Wielertransfers 2017: Contador, Démare, Gilbert…

dinsdag 28 juni 2016 om 10:28
Wielertransfers 2017: Contador, Démare, Gilbert…

Foto: Sirotti

De Tour de France begint over een paar dagen en dat betekent ook dat de transfermarkt langzaam weer op gang komt. Welke renners blijven waar ze nu zitten en wie wisselt van ploeg?  WielerFlits zet de laatste nieuwtjes op een rijtje.

Alberto Contador
Eén van de meest begeerde renners op de transfermarkt is Alberto Contador. Hij werd al gelinkt aan Trek-Segafredo en Lampre-Merida, en nu lijkt ook Etixx-Quick-Step interesse te hebben in Contador. “Ik heb inderdaad bij zijn broer Fran geïnformeerd naar Alberto”, stelt ploegbaas Patrick Lefevere tegenover Het Nieuwsblad. “Wat zijn de loonvoorwaarden? Hoeveel renners wil hij meenemen? Maar met Alberto zelf is er nog geen contact geweest.”

Giacomo Nizzolo
We blijven nog even bij Trek-Segafredo. Daar heeft Giacomo Nizzolo namelijk zijn contract verlengd. De kersvers Italiaans kampioen blijft twee jaar langer bij de formatie van Luca Guercilena. “Trek-Segafredo is als een familie voor mij”, zegt Nizzolo in een persbericht. “Bijtekenen was geen moeilijke beslissing.”

Arnaud Démare
Ook FDJ heeft zijn sprinter langer aan zich kunnen binden. De ploeg meldt dat Arnaud Démare de komende twee jaar bij de WorldTour-formatie blijft. Daarnaast hebben Marc Sarreau en Olivier Le Gac eveneens hun contract verlengd tot en met eind 2018.

BMC
Nog meer contractverlengingen: Daniel Oss en Brent Bookwalter rijden ook volgend jaar voor BMC. Dat schrijft de Amerikaanse formatie zelf, zonder daarbij te vermelden voor hoeveel jaar het duo heeft bijgetekend. Eerder deze maand verlengden Rohan Dennis, Danilo Wyss en Manuel Quinziato al hun contract bij BMC.

Philippe Gilbert
Philippe Gilbert vertrekt juist bij deze formatie. Het is nog niet duidelijk waar de kersvers Belgisch kampioen volgend jaar gaat rijden, maar dat zou goed een ploeg uit eigen land kunnen worden.  Eerder werd al bekend dat Etixx-Quick-Step met hem gesproken heeft en nu lijkt volgens Het Nieuwsblad ook een terugkeer naar Lotto Soudal een optie, al houdt ploegbaas Marc Sergeant zich liever op de vlakte: “Gilbert naar Lotto? Ik zou zeggen onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk.”

Gilbert zoekt voor 2017 een ‘meer familiaal’ team, maar FDJ – zijn andere ex-werkgever – valt daarbij in ieder geval al af. Ploegbaas Marc Madiot wil Gilbert weliswaar graag hebben, maar hij heeft naar eigen zeggen niet genoeg budget om een renner van dat niveau aan te trekken.

Dit artikel delen:

19 Reacties

kelderfan 28 juni 2016 om 11:04

Hoe zit ’t met Lars Boom?

0
Robs234 28 juni 2016 om 11:06

Ik vraag me echt af waar Gilbert heen zou moeten. Hij wil ‘meer familiaal’, dus dan kan je in mijn ogen al niet bij de top-6 van de World Tour terecht. Tenminste dat gevoel heb ik niet bij Astana, Sky of Etixx. Movistar misschien nog wel, maar daar past hij totaal niet bij.
En voor de kleinere teams is hij sowieso te duur, tenzij hij flink gaat inleveren. De enige die dan overblijft, is denk ik Lotto Soudal. De ploeg wil meer Waalse renners (Monfort heeft het niet kunnen waarmaken) en als Belgisch kampioen is het natuurlijk een goed uithangbord.

0
IlPirata 28 juni 2016 om 11:14

Contador moetecht niet naar Lefevre zijn ploeg gaan, daar is nog nooit een ronderenner succesvol geweest. Tonkov misschien dan een aardige tijd geleden.

0
flashke 28 juni 2016 om 11:14

Gilbert legt zichzelf quasi onmogelijke voorwaarden op: familiaal team, met geld, waar hij kopman is in de Waalse klassiekers en een beschermde renner in de Vlaamse. De ploegen die hieran voldoen liggen niet meteen dik bezaaid.

0
GioVisconti 28 juni 2016 om 11:16

LottoNL is toch een mooie familie? Als Vanmarcke gaat zou ik Gilbert toch even bellen..

0
Sebas 28 juni 2016 om 11:30

Even bellen kan natuurlijk altijd @ GioVisconti ;)

Over dat ‘familiair’ .. Hoorde Wuyts op Sporza mompelen dat Gilbert had gereageerd met “moest toch wat zeggen”. In hoeverre we dus serieus in moeten gaan op het familiaire aspect is nog maar de vraag. Niet dat zijn transfer anders géén giswerk zou blijven .. Als hij zo hard blijft rijden (in de Belgische driekleur) gaat ie echt niet naar een ‘klein’ ploegske.

0
pirazzi 28 juni 2016 om 11:38

Katusha is wel iets voor Gilbert.

0
robotour 28 juni 2016 om 11:52

Topsport Vlaanderen voor Gilbert, lekker afbouwen:) Hij zal waarschijnlijk naar Duitsland kunnen – Bora/Argon of misschien Giant-Alpecin.

0
Gebruikersnaam 28 juni 2016 om 12:46
Quote:
Contador moetecht niet naar Lefevre zijn ploeg gaan, daar is nog nooit een ronderenner succesvol geweest.

Eigenlijk zou dat een ploeg zonder renners moeten zijn, want bij elke renner die wordt overwogen voor dat team, lees ik hier dat het een slechte keuze zou zijn en dat ze ’t maar niet moeten doen. Klimmer, sprinter, helper, tijdrijder, klassmentsrenner, klassieke renner, allemaal wegblijven daar.

0
mic1984 28 juni 2016 om 13:06

Etixx is een echt top team waar alle renners willen en kunnen rijden. Zowel Gilbert en Contador zouden beter omringd zijn in hun koersen dan dat ze bij hun huidig team zijn. De vraag is alleen hoeveel kopmannen kan je betalen. Etixx heeft al veel toppers rondrijden

0
Arema Pro Cycling Team 28 juni 2016 om 13:09

Een Tour team met Contador en Kittel lijkt me slecht plan, tenzij Contador aangeeft alleen maar Giro/Vuelta te gaan rijden?

0
Midfieldgeneral 28 juni 2016 om 13:52

Veel contracten bij EQS lopen af dacht ik en Lefevre heeft enkele jaren terug gezegd dat hij minstens 1 keer een grote ronde wilt winnen voor op pensioen te gaan.

0
Wheelerfan 28 juni 2016 om 13:53

Tony Martin zou in onderhandeling zijn met Bora, dat donderdag nieuwe Duitse sponsor aankondigt..

0
RikkyG 28 juni 2016 om 14:06

Wanty misschien iets voor Gilbert (evt met een extra privé sponsor). Ter vervanging van Gasparotto (die ook her en der genoemd wordt dacht ik). Kan die zowel Waals als Vlaams vrijuit rijden en misschien Zwitserland e.d.

0
Midfieldgeneral 28 juni 2016 om 15:16

Als Gilbert zijnde vind ik toch nog steeds dat je moet mikken op een worldtourteam. Gezien ik hem liever niet naar Etix zie gaan en gezien er bij Lotto talent genoeg zit voor de voorjaarskoersen lijkt het mij niet slecht dat hij naar Lampre gaat. Zeker omdat Italiaanse ploegen, net als de Belgische, een traditie hebben met voorjaarskoersen.

0
sstijnntje 28 juni 2016 om 15:45

AG2R zou ook niet slecht zijn voor Gilbert. Die hebben met Turgot en Vansummeren goeie renners voor het voorjaar, maar niet direct de absolute top. Dan heeft hij zowel het kopmanschap als een familieploeg en die lui hebben ook nog wel geld geloof ik

0
Titaantje 28 juni 2016 om 17:20

Vansummeren is maar de vraag of die terugkomt,Turgot haalt zijn niveau al lang niet meer.
Meest logische bestemmingen voor Gilbert zijn Lotto-S, LottoNL (ipv Vanmarcke) of Etixx. Evt FDJ als hij bereid is in te leveren, zou dan in Wallonie iig nog wat steun hebben (Roux, Vaugrenard, Vichot), maar zou in Vlaanderen buiten Offredo ook wel wat beperkt zijn qua hulp.

Lampre zie ik niet gebeuren, te weinig knechten en die gaan denk ik veel liever voor een ronderenner (kans dat Costa weggaat).

0
Janjanssen98765 28 juni 2016 om 19:42

@mic1984

Wat een onzin dat Contador bij quick step beter zou zijn omringd dan nu bij tinkoff.

0
Goeseboer 30 juni 2016 om 05:22

Zie Gilbert niet meer als investering voor de toekomst. De prestaties nemen af en zijn eisen worden steevast naar boven bijgesteld.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone