Wielertransfers 2011: Van Hummel, Bennati, BMC, Movistar

woensdag 1 september 2010 om 14:55

Na afloop van de Tour de France (en al helemaal tijdens de Vuelta a España) nemen de transfergeruchten doorgaans flink in aantal toe. Ook krijgen renners al te horen of ze voor volgend jaar een contract verdiend hebben. In de rubriek Transfers 2011 zet WielerFlits actuele transfernieuwtjes en -geruchten voor u op een rij.

Kenny van Hummel
Kenny van Hummel heeft een beslissing genomen over zijn toekomst. Het huidige speerpunt van Skil-Shimano laat op Twitter weten dat hij vrijdag zal bekend maken voor welk team hij volgend jaar zal uitkomen. De Nederlandse sprinter gaf eerder al aan met meerdere ploegen in gesprek te zijn.

Daniele Bennati
De nieuwe ploeg rond de broertjes Schleck heeft voor volgend jaar een kopman voor het sprintwerk aangetrokken in de persoon van Daniele Bennati. De Italiaan, die deze maand 30 wordt, werd al enige tijd in verband gebracht met het Luxemburgse team, maar volgens Het Belang van Limburg is de transfer nu ook officieel.

BMC Racing Team
Het BCM Racing Team heeft de transfers van zes nieuwe renners officieel bevestigd. Het gaat om de Belgen Greg Van Avermaet en Yannick Eijssen, de Fransman Amaël Moinard, de Italianen Manuel Quinziato en Ivan Santaromita en de Zwitser Johan Tschopp. Ook Fabian Cancellara staat op het verlanglijste van de ploeg van John Lelangue.

Telefonica Movistar
Telefonica Movistar heeft zich op aanvraag van de hoofdsponsor versterkt met twee Zuid-Amerikanen, zo meldt Biciciclismo. De eerste, de Braziliaanse sprinter Luciano Pagliarini, kon al enige tijd rekenen op interesse van manager Eusebio Unzue. De tweede, de 21 jaar jonge Argentijn Dani Diaz, loopt op dit moment stage bij Footon-Servetto.

Adam Hansen
Net als Gert Dockx en Vicente Reynes volgt ook Adam Hansen spurter André Greipel van Team HTC-Columbia naar Omega Pharma-Lotto. Dat meldt de Belgische ploeg zelf in een persbericht. Hansen kan ingezet worden in de sprintvoorbereiding, maar toonde dit jaar ook zijn kunnen door een etappe en het eindklassement in de Ster Elektrotoer te winnen.

Przemyslaw Niemiec
Lampre-ISD heeft zich voor volgend jaar versterkt met Przemyslaw Niemiec. Dat staat te lezen op de site van de ploeg. De 30-jarige Pool, één van de sterkere klimmers binnen het Continentale circuit, kon ook terecht bij CCC-Polsat-Polkowice, een ploeg uit zijn thuisland, maar waagt zich nu dus aan een avontuur in de ProTour.

David Blanco
David Blanco, de winnaar van de afgelopen Ronde van Portugal, zet net als Niemiec een stap hogerop. De inmiddels 35-jarige Spanjaard verkast volgens Voz de Galicia naar Geox, de opvolger van het huidige Footon-Servetto. De voorbije drie seizoenen kwam hij uit voor het Portugese Continentale Palmeiras Resort.

Joan Horrach
Team Katusha heeft het contract van Joan Horrach met één seizoen verlengd, zo weet Biciciclismo. De 36-jarige Spanjaard is dit jaar bezig aan zijn tweede seizoen in Russische loondienst.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone