nooit veranderen en dus gaan we nog heeeeel veel dramatische dingen meemaken met Remco. Wat denk je dat Froome, Armstrong en Pogacar inmiddels ook al meegemaakt hebben op de steile flanken van een Alpentop in de Tour? Duwende, trekkende, scheldende supporters die soms een hekel aan je krijgen en dan bekers met bier of urine over je gooien, je nauwelijks ruimte geven om te kunnen rijden. Hoe gaat Remco daar ooit mee om leren gaan als hij nu al zo veel moeite heeft met kleine tegenslagen buiten zijn schuld om.

-2
Romāns Vainšteins 15 mei 2023 om 12:17

En het mooie is: in de tour is ie er weer!

0
advocaat van de duivel 15 mei 2023 om 12:48

En welke leeftijd hebben die? Welke onderliggende aandoeningen of levensstijl? En wat is 200 man op miljoenen?

-3
Gr.R. 15 mei 2023 om 12:57

“Er worden geen covid cijfers rond patiënten in de ziekenhuizen meer vrij gegeven, je zuigt het uit je duim.”

https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/ziekenhuizen-en-zorg

4
Dr op en dr over 15 mei 2023 om 14:58

@Richard van Hoof …> Uit dit soort onzinnige uitspraken blijkt wel hoe weinig verstand van zaken je daadwerkelijk hebt. En dat is dus zeer duidelijk nul, komma, nul !!

De cijfers aangaande Corona worden nog steeds iedere week gepubliceerd door het rijksoverheid orgaan/instelling dat daar in jouw specifieke land voor verantwoordelijk is.

Zo kan ik je dus zeggen dat er vijf dagen geleden precies 674 Belgische ziekenhuisbedden bezet werden door mensen met covid-19, en van deze 674 ongelukkigen lagen er 38 op de intensive care.

Hiermee komen we in België op een totaal aantal besmettingen van 4 797 108, waarvan 157 058 ziekenhuisopnames, en een sterftecijfer van 34 298.

Dus ja, de kans bestaat dat jij niet snugger of capabel genoeg bent om te weten waar je bepaalde data kan vinden, maar dat wil nog niet zeggen dat het er niet is. Sorry dat dit misschien wat hard klinkt, iets wat ik op ieder sociaal platform altijd probeer te vermijden.
Maar ik heb zelf twee familieleden verloren aan deze rotziekte, en mensen die dan nog steeds zo onwetend zijn en zomaar wat roepen hoeven niet op mijn sympathie te rekenen.

Hieronder de link naar de cijfers die volgens jou niet worden vrijgegeven :
https://covid-19.sciensano.be/sites/default/files/Covid19/Meest%20recente%20update.pdf

4
guyremgabdel 15 mei 2023 om 14:07

Topsport is met de betrachting mee te doen aan de top. En daarvoor heb je topconditie nodig dwz je lichaam moet 100% in orde zijn. Anders kan je het verschil tegen de andere toppers niet maken. Kijk maar hoe ook bij TJV alles tot in de kleinste details wordt geanalyseerd. Dus logisch dat een coronabesmetting tot opgave dwingt.
Trouwens de Giro-organisatie heeft in zijn eigen voet geschoten. Nergens maar enige maatregelen, ook niet in de hotels tov gewoon publiek. Zelfs niet in hun doping en perslokalen. Exit Remco, exit Filippo, exit Riguberto, exit … wie volgt nog ?

2
Handige Harry 15 mei 2023 om 10:49

Toch vrij logisch dat je iemand die Covid heeft niet nog een paar dagen laat rondlopen in de ploeg.
Je kunt dat sowieso niet maken tegenover de mensen die met hem moeten samenwerken en daarnaast krijg je er waarschijnlijk ook nog gezeik mee omdat je de protocollen niet volgt.

0
Richard van Hoof 15 mei 2023 om 10:59

Het verbaast mij dat ze überhaupt nog testen op covid, een beetje verkoudheid geeft meer klachten dan de huidige covid variant. Er geldt ook helemaal geen verplichting meer om je af te zonderen.

Zo lang grote wielerronde bestaan hebben renners virusjes opgelopen tijdens die rondes, soms is een renner er door afgestapt omdat het rijden niet meer ging, soms wilde de ploegleiding niet dat een knecht de kopman aanstak en werd de knecht naar huis gestuurd, maar een kopman die bovenaan staat en naar huis gaat omdat ie wat verkoudheid klachten heeft is nog nooit vertoond.

-9
ssj 15 mei 2023 om 12:54

Bij mij op werk heerst covid weer. En wat duidelijk is, is dat een doorsnee verkoudheidje aanzienlijk minder heftig is.

2
fringale 15 mei 2023 om 12:21

Pogacar, Vingegaard en anderen kunnen ook corona oplopen in een grote ronde als de Tour…

0
Kartouche 15 mei 2023 om 19:39

Ik volg even een paar weken het wielrennen niet en staat een beetje de hele wereld op de kop met Corona in het peloton. Jammer dan Remco eruit is. Hopelijk houdt hij er niets aan over en misschien wel als rittenjager in de Tour om weer vol te gaan in de Vuelta. Maar eerst zorgen dat hij weer helemaal gezond is. Krijg een beetje hetzelfde gevoel als LBL toen Pogi letterlijk wegviel. Dat er een stuk spektakel en kijkplezier wordt weggenomen.

Nu hopen dat het de andere favorieten het bespaart blijft.

0
Davbam 15 mei 2023 om 10:56

Bijna iedereen ziet de positieve coronatest als DE verklaring voor zijn tegenvallende tijdrit en het lossen een dag eerder.

Ik zie het als een MOGELIJKE verklaring. Een plausibele, absoluut. Maar net zo plausibel zijn voor mij de naweeen van de valpartij, het slechte weer en daardoor verminderende prestaties. Sterker nog; tot gisterenavond werden ook door de ploeg en Evenepoel zelf deze zaken aangehaald. En tot eergisteren overigens in alle toonaarden ontkend om de tegenstander niet op ideeen te brengen.

Maar linksom of rechtsom: jammer dat 1 van de smaakmakers eruit ligt. Iedereen roept nu meteen vanuit de emotie “Tour de France” maar ik hoop dat ze bij QS hierover een weloverwogen beslissing gaan nemen (OF, en zo ja, met welk doel). En dat ze hierbij ook het lange termijn perspectief van zowel de ploeg als van Remco voor ogen blijven houden.

-1
6feet 15 mei 2023 om 14:21

“Elk nadeel heb ze voordeel”

-1
Kopinkas 15 mei 2023 om 18:56

Dan steekt uiteraard het probleem van Merckiaans geïnspireerd messianisme de kop op. We gaan dan artikels zien opduiken over het fameuze jaar 1969, toen Merckx noodgedwongen de Giro verliet na een positieve dopingtest (waarbij hij geflikt zou zijn – voor het hele verhaal: zie een stuk bij Touretappe) – opgevist werd voor de Tour en dan het land in delirium kreeg. Dat kunstje zal volgens ijlende landgenoten dan door Evenepoel nog eens dunnetjes overgedaan moeten worden.

-1
Romāns Vainšteins 15 mei 2023 om 11:04

Het zou mij zeer verbazen mochten we hem niet in de tour gaan zien en de kans dat hij daar dan meteen voor het podium mee doet schat ik op zo’n 75% in. Ook omdat het wat mij betreft nog vaagjes is in hoeverre Pogacar met een achterstand aanvangt en ik denk dat hij op het veelal klassieke parcours osseworst van Vingegaard maken kan.

-2
Cycling 15 mei 2023 om 11:49

@RV De Tour begint in het Baskenland en welke renner heeft dit jaar de Ronde van Baskenland gewonnen. Ik weet wel dat alle prestaties van Vingegaard gedownplayed worden, maar om nu te zeggen dat Vingegaard er in het Baskenland volledig wordt afgereden kan ik echt niet volgen. Daarna is de Tour echt niet veel anders als voorgaande 2 jaren.

5
djerkson 15 mei 2023 om 12:31

Een en ander zal toch afhangen van de impact van deze corona-episode. Ik acht de kans op ronde van Zwitserland/België – dubbel BK – opbouw naar San Sebastian/Dubbel WK groter.

0
Marcus Aurelius 15 mei 2023 om 14:52

Allemaal juist, qua opbouw kan het nog net. Zoals het ook voor Pogaçar allemaal nipt is. Het grote verschil is dat Poegie een ploeg heeft die naar de tour toe werkt en volledig in zijn dienst rijdt. Remco heeft helemaal geen ploeg voor de tour voorhanden. Jakobsen rijdt de tour. Alaphilippe rijdt de tour. Ze gaan daar voor rittenwinst. In die optiek kan hij natuurlijk ook ingeschaald worden om die doelstellingen te halen. Een tijdritje en een bergrit binnenhalen hoort dan zeker tot de mogelijkheden. Met Jakobsen die zomaar een drietal spurten zou kunnen winnen en als de Fransman dan nog eens doet wat hij al lang belooft zou het wel eens een heel succesvolle tour kunnen worden voor QS.

0
djerkson 15 mei 2023 om 17:00

@Marcus: ik vrees dat het Merlier ipv Jakobsen zal worden.

0
Richard van Hoof 15 mei 2023 om 10:54

Tour van dit jaar durft ie niet, te weinig tijdrit km’s en daardoor bang om niet te kunnen winnen.

-4
hjjanssen1973 15 mei 2023 om 11:31

Hij durft het zeker, ben ik van overtuigd. Maar moet eerst herstellen, gaat dat snel genoeg? Verder misschien opnieuw de Vuelta aandoen? Wat heeft SOQ eigenlijk te zoeken in de Tour zonder Evenepoel?

-1
Massimo Bataille 15 mei 2023 om 11:45

Ik geef zeker toe dat ze niet het beste klassiekerseizoen gereden hebben.
Maar wat hebben ze te zoeken in de tour?
Met jakobsen en Merlier hebben ze 2 van de beste sprinters in de wereld (en ze hebben ook een uitstekende leadout).
Met Alaphilippe (in vorm) hebben ze ook een uiterst aantrekkelijke renner.
En normaal Cavagna wat ook een steengoede aanvaller (en tijdrijder) is.
Dus nog voldoende te zoeken in de tour, ze staan ook voor een reden nog 4de in de UCI ploegenranking

6
Ray Haaier 15 mei 2023 om 12:30

Overdreven poppenkast van paniekerie. Alleen al het feit dat constant “covid” genoemd wordt, ipv gewoon “ziek”. Nog maar weer eens beginnen met 25 boosterrondes en kijken hoeveel gezonde, fitte atleten een rondje draaien om hun eigen as voordat ze tegen de vlakte gaan en hoeveel er hun auto tegen een bedrijfsgevel of boom planten met epilepsie en hartaandoeningen.
Grappig ook hoe dit soort situaties als bewijsvoering wordt gebruikt om eea kracht bij te zetten… geef ze brood en spelen!

-10
djerkson 15 mei 2023 om 17:06

Slaat werkelijk HE-LE-MAAL nergens op.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone