Wielertransfers 2021: Marco Mathis, Matthew Gibson, Andrea Guardini

maandag 30 november 2020 om 18:25
Wielertransfers 2021: Marco Mathis, Matthew Gibson, Andrea Guardini

Gibson verruilt het paars-zwart van Burgos-BH voor de tricots van Ribble Weldtite - foto: Cor Vos

Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Update – Marco Mathis
Cofidis neemt na dit seizoen afscheid van Marco Mathis. De 26-jarige Duitser wordt op sociale media uitgezwaaid en hartelijk bedankt voor bewezen diensten. Mathis werd een jaar na zijn beloftenwereldtitel tijdrijden in 2016 prof in de WorldTour bij Katusha-Alpecin. Na twee jaar bood Cofidis hem onderdak, maar daar kon Mathis zich niet onderscheiden. Afgelopen maand reed hij de Giro uit, zijn eerste grote ronde ooit.


Matthew Gibson
Matthew Gibson (24) verdwijnt na twee seizoenen uit het profcircuit. De Britse sprinter verkast van Burgos-BH naar het continentale Ribble Weldtite, waar hij zijn ervaring en sprintvaardigheid met de rest van de ploeg moet gaan delen. “Dat ik niet mijn beste seizoen had in 2019 en ik nauwelijks koerste in 2020, heeft me het gevoel gegeven dat ik wat moet bewijzen.”

“Ik train alweer en ben erg gemotiveerd om het seizoen in de best mogelijke conditie te beginnen, zodat ik al in de eerste wedstrijden een goede indruk kan achterlaten. Gelukkig wil een ploeg als Ribble Weldtite renners zoals ik de gelegenheid geven, die ik nodig heb om door te groeien naar het WorldTour-niveau, dat altijd mijn doel voor de lange termijn is geweest.”


Andrea Guardini
Andrea Guardini (31) acteert ook komend seizoen in het continentale circuit. De oud-renner van onder meer Astana en UAE Emirates deed vorig jaar een stap terug naar Giotti Victoria, waar de Italiaanse sprinter nu zijn contract met een jaar heeft verlengd. Afgelopen seizoen was hij twee keer succesvol in de Ronde van Roemenië en reed hij meerdere ereplaatsen bijeen in de Ronde van Hongarije.

Zijn teammanager Stefano Giuliani denkt dat Guardini nog wel een toekomst heeft bij de profs. “Ondanks de verandering van niveau heeft Andrea zich herpakt en zijn plaats gevonden in de ploeg, wat een grote wil en toewijding laat zien. Ik ben er zeker van dat hij in de juiste omgeving nog altijd kan bewijzen dat hij dat hij waarde kan zijn voor een ProTeam of een WorldTour-ploeg”, aldus Giuliani.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Sagan=hulk 30 november 2020 om 12:35

Bij de vrouwen stop het Astana Women’s als sponsor, maar de ploeg zelf gaat vanaf 1 januari door met een nieuw project.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone