Wielertransfers 2020: Goossens, McNulty, Quarterman

dinsdag 23 juli 2019 om 15:19
Wielertransfers 2020: Goossens, McNulty, Quarterman

foto: Cor Vos

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag nieuws over Kobe Goossens, Brandon McNulty en Charlie Quarterman.

Kobe Goossens mondeling akkoord met hoofdmacht Lotto Soudal
Na Bjorg Lambrecht en Harm Vanhoucke in 2018 geeft Lotto Soudal volgend jaar wederom een talenvolle Belgische klimmer de kans om prof te worden. Kobe Goossens is namelijk mondeling akkoord met de WorldTour-ploegHoewel er dus nog geen handtekening onder een contract is gezet lijkt de overstap een feit.

Goossens verdedigt al sinds 2018 de kleuren van Lotto Soudal, zij het voor de opleidingsploeg. Hij kwam destijds over van Marlux, waarvoor hij actief was als crosser. Als wegrenner staat de 23-jarige Goossens te boek als klimtalent. Dat etaleerde hij dit jaar tijdens de Ronde van de Jura, die hij op zijn naam schreef. Daarnaast eindigde hij als derde in het ­Circuit des Ardennes.


‘UAE Emirates lijft Brandon McNulty in’
De officiële bevestiging moet nog komen, maar het lijkt er sterk op dat Brandon McNulty volgend jaar voor een WorldTour-ploeg rijdt. UAE Emirates heeft zich volgens La Gazzetta dello Sport vanaf volgend seizoen verzekerd van de diensten van de 21-jarige Amerikaan.

McNulty bezorgde zijn ploeg Rally UHC Cycling eerder dit jaar de eindzege in de Giro di Sicilia.


‘Charlie Quarterman op weg naar Trek-Segafredo’
De regerend Britse kampioen tijdrijden voor beloften, Charlie Quarterman, is op weg naar Trek-Segafredo. La Gazzetta dello Sport meldt dat de 20-jarige Brit van Leopard volgend jaar de sprong maakt naar de WorldTour. Quarterman reed dit jaar ook de Giro d’Italia U23, maar moest enkele dagen voor het einde opgeven.

Dit artikel delen:

2 Reacties

xistnc 23 juli 2019 om 15:48
Quote:
een talenvolle Belgische klimmer

Ivo Niehe wil graag weten wat hiermee wordt bedoeld.

josi 23 juli 2019 om 16:21

Dat hij niet op z’n mondje is gevallen.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone