Weylandt: “Hoop dat de twijfels nu weg zijn”

maandag 10 mei 2010 om 19:54

Wouter Weylandt wist vandaag in de Giro de ban te breken: in de derde etappe sprintte hij naar zijn eerste zege in meer dan veertien maanden. Met de prestatie van vandaag hoopt hij alvast de monden van de critici, die zich de laatste tijd al meerdere malen hadden laten horen, te snoeren. Hij wist zijn vreugde voor de microfoon van Sporza dan ook moeilijk te verbergen. “Het was een hectische sprint na een hectische etappe.”

“Ik heb geprobeerd om de hele dag alert vooraan te rijden. Dat kost misschien iets meer krachten, maar ik wou niet gokken en zat vooraan. Op vijf kilometer van de finish keek ik rond mij en zag ik nog slechts 30 renners. Maar er zaten wel nog veel sprinters bij”, steekt Weylandt van wal. “De sprint van mijn leven? Nee, dat is die in de Vuelta van twee jaar geleden, toen won ik op de lijn. Nu had ik toch een beetje meer over.

“Deze ritzege doet echt veel deugd, ook al omdat er veel twijfels over mij bestaan. Ik hoop nu dat die twijfels weg zijn”, zei de 25-jarige Belg, verwijzend naar zijn mager voorjaar, wat hem ook van binnen de ploeg kritiek opleverde. Bovendien loopt zijn contract op het einde van dit jaar af. Hoe ziet zijn toekomst er uit? “Ik weet nog niet waar ik volgend jaar zal rijden. Quick-Step? Waarom niet? Ik ben geen rancuneuze jongen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair