Wielertransfers 2021: Kevyn Ista, EOLO-Kometa, Movistar Women
Kevyn Ista - foto: Cor Vos
maandag 23 november 2020 om 11:10

Wielertransfers 2021: Kevyn Ista, EOLO-Kometa, Movistar Women

Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Kevyn Ista
Kevyn Ista keert komend seizoen niet terug in het profpeloton. Nadat hij geen nieuwe ploeg vond, besloot de renner, die zondag 36 jaar werd, een punt te zetten achter zijn zestienjarige carrière. In La Dernière Heure zegt hij trots te zijn op zijn carrière. Ista begon zijn loopbaan in 2005 bij RAGT Semence, waarna hij voor onder meer Agritubel, Cofidis, Accent Jobs en IAM Cycling reed. Sinds 2015 koerst hij voor Wallonie Bruxelles.

Ista won in 2006 de beloftenversie van de Ronde van Vlaanderen; bij de profs zegevierde hij twee keer. In 2008 won hij de Franse eendaagse Route Adélie de Vitré, een jaar later won hij een etappe in de Tour Méditerranéen.


Update – EOLO-Kometa
EOLO-Kometa, de Spaanse continental die in 2021 toetreedt tot het pro-continentale circuit, heeft de komst bevestigd van de Italianen Mattia Frapporti (26, Androni) en Davide Bais (22, Friuli ASD). Frapporti tekende voor één seizoen, Bais voor twee.

“Het was een heel moeilijk seizoen waarin ik niet veel kon koersen, ook al begonnen we erg vroeg in de Tour de San Juan. Toen Ivan Basso (sportief directeur, red.) me vertelde over het project, gaf ik hem meteen mijn jawoord”, laat Frapporti weten via zijn nieuwe ploeg. “Ik ben een vrij complete renner met een goede sprint en ben in staat een berg over te komen. Maar ook ben ik een goede teamplayer, die altijd klaarstaat om voor de ploeg te werken.”

Bais maakt de sprong naar het profniveau na een degelijke Baby Giro. “Ik ben erg blij dat Ivan Basso contact opnam met mijn manager. Het is een project dat me erg aanstaat. Ik leerde de ploeg dit seizoen kennen nadat ik tégen ze reed. Van buitenaf is het een zeer gestructureerde en erg sterke organisatie met een goede sfeer. Mijn doel is vooral om veel te leren, sportief gezien te groeien en de ploeg te helpen? Mijn droom? Meedoen aan de Giro d’Italia.”


Update – Movistar Women
De vrouwenploeg van Movistar heeft de verbintenissen van Katrine Aalerud (25), Jelena Erić (24), Paula Andrea Patiño (23) en Gloria Rodríguez (28) opengebroken en verlengd tot eind 2023. De vier rensters hadden nog een doorlopend contract van een seizoen. Met Patiño werd de Spaanse formatie, die in 2021 Annemiek van Vleuten verwelkomt, achtste in de Giro Rosa. Aalerud werd onder meer negende in Luik-Bastenaken-Luik.

RIDE Magazine