Wielertransfers 2021: James Shaw, Paolo Tiralongo, Elise Chabbey
James Shaw - foto: Cor Vos
vrijdag 18 december 2020 om 17:20

Wielertransfers 2021: James Shaw, Paolo Tiralongo, Elise Chabbey

Het nieuwe jaar nadert met rasse schreden en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

James Shaw 
James Shaw hoeft zich geen zorgen meer te maken over zijn toekomst. De 24-jarige Brit, die in het verleden reed voor Lotto Soudal en dit jaar uitkwam voor het Deense Riwal Securitas, koerst in 2021 voor Ribble Weldtite. De continentale formatie presenteerde eerder al Harry Tanfield, maar de tijdrijder kon alsnog terecht bij Qhubeka ASSOS.

Shaw werd dit jaar twintigste in de Saudi Tour, 23e in de Royal Bernard Drome Classic en kwam voor Groot-Brittannië uit op het WK wielrennen in Imola. “Ik heb bij Riwal Securitas weer het heilige vuur gevonden. Ik wil nu meer dan ooit mijn carrière voortzetten, aangezien het een vreemd jaar is”, liet hij eerder weten.


Paolo Tiralongo
Ex-renner Paolo Tiralongo was de voorbije jaren als staflid betrokken bij UAE Emirates, maar hoopt volgend jaar van waarde te zijn voor opleidingsploeg Velo Racing Team Palazzago. De komst van de 43-jarige Tiralongo is nu ook echt in kannen en kruiken, zo blijkt uit een interview met een lokale Italiaanse krant.

Tiralongo wordt bij Velo Racing Team Palazzago ploegleider en trainer van talentvolle renners. De ploeg reed afgelopen seizoen onder meer de Giro d’Italia U23 en de Piccolo Giro di Lombardia. Onder meer Filippo Conca (in 2021 en 2022 Lotto Soudal) kwam in zijn jeugdjaren twee seizoenen uit voor Palazzago.


Update – Elise Chabbey

Elise Chabbey (27), de regerende Zwitserse wegkampioene, gaat koersen voor Canyon-SRAM. Bij het Women’s WorldTeam tekende de renster van Paule Ka een tweejarig contract. “Canyon-SRAM was altijd al een ploeg die ik bewonderde. Dit team heeft al langere tijd dezelfde sponsors en veel dezelfde stafleden en rensters. Dat geeft me vertrouwen over de toekomst van het team”, vertelde ze via haar nieuwe ploeg.

Voor haar profcarrière op de fiets was Chabbey succesvol in het kanovaren. In die sport behaalde ze zelfs in 2012 de Olympische Spelen van Londen. Sinds drie jaar legt ze zich echter toe op het wielrennen. “Mijn doelen voor 2021 zijn simpel. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen als renster en ook werken aan mijn zelfvertrouwen. Daarnaast wil ik aanvallend koersen en enkele wedstrijden met deze ploeg winnen.”

Canyon-SRAM kondigde tevens aan dat Alice Barnes, Lisa Klein en Alexis Ryan bijtekenden tot eind 2022. Tiffany Cromwell verlengde haar contract met een jaar.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
18 december 2020 13:49
Toch jammer dat Shaw weer moet zakken...
Was bij de jeugd echt een leuke renner. Als je nu ziet hoe ploegen als EF, Assos en Bora hun rangen vullen... (roeiers, japanners(OS Tokio). Veel mindere renners dan deze jongen.
    18 december 2020 15:52
    Inderdaad een ondergewaardeerde renner.
18 december 2020 17:46
Nou ja, geen zorgen over zijn toekomst als wielrenner vind ik iets te florissant klinken voor Shaw. Dit is echt wel zo'n CT ploegje ergens in de marge. Zie maar weer eens hogerop te komen. Samen met Arvid de Kleijn wat mij betreft de beste renner van Riwal. Ik geloof niet dat veel jongens een fatsoenlijke ploeg vinden na dit debacle. Riwal leek een veelbelovend en ambitieus project te worden, maar is uitgelopen op helemaal niks.

Reacties zijn gesloten.