Wielertransfers 2018: Trek-Segafredo, Avila, Cras, Ruijgh, Belletti…

dinsdag 12 september 2017 om 12:01

Het einde van het seizoen nadert met rasse schreden, wat betekent dat wielerploegen hun selecties voor aankomend wielerjaar langzaam maar zeker op orde maken. Dat wil echter niet zeggen dat de transfercarrousel niet meer op volle toeren draait. Zaakwaarnemers, teammanagers en renners zijn nog altijd druk bezig met het afronden van transfers. Wie heeft waar getekend en welke geruchten doen de ronde? WielerFlits zet alles op een rijtje.

Trek-Segafredo
Trek-Segafredo heeft zondag afscheid moeten nemen van boegbeeld Alberto Contador. Met het oog op de toekomst heeft de Amerikaanse formatie echter wel een slag geslagen door het aantrekken van Ryan Mullen en Alex Frame. Beide jongelingen tekenen een contract voor twee seizoenen. De 23-jarige Mullen maakt de overstap van Cannondale-Drapac. De Ierse tijdrijder werd vorige maand nog derde op het Europees kampioenschap tegen de klok. De één jaar oudere Frame waagt dan weer de sprong vanuit het continentale circuit. Voor het Britse JLT Condor won hij dit jaar vier koersen, waaronder een rit in de Tour du Loir et Cher. De Nieuw-Zeelandse sprinter kroonde zich in 2015 ook tot wereldkampioen in de ploegenachtervolging.

Edwin Avila
Israel Cycling Academy is druk bezig zijn selectie van internationaal bloed te voorzien. De Procontinentale formatie, die zijn pijlen heeft gericht op een Giro-start volgend jaar in eigen land, heeft Edwin Avila weten te strikken voor de komende twee seizoenen. De 27-jarige Colombiaan begon zijn profloopbaan in 2013 bij het inmiddels ter ziele gegane Colombia Coldeportes, maar reed de afgelopen twee jaar voor het continentale Illuminate. In het tenue van de Amerikaanse formatie kroonde hij zich vorig jaar tot nationaal kampioen op de weg, en won hij dit jaar al vier koersen. De tweevoudig wereldkampioen puntenkoers is alweer de vijfde aankoop van de Israëlische ploeg, na het eerder binnen hengelen van Ben Hermans, Ruben Plaza, Sondre Holst Enger en August Jensen.

Steff Cras
Katusha-Alpecin heeft zich verzekerd van de diensten van de beloftevolle Steff Cras. De 21-jarige Belg maakt de overstap van de opleidingsploeg van BMC. Crass staat te boek als een talentvolle klimmer. Zo reeg hij dit jaar knappe ereplaatsen aaneen in de Ronde van de Isard (3e), Tour Alsace (4e) Ronde van de Toekomst (5e) en de Vredeskoers (5e). Genoeg adelbrieven voor teammanager José Azevedo om hoge verwachtingen te koesteren. “Hij kan zowel klimmen als tijdrijden. Het doel is om van hem een klassementsrenner te maken.”

Rob Ruijgh
De kogel is door de kerk: Rob Ruijgh rijdt ook komend seizoen voor Tarteletto-Isorex. De 30-jarige Nederlander – in het verleden jarenlang actief voor Vacansoleil – hoopte op een stap hogerop, maar kiest toch voor een extra jaar bij de continentale Belgische formatie. Ruijgh eindigde dit seizoen onder meer als zesde in Dwars door de Vlaamse Ardennen en als achtste in de Profronde van Noord-Holland.

Kevyn Ista & Justin Jules
Een andere Belgische formatie heeft twee sterkhouders langer aan zich weten te binden. Zowel Justin Jules als Kevyn Ista hebben hun contract bij WB Veranclassic Aqua Protect met één seizoen verlengd. De 30 jarige Jules won dit jaar ritten in de Tour Cycliste International La Provence, Tour de Normandie en de Ronde van de Sarthe. De twee jaar oudere Ista, in een ver verleden nog tweede in de Omloop het Nieuwsblad, staat dit seizoen nog droog.

Manuel Belletti
Manuel Belletti keert weer terug op het oude nest. De 31-jarige Italiaan koerste de afgelopen drie seizoenen voor Wilier-Selle Italia, maar trekt nu weer naar Androni Giocattoli-Sidermec. De sprinter reed ook in de jaren 2008-2009 en 2014 al voor de ploeg van de excentrieke manager Gianni Savio. Dit seizoen wist Belletti nog geen overwinning te boeken. Hij greep in zowel de GP Costa degli Etruschi als de Trofeo Matteotti net naast de bloemen. Hij heeft een contract voor één seizoen ondertekend.

Lawrence Naesen
Volgens het Nieuwsblad zal Oliver Naesen vanaf komend seizoen zijn broer Lawrence op Worldtour-niveau tegenkomen. WB Veranclassic Aqua Protect, de huidige ploeg van de minder bekende Naesen, heeft namelijk zijn fiat gegeven in een overstap naar Lotto Soudal. Hij tekent een contract tot en met 2019. De 25-jarige Belg werd dit jaar derde in de Bruges Cycling Classic, achter Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

12 Reacties

Grobbel 12 september 2017 om 12:05

Ik wist niet eens dat Kevyn Ista nog steeds koerste.

MIG 12 september 2017 om 12:09

In die Bruges Cycling Classic reed Olivier trouwens ook mee.

Steven_E 12 september 2017 om 12:21

Het is niet Olivier, het is Oliver!

MIG 12 september 2017 om 12:43

Oh ja. Maar hij reed desondanks wel mee tegen tijd broer.

pjam4 12 september 2017 om 13:17

Wat mij betreft is het nog vooral waar Aru heen gaat (Trek?) en of Dennis en van Garderen bij BMC blijven en Van Baarle bij Cannondale …. Andere toppers zijn al onder contract volgens mij. En Wippert, lijkt me toch een goede voor Roompot!

rahimns 12 september 2017 om 13:19

@pjam4 Van Garderen heeft al verlengt bij BMC

Mathieu Moller 12 september 2017 om 13:28

Dylan Teuns heeft toch ook nog geen contract voor 2018?

Hoebele 12 september 2017 om 13:38

Naast Niewiadoma, nu ook Lisa Klein (Cervelo-Bigla), Alice Barnes (Drops, wordt verenigd met haar zus Hannah) en Christa Riffel (nu stagiaire) naar Canyon-SRAM in 2018.

Geurt Harm 12 september 2017 om 14:27

Zo’n Rob Ruijgh had toch een prima versterking geweest voor Roompot, of heeft ploegleider Zijlaard daar te veel andere zaken aan zijn hoofd op dit moment?

Cadellie 12 september 2017 om 15:54

Ruijgh naar Wanty had ik wel wat gevonden

Titaantje 12 september 2017 om 17:59

Ik dacht dan weer: Ruijgh zou een goede kracht voor Israel zijn.

Merzbow 12 september 2017 om 21:37

Leuk voor Cras. Maar dan denk ik was Lotto of BMC niet beter geweest? Al zat hij tot vorig jaar wel bij Lotto uiteraard.

Lambrecht en Vanhoucke beginnen bij Lotto.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.