Wereldkampioene Sanne Cant start in Ruddervoorde

Wereldkampioene Sanne Cant start in Ruddervoorde

©Cor Vos

zaterdag 2 november 2019 om 15:13

Sanne Cant is er morgen bij in Ruddervoorde. De wereldkampioene kwam vorige zondag ten val tijdens de verkenning in Gavere en paste gisteren voor de Koppenbergcross. Ook voor de vierde manche van de Superprestige was Cant twijfelachtig, maar ze besloot nu toch van start te gaan…


Tijdens de verkenning in Gavere kwam Sanne Cant ten val. Ze ging toch van start, maar het ontbrak haar aan kracht om een degelijke prestatie neer te zetten. Ze finishte 14de. Achteraf bleek dat ze met een verschoven heiligbeen kampte.

Daardoor moest ze gisteren uiteindelijk ook passen voor de zware Koppenbergcross. Ook voor Ruddervoorde was ze twijfelachtig, maar de 29-jarige Kempense krijgt nu toch groen licht. Dat bevestigt haar Iko-Crelanteam aan WielerFlits.

Cant staat vijfde in het klassement van het regelmatigheidscriterium, dat wordt aangevoerd door Yara Kastelijn, voor Ceylin del Carmen Alvarado en Eva Lechner.

Dit artikel delen:

7 Reacties

west 2 november 2019 om 15:56

“Achteraf bleek dat ze met een verschoven heiligbeen kampte.”
Dat blijkt helemaal nergens uit, dat is wat verkondigd wordt door een veredelde homeopaat.

Barry Batsbak 2 november 2019 om 16:36

Het staat op internet dus dan zal het heus wel waar zijn.

Nico Dick 2 november 2019 om 18:53

@West: dat is ons idd verteld door de renster zelf. En is iets later door de ploeg bevestigd in een communiqué. Moeten wij dat dan in twijfel trekken?
Het gaat trouwens over een osteopaat, niet over een veredelde homeopaat

jibi verboort 2 november 2019 om 18:26

Ik kijk uit naar Yara Kastelijn. Winnaar in Gavere en op de Koppenberg. Ze heeft ook een prachtige website. Het kijken meer dan de moeite waard.
Yara Kastelijn – Professioneel veldrijdster voor 777 Pro Cycling
https://yarakastelijn.nl

Ligthning 2 november 2019 om 18:50

Hallo west ? Jij bent hier duidelijk de grote deskundige. Die daarenboven Cant medisch onderzocht heeft om de kwetsuur in twijfel te kunnen trekken. Wie Cant aan het werk zag in Gavere, en na de melding van de val tijdens de opwarming, kon duidelijk zien dat er een rugprobleem was. Elke fietser, en zeker een veldrijder, zal je bevestigen dat kracht zetten met verschoven wervels, ishias of hernia, bijna onmogelijk is.

Het niveau op WF blijft jammer genoeg steeds verder dalen.

Maikel Vennix 2 november 2019 om 20:35

Benieuwd wat Cant er van gaat bakken deze keer.

Ze wordt door Wuyts altijd de hemel in geprezen, maar ik heb het niet voor haar. Nu stond er ook ergens een stukje dat ze nog niet “scherp” zou staan. En dat vind ik kwalijk voor een renster die eigenlijk zo’n beetje de enige full-prof veldrijdster is, en haar salaris moet waarmaken in de cross. Om dan pas ergens rond januari “wakker te worden”, daar zou ik als sponsor niet echt blij mee zijn.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone