Wielertransfers 2021: Enrico Battaglin, Eliot Lietaer, Quentin Jauregui

maandag 21 september 2020 om 14:40
Wielertransfers 2021: Enrico Battaglin, Eliot Lietaer, Quentin Jauregui

foto: Bahrain McLaren

Het is 1 augustus geweest en dat betekent dat de transfercarrousel voor komend seizoen op volle toeren draait. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton aangaande verschuivingen voor komend seizoen.

Enrico Battaglin
Na één seizoen bij Bahrain McLaren lijkt Enrico Battaglin weer te mogen vertrekken bij de WorldTour-ploeg. De 30-jarige Italiaan is volgens La Gazzetta dello Sport op weg naar zijn oude ploeg Bardiani-CSF-Faizanè. Battaglin reed van 2012-2015 al voor het Italiaanse ProTeam. Daar beleefde hij met twee etappezeges in de Giro ook zijn doorbraak, waarna hij de transfer maakte naar LottoNL-Jumbo.

Na drie jaar in Nederlandse dienst, met een derde ritoverwinning in de Giro als hoogtepunt, vertrok Battaglin in 2019 naar Katusha-Alpecin. Die ploeg stopte ermee na dat seizoen, waarna Bahrain McLaren hem oppikte. Dit seizoen behaalde Battaglin tot nu toe twee top-10-plaatsen: afgelopen week werd hij zevende in de Coppa Sabatini en achtste in de Giro dell’Appennino.

Eliot Lietaer
B&B Hotels-Vital Concept heeft Eliot Lietaer binnengehengeld voor 2021. De 30-jarige coureur vertrekt na drie jaar bij Bingoal-Wallonie Bruxelles. Daarvoor kwam Lietaer zes seizoenen uit voor Sport Vlaanderen-Baloise.

Bij B&B Hotels-Vital Concept komt hij meerdere landgenoten tegen, waaronder Jens Debusschere. Mogelijk treft Lietaer bij het Franse ProTeam ook Quentin Jauregui. De Fransman komt volgens Het Nieuwsblad over van AG2R La Mondiale.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Johnny7 21 september 2020 om 14:54

Battaglin was best een goede renner bij Jumbo ook maar lekker er alleen 3 weken per jaar zin in te hebben tijdens de Giro. Zonde want hij had echt meer potentie.

0
TijmenCamps 21 september 2020 om 15:20

Jammer dat we de echte ‘Batta’ nooit meer hebben gezien…

0
CechRepublic 21 september 2020 om 15:50

Battaglin deed mooi werk voor Kruiswijk in de Giro. Was zijn salaris voor dat seizoen meer dan waard (die k-afdaling kon Enrico ook niks aan doen), maar lijkt te weinig uit zijn talent gehaald te hebben. Misschien dat hij bij Androne Giovattoli (en nog 34 sponsornamen) nog wat leuke resultaten bij elkaar kan rijden.

0
Scott Sunderland 21 september 2020 om 16:19

Battaglin…je weet dat hij beter kan. Bij Bahrein denken ze in ieder geval dat het niet beter zal worden kennelijk. Te lange periodes volledig anoniem rondrijdend.

0
SCIC 21 september 2020 om 16:58

Volgens het bericht keert hij terug naar de roots bij Bardiani. Wellicht dat hij die ploeg nog aan wat resultaten kan helpen.

0
Deel Koeper 21 september 2020 om 17:10

Die voorliefde van Franse ploegen voor Belgische renners die net wel of net niet goed genoeg zijn voor de World Tour blijft ook duren. Rare hype. Zouden die goedkoper zijn dan Franse renners?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone