Wielertransfers 2019: Miguel Ángel Benito, Nicola Gaffurini

woensdag 23 januari 2019 om 18:00
Wielertransfers 2019: Miguel Ángel Benito, Nicola Gaffurini

Miguel Ángel Benito - foto: Cor Vos

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Miguel Ángel Benito en het Nederlandse Monkey Town.

Miguel Ángel Benito
Miguel Ángel Benito heeft een punt gezegd achter zijn profloopbaan. De 25-jarige Spanjaard, die sinds zijn stageperiode in 2014 uitkwam voor Caja Rural-Seguros RGA is teleurgesteld in de wielersport en focust zich vanaf nu op zijn universitaire studie. “In deze sport tellen alleen prestaties en niet de menselijke waarden”, verklaarde hij aan het Spaanse Leonoticias. In november werd al bekend dat hij in 2019 geen deel meer zou uitmaken van de ProContinentale formatie. Op het palmares van Benito staan geen profzeges.


Monkey Town-à Bloc
Monkey Town-à Bloc versterkt zich met Nicola Gaffurini, die daarmee naast Antonio Santoro de tweede Italiaan wordt bij het Nederlandse team. De 29-jarige renner, die de afgelopen twee seizoenen uitkwam voor Sangemini-MG.K Vis, maakte zijn transfer zelf bekend via zijn social media. Hij schrijft: “Ik wil alle vrienden die me volgen en steunen geruststellen, want ook in 2019 maak ik deel uit van het peloton. Weg uit Italië, naar Monkey Town in Nederland.” Gaffurini won afgelopen jaar een rit in de Ronde van Albanië, waarin hij tevens tweede werd in het eindklassement.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone