Wielertransfers 2021: Edwin Ávila, Karel Vacek, Urska Zigart, Claudia Koster
Edwin Ávila - foto: Cor Vos
maandag 2 november 2020 om 18:05

Wielertransfers 2021: Edwin Ávila, Karel Vacek, Urska Zigart, Claudia Koster

Update Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Edwin Ávila
Burgos-BH heeft Edwin Ávila (30) aangetrokken. De Colombiaan, die van het continentale Israel Cycling Academy overkomt, wordt het speerpunt van de Spaanse ploeg in de sprint. “We vinden het belangrijk om renners te hebben die goed kunnen aankomen. Edwin kan het middengebergte, wanneer het peloton wordt uitgedund, goed aan en kan zich goed positioneren in zulke etappes”, aldus sportief directeur Rubén Pérez.

Voorlopige selectie Burgos-BH voor 2021
flag-co Edwin Ávila
flag-es Carlos Canal
flag-es Isaac Cantón
flag-es Jezús Ezquerra
flag-es Ángel Fuentes
flag-es Ángel Madrazo
flag-nl Alex Molenaar
flag-es Ander Okamika
flag-es Felipe Orts
flag-co Juan Felipe Osorio
flag-es Pelayo Sanchez


Karel Vacek
Karel Vacek (20) keert komend jaar terug in het profpeloton. Dat vertelde Rossella Dileo, manager van zijn ploeg Colpack Ballan, aan het Italiaanse Tuttobiciweb. De getalenteerde Tsjech koerste in 2019 al bij de profploeg Hagens Berman Axeon, maar deed een stap terug naar het continentale circuit nadat hij weinig koersen kon rijden. In zijn juniorentijd vocht Vacek regelmatig duels uit met Remco Evenepoel. Het is nog niet duidelijk naar welk team hij vertrekt.


Urška Žigart
Urška Žigart (23) verruilt na dit jaar Alé BTC Ljubljana voor Mitchelton-Scott, waar ze de klimkern moet gaan versterken. De Sloveense kampioene tijdrijden, tevens de partner van Tadej Pogačar, noemt het een ‘behoorlijk grote beslissing’ om van ploeg te wisselen. “BTC City Ljubljana is mijn thuis sinds ik begon met wielrennen en ik ben ze zo dankbaar dat ze me hebben geholpen om de wielerwereld te leren kennen.”

Teammanager Brent Copeland verwelkomt Žigart graag, laat hij weten. “We denken dat Urška van grote waarde kan zijn in de beklimmingen, een terrein van de ploeg waarin we wilden investeren. We geloven dat de stap naar de WorldTour het beste uit haar naar boven zal halen en zowel zij als de ploeg moeten nog uitvinden waar haar grenzen liggen. We willen haar de ondersteuning bieden die nodig is om Urška te helpen haar doelen te bereiken.”

Urška Žigart – foto: Cor Vos


Claudia Koster
Claudia Koster (28) maakt na dit jaar de overstap van Ceratizit-WNT naar Hitec Products, waar ze de vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen is. De Nederlandse reed veel als lead-out voor Kirsten Wild, maar behaalde zelf ook enkele goede resultaten zoals een tweede plaats in de eerste etappe van de BeNe Ladies Tour van 2019. “Ik ben erg blij met deze nieuwe stap en kijk uit naar volgend seizoen. Ik ben erg gemotiveerd en kan niet wachten om bij de ploeg te komen.”

Koster houdt van de voorjaarsklassiekers, zegt Koster. “Maar dat is niet gek, want ik ben geboren naast een kasseistrook, de Munnikenweg in Alkmaar, waar we ook altijd wind hebben. Daarnaast hou ik van de heuvelachtige koersen en heb ik best een goede sprint. Met gemak stelde ik mezelf in dienst van de ploeg om onze doelen te bereiken. Zelf wil ik me blijven ontwikkelen en groeien op meerdere vlakken, in combinatie met plezier houden op de fiets.”


Update – Leah Thomas
De vrouwenploeg van Movistar heeft de selectie voor 2021 rond. Kopvrouw Annemiek van Vleuten krijgt volgend seizoen onder meer Leah Thomas in dienst. De 31-jarige Amerikaanse komt over van Équipe Paule Ka, tekent voor één seizoen en maakt de Movistar-ploeg compleet.

De ploeg voor 2021 bestaat uit: Katrine Aalerud, Aude Biannic, Jelena Erić, Alicia González, Barbara Guarischi, Sheyla Gutiérrez, Sara Martín, Emma Norsgaard, Lourdes Oyarbide, Paula Patiño, Gloria Rodríguez, Alba Teruel, Leah Thomas en Annemiek van Vleuten.

 
3 Reacties
Sorteer op:
2 november 2020
Geen Bol meer bij Burgos? Is de laatste jaren toch een vaste waarde bij de ploeg en aanvallend in beeld
2 november 2020
Zeer goed nieuws voor Ávila. Ook goed voor Burgos. Peñalver was zo'n beetje de enige sprinter (als je Bol niet mee telt). Ávila kan in veel wedstrijden de vrijheid krijgen om ereplaatsen te pakken.

Reacties zijn gesloten.