Wereldkampioen Ryan Kamp: “Toen ik ging voelde ik mijn benen niet meer van de pijn”

zaterdag 1 februari 2020 om 14:23
Video

Ryan Kamp kroonde zich vanmiddag tot wereldkampioen veldrijden bij de beloften. Daarmee bevestigde de Nederlander zijn status als topfavoriet. Na een intense openingsfase van het wereldkampioenschap was Kamp vanaf ronde vier ribbedebie. “Toen ik ging voelde ik mijn benen niet meer van de pijn.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik had een slecht gevoel aan het begin”, vertelt de wereldkampioen, die aanvankelijk in de achtervolging moest. “De Zwitsers en de Fransen gingen full gas, maar wij hebben met de Nederlanders uitstekend als team gewerkt. Het was geweldig! ”

“Ik heb een uur door een orkaan van geluid gereden. We konden elkaar in de wedstrijd niet meer verstaan, geweldig”, jubelt Kamp na. “Ik ben nu nog maar tweedejaars belofte, dat betekent dat ik volgend jaar het hele jaar in deze trui mag rijden!”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Barry Batsbak 1 februari 2020 om 16:18

De trui is je van harte gegund. De wedstrijd bepaald en het geweldig afgemaakt. Verdiende winnaar.

0
vanSpringel 1 februari 2020 om 16:31

Beste rijder met mooie stijl, techniek en motorinhoud. Wederom verrijking voor deze sport.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone