Wielertransfers 2011: Rasmussen, Katusha, Movistar

vrijdag 10 september 2010 om 12:59

Na afloop van de Tour de France, en al helemaal tijdens de Vuelta a España, nemen de transfergeruchten doorgaans flink in aantal toe. Ook krijgen renners al te horen of ze voor volgend jaar een contract verdiend hebben. In de rubriek Wielertransfers 2011 zet WielerFlits actuele transfernieuwtjes en -geruchten voor u op een rij.

Alex Rasmussen
Het ziet er naar uit dat Team Saxo Bank opnieuw een renner kwijtspeelt voor volgend jaar. Alex Rasmussen raakt het vooralsnog niet eens met Bjarne Riis over een contractverlenging en kan rekenen op belangstelling van Geox en van HTC-Columbia, zo weet de Deense TV2. “Vooral die laatste optie is interessant, aangezien ze met Brian Holm een Deense ploegleider heeft en het aanbod financieel aantrekkelijker is”, klinkt het.

Stijn Vandenbergh
Stijn Vandenbergh zal zijn huidige werkgever, Team Katusha, dan toch niet inruilen voor het Belgische Quick-Step. Dat weet Het Nieuwsblad. De Oost-Vlaming wilde graag de overstap maken naar de ploeg van Patrick Lefevere, maar was nog een jaar gebonden aan de Russische ploeg. De afkoopsom die manager Andrei Tchmil vroeg, lag naar verluidt te hoog.

Team Katusha
Vandenbergh blijft dus waar hij is, maar zal volgend jaar niet langer de ploegmaat zijn van Sergueï Klimov en Nikita Eskov. Het contract van beide Russen zal niet verlengd worden, zo meldt het Russische Sport Express. De 30-jarige Klimov is bezig aan zijn vijfde seizoen voor de equipe, terwijl de 27-jarige Eskov zijn derde seizoen bij het team afwerkt.

José Vicente Garcia Acosta
Op 38-jarige leeftijd heeft José Vicente Garcia Acosta beslist nog een jaartje langer bij Movistar te blijven. Dat schrijft Biciciclismo. De veteraan, die één ritzege in de Tour en twee in de Vuelta op zijn naam heeft staan, rijdt al sinds 1995 voor de ploeg van Eusebio Unzue, die achtereenvolgens de namen Banesto, Iles Baléares en Caisse d’Epargne heeft gedragen.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten.

Dit artikel delen:

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone