Wielertransfers 2021: James Shaw, Gustavo César Veloso
James Shaw - foto: Cor Vos
woensdag 7 oktober 2020 om 09:09

Wielertransfers 2021: James Shaw, Gustavo César Veloso

Het is 1 augustus geweest en dat betekent dat de transfercarrousel voor komend seizoen op volle toeren draait. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton aangaande verschuivingen voor komend seizoen.

James Shaw 
Neemt James Shaw na de Brabantse Pijl noodgedwongen afscheid als wielerprof? De 24-jarige Brit, dit jaar uitkomend voor Riwal Readynez, laat via Instagram weten dat hij na vandaag op zoek moet naar een nieuwe werkgever voor 2021. “De Brabantse Pijl is wellicht mijn laatste koers als professional.”

Shaw heeft de hoop echter nog niet opgegeven. “Ik heb in het verleden vaak nagedacht over mijn toekomst als wielrenner, maar ik merk nu dat ik ontzettend veel motivatie heb om door te gaan. Ik heb bij Riwal Readynez weer het heilige vuur gevonden. Ik wil nu meer dan ooit mijn carrière voortzetten, aangezien het een vreemd jaar is.”

Shaw begon zijn profloopbaan in 2017 bij Lotto Soudal, maar moest na twee seizoenen vertrekken bij de Belgische WorldTour-ploeg.


Gustavo César Veloso
De ervaren Spanjaard Gustavo César Veloso zet dan toch geen punt achter zijn carrière. De renner van W52-FC Porto zou eigenlijk afzwaaien na het wielerseizoen 2020, maar was onlangs nog erg succesvol in de Volta a Portugal. De 40-jarige Veloso won twee etappes én werd tweede in het eindklassement, na zijn ploegmaat Amaro Antunes.

Veloso, die nog een jaartje wil koersen voor zijn huidige ploeg W52-FC Porto, kwam in het verleden uit voor onder meer Relax en Xacobeo-Galicia. In 2008 won hij verrassend de Ronde van Catalonië, een jaar later wist hij in Xorret de Catí een Vuelta-etappe op zijn naam te schrijven.

 
9 Reacties
Sorteer op:
7 oktober 2020
Die Riwal ploeg valt weer uit elkaar. Je hoort ook dat er een hoop mis is met uitbetalen lonen. Je hoort ook niets over 2021. Benieuwd waar de Nederlanders mogelijk nog heen kunnen gaan. De Kleijn koos al eieren voor zijn geld.
  7 oktober 2020
  Het is natuurlijk ook voor veel bedrijven een rare periode op economisch vlak. Ik verwacht dat er nog wel meer ploegen gaan verdwijnen volgend jaar en een hoop renners noodgedwongen moeten stoppen.
7 oktober 2020
40 and still going strong! Vrij normaal in Portugal
7 oktober 2020
Vreemd dat James Shaw zo'n moeite moet doen om een nieuwe ploeg te vinden. Hij is pas 24, kan aardig bergop en lijkt mij een meer dan verdienstelijke helper voor iedere WT ploeg. Reed 10 dagen geleden nog het WK voor GB, dan ben je toch geen verkeerde renner!
  7 oktober 2020
  Vond hem bij LTS al een nuttige knecht... Zou zeker bij een Proteam terecht moeten kunnen.
  7 oktober 2020
  Er zijn meer dan genoeg renners nog beschikbaar en weinig plekjes meer. Oftewel niet eenvoudig om nog een ploeg te vinden. Zeker omdat elke ploeg lijkt te denken 20’ers hebben de toekomst .
  7 oktober 2020
  WT zie ik Shaw niet snel meer rijden hoor en zelf snapt hij dat PCT misschien niet gaat lukken. De economische toestand ja, en ook deels omdat Shaw de belofte niet heeft kunnen inlossen. Ik vind het op zich wel een aardige renner hoor, los daarvan, PCT waardig.
7 oktober 2020
Veloso mag pas stoppen als Valverde dit ook doet.
7 oktober 2020
Geruchten in La Gazzetta vandaag: - bevestiging dat Rafal Majka op weg is naar UAE - Louis Meintjes op weg naar Circus-Wanty - de gisteren uitgebrachte move van Fuglsang naar Movistar wordt ontkent door Deense bronnen (Fuglsang zou gewoon bij Astana blijven)

Reacties zijn gesloten.