Wielertransfers 2022: Alexander Kristoff, Simon Pellaud, Uno-X

donderdag 17 juni 2021 om 10:47
Wielertransfers 2022: Alexander Kristoff, Simon Pellaud, Uno-X

foto: Cor Vos

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rij. Met vandaag nieuws over onder andere Alexander Kristoff, Simon Pellaud en Uno-X.

Alexander Kristoff
Alexander Kristoff is aan zijn vierde seizoen bij UAE Emirates bezig, maar mogelijk komt aan deze samenwerking aan het eind van het jaar een einde. Dat meldt sportjournalist Ciro Scognamiglio van La Gazzetta dello Sport. Volgens de Italiaanse sportkrant is Intermarché-Wanty-Gobert een realistische optie voor de 33-jarige Noorse renner, die al 79 profzeges verzamelde.


Simon Pellaud
Scognamiglio meldt verder dat meerdere bronnen aan La Gazzetta dello Sport hebben bevestigd dat Trek-Segafredo waarschijnlijk Simon Pellaud aantrekt voor volgend seizoen. De Zwitser, die in de Giro d’Italia zijn aanvalslust beloond zag worden met winst in het Fuga Bianchi-klassement, is nu nog in dienst van Androni Giocattoli-Sidermec.

Ook de jonge Deen Asbjørn Hellemose zou op de radar staan van de Amerikaanse ploeg. In de Giro d’Italia voor beloften reed hij eerder deze maand naar de vijfde plek in het eindklassement.


Uno-X
Anders Skaarseth heeft zijn contract bij Uno-X met twee jaar verlengd. De 26-jarige Noor is aan zijn vierde seizoen bezig bij de geel-rode ploeg en heeft zich in die periode tot een waardevolle wegkapitein ontwikkeld. Ook heeft hij een belangrijke rol in de lead-out voor sprinter Kristoffer Halvorsen, die tevens een goede vriend van hem is.

Skaarseth reed dit seizoen tot op heden voornamelijk eendagswedstrijden. In de Amstel Gold Race was hij mee in de vlucht van de dag.

Dit artikel delen:

10 Reacties

RLM 17 juni 2021 om 11:06

Kristoff in de vroege vlucht, het zou wat zijn.

0
Scott Sunderland 17 juni 2021 om 11:23

Misschien best een goede keuze voor Kristoff in zijn nadagen. Bij UAE Emirates wordt Ackermann genoemd als nieuwe sprinter.

0
hjjanssen1973 17 juni 2021 om 11:37

Kristoff is ook een optie voor DQS?

0
lo squalo dello Stretto 17 juni 2021 om 11:40

Ga er van uit dat Intermarché toch wat transfers zal realiseren want de huidige kern is het toch niet. Vorig jaar kon je het ze nog vergeven omdat ze vrij laat WT werden maar nu zouden ze toch wel wat betere renners moeten kunnen aantrekken. Tenzij hun budget echt zo laag is.

0
IlPirata 17 juni 2021 om 13:08

Simon Pellaud heeft een transfer ook wel verdiend, deze Zwitser woonachtig in Colombia, was het meest in beeld tijdens de giro. Regelmatig in de aanval en de sponsoren een goede dienst bewezen.

0
Shinzawai 17 juni 2021 om 13:35

Ik zie in Pellaud toch niet meer dan een modale knecht bij een World Tour ploeg.

0
kristofdd 17 juni 2021 om 13:47

Kristoff niet naar uno-x? Zou een goede aanwinst zijn om de stap naar de worldtour te maken.

0
SCIC 17 juni 2021 om 17:44

Pellaud naar Trek? Gaat waarschijnlijk meer verdienen. Maar zijn vrijheid in grote ronden is hij dan wel kwijt.

0
toiletduck 17 juni 2021 om 23:43

Kristoff naar Wanty zou ik wel zien zitten. Daar kunnen jonge talenten een hoop van leren en het geeft de ploeg in de semi-klassiekers een extra doel om voor te rijden. Dat kan zo’n ploeg best helpen bij het zetten van de volgende stap.

0
Maillot à Pois 18 juni 2021 om 00:01

Zou goed zijn voor Wanty, maar diezelfde rol zou hij ook bij Uno-X kunnen vervullen, en als Noor ligt dat project toch eigenlijk meer voor de hand

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone