Wielertransfers 2012:  Downing, Guldhammer, Boucher, Gilbert
dinsdag 15 november 2011 om 21:03

Wielertransfers 2012: Downing, Guldhammer, Boucher, Gilbert

Waar de meeste renners tijdens off-season al plannen maken voor het nieuwe wielerseizoen, zijn er nog aardig wat renners die nog zonder ploeg zitten. In de laatste maanden vinden velen van hen vaak op het nippertje een broodheer voor het nieuwe wielerjaar. WielerFlits zet de meest recente transfers op een rijtje.

Russell Downing
Russell Downing maakt de overstap van Team Sky naar Endura Racing. De 33-jarige Brit moest vertrekken bij Sky en kon nog een plaatsje vinden bij de Britse ploeg met een continentale licentie. Hij tekende een contract voor één seizoen. Downing wist vorig jaar de Ronde van Wallonië op zijn naam te schrijven. Dit seizoen boekte hij geen overwinningen.

Rasmus Guldhammer
Rasmus Guldhammer wordt volgend seizoen ploeggenoot van Michael Rasmussen. De 22-jarige Deen maakt de overstap van Team Concordia naar Christina Watches. Eerder kwam hij uit voor Designa Køkken, Capinordic en HTC-Columbia. Bij die laatste ploeg besloot hij in oktober 2010 zijn contract te ontbinden en wilde hij aanvankelijk stoppen met fietsen. Guldhammer won in 2009 Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. Naast de komst van Guldhammer maakte Christina Watches ook de komst van Niki Byrgesen (21) en Jimmi Sorensen (21) bekend.

David Boucher
David Boucher keert waarschijnlijk terug naar Frankrijk. De 31-jarige Fransman kwam het voorbije seizoen uit voor Omega Pharma-Lotto, maar verhuist niet mee naar Lotto-Belisol. Volgens het Franse Velochrono hebben Ag2R-La Mondiale, Team Europcar en FDJ interesse getoond om hem vast te leggen. Boucher reed sinds 2005 namens MrBookmaker, Unibet en Landbouwkrediet in Belgische dienst.

Jerôme Gilbert
Nadat Philippe Gilbert in BMC Racing een nieuwe ploeg voor 2012 vond, heeft ook zijn broertje Jerôme een nieuwe ploeg gevonden. De 27-jarige amateurrenner maakt volgend seizoen zijn (semi-)profdebuut bij de Algerijnse contintale formatie Geofco-Ville d’Alger. Het team heeft zijn basis in België en krijgt Nico Mattan als ploegleider. Ook de Est Janek Tombak zal in 2012 voor Geofco – Ain Benain rijden.

Frédéric Moncassin
Frédéric Moncassin gaat volgend seizoen als ploegleider aan de slag bij Team Type 1. De 43-jarige Fransman was eerder tussen 2004 en 2008 keuzeheer van de Franse nationale ploeg. Hij zou in 2008 ploegleider worden bij Telteck-H20, maar nadat dit een spookploeg bleek, trok hij zich terug uit de wielrennerij. Moncassin was beroepsrenner van 1990 tot 1999 en reed enkele jaren in Nederlandse dienst bij de ploeg-Raas. Het ProContinentale Team Type 1-Sanofi – dat de Nederlander Martijn Verschoor onder contract heeft staan – staat volgend jaar in ieder geval aan de start van de Franse wedstrijden GP de la Marseillaise, de Ster van Bessèges en de Tour du Haut Var. De ploeg hoopt op een uitnodiging voor de Tour de France.

RIDE Magazine