Wereldkampioen Remco Evenepoel: “Ik wist dat ik Mayrhofer ging lossen”

Wereldkampioen Remco Evenepoel: “Ik wist dat ik Mayrhofer ging lossen”

foto: Sirotti

donderdag 27 september 2018 om 18:20

Remco Evenepoel kroonde zich voor de tweede keer binnen twee dagen tot wereldkampioen bij de junioren. Dinsdag was hij veel te sterk voor de concurrentie op de tijdrit en ook donderdag was er niemand opgewassen tegen het Belgische supertalent. “Dit waren de twee koersen die ik wilde winnen, wat een seizoen!”, glunderende hij na afloop in het flashinterview.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De prestatie van aanstaand Quick-Step Floors-prof Evenepoel is nog indrukwekkender in de wetenschap dat hij door een val een gat van twee minuten moest dichtrijden. “Ik viel op een slecht moment, net voor de klim naar Gnadewald. De mechanieker zag me niet en hielp een ploegmaat van mij. Ik moest de nodige tijd wachten en had een achterstand van zo’n twee minuten voordat ik mijn weg weer kon vervolgen. Ik heb daarna hard moeten werken om terug te komen”, zei de Belg, die rugnummer dertien droeg.

Nadat hij het gat had dichtgereden, waren outsiders Marius Mayrhofer en Andrea Piccolo al vertrokken. “Dat was geen probleem”, lacht Evenepoel. “Mijn ploeggenoot Ilan Van Wilder offerde zich helemaal op, hij deed geweldig werk. Toen het gat nog 25 seconden was, viel een Amerikaan aan. Ik reageerde en aan de top waren we dan nog met drie over. Ik kon die anderen lossen in de afdaling, maar de Duitser (Mayrhofer, red.) kwam terug. Maar ik wist dat ik hem ging lossen, want hij kon op het vlakke niet eens overnemen. Hij moest al snel passen, dus ik ben erg blij!”

Grote Ronde-droom
Evenepoel kwam lopend over de meet met zijn fiets boven zijn hoofd. “Ik wist al hoe ik het ging vieren. Dit waren de twee wedstrijden die ik wilde winnen, wat een seizoen! En dan te bedenken dat we juist tempo wilde maken op de Gnadewald. Door de val moesten we overschakelen op plan-B en heb ik bijna alles alleen moeten doen, maar ik heb het gedaan. Volgend jaar ben ik prof. Ik fiets pas anderhalf jaar, dus ik moet nog veel leren. Ik hoop in de schaduw te blijven en te groeien. Het is mijn droom om alle drie de grote rondes te winnen. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar hopelijk kan ik er ooit één winnen.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

Merlinappa 27 september 2018 om 18:26

Reageerder Merlinappa: “Ik wist dat Evenepoel dit ging zeggen”

0
chasse patat 27 september 2018 om 18:29

“de dag die je wist dat zou komen”

0
Vincent Lacressonniere 27 september 2018 om 20:19

“Ik hoop in de schaduw te blijven groeien”… dat gaat niet lukken.

Overigens had Evenpoel ook met plan Z ook nog gewonnen. Straf staaltje.

0
O59 27 september 2018 om 20:25

Held ! Groeten uit Vlezenbeek ;-)

0
assen 27 september 2018 om 21:42

Wel een beetje arrogant die gast met zijn “ik heb bijna alles alleen moeten doen” – lijkt wel een Nederlander. ;-)

Dank, heb genoten vanmiddag!

0
Wemeldinge 27 september 2018 om 22:25

Dat wordt uitzien naar komend seizoen!

0
Romāns Vainšteins 27 september 2018 om 23:05

Ik vind het sportief dat hij met al deze pracht praal nog eens even extra bakken gewicht op de schouders neemt en kijk er naar uit wat er gebeurt wanneer hij Grivko het kantje induwt.

0
go1707 28 september 2018 om 00:46

wie denkt dat Wuyts vanmiddag over de rooie ging moet eens luisteren naar het commentaar down under, dat de australiers een belg verkozen hebben tot hun populairste minister en hun boontje voor clijsters een van de redenen is waarom ze zo van Belgie houden wisten we al, maar dit commentaar slaat alles.
https://au.eurosport.com/cycling/world-championships/2018/victorious-remco-evenepoel-stops-on-finish-line-lifts-bike-above-his-head_vid1126798/video.shtml

0
snoep de hond 28 september 2018 om 02:49

Dat is geen Australiër, maar een Engelsman; Carlton Kirby. Die doet behoorlijk vaak het commentaar op Eurosport bij wielerwedstrijden. En dit alles behalve de eerste keer dat hij wat overenthousiast wordt.
Als je hem wat vaker hoort raak je er wel enigszins aan gewend. Heeft verder dus ook niet zoveel te maken met fan zijn van België. Zo kan hij bijvoorbeeld ook behoorlijk enthousiast worden als er een Nederlander wint: Link

0
Doordrijver 28 september 2018 om 13:37

Inderdaad @ snoep de hond
Maar ook enthousiasme over een buitenlander wordt zorgvuldig weggewerkt door menig WF’er.

0
Jean Dumas 28 september 2018 om 04:01

Hartstikke goed dat er af en toe wat supertoppers langskomen. De sport vaart wel bij Evenepoel, Van Aert, VDP, Roglic, Bernal en Dumoulin.

0
Polleke 28 september 2018 om 07:48

Niets af van de prestatie(s) maar die Ronaldo-uitstraling zal hem niet helpen….

0
Melkzuur 28 september 2018 om 08:14

Met die Ronaldo-uitstraling valt het wel mee hoor als je zijn interviews bekijkt.

0
lt86 28 september 2018 om 09:35

Ronaldo uitstraling? Dat moeten de Nederlanders net zeggen. Kijk eens naar Max Verstappen?

0
boenk 4 oktober 2018 om 19:17

Was een weddenschap met een vriend.

0
Bartman 28 september 2018 om 08:35

Ik vind het geweldig en zoals bijna altijd, zeggen de ergernissen meer over de mensen die zich ergeren aan dit toptalent dan over hem.

0
TomDJ 28 september 2018 om 09:44

Mits hij zo doorgaat met zijn ontwikkeling ben ik blij dat Dumoulin al wat ouder is dan hij.

0
architect_flits 28 september 2018 om 11:51

Toch wel grappig als je, even na de koers, op verschillende wielerwebsites naar de headliners ging gaan kijken.. Overal wordt Evenepoel bewierookt, hier stond in’t groot: ‘mogen profs meedoen aan wk beloften’ ? :D Ook benieuwd wat dit talent binnen enkele jaren kan verwezenlijken. Volgend jaar dus WK beloften voor Evenepoel ;) ?

0
boenk 4 oktober 2018 om 19:21

Die categorie heet dan ook officieel “U23”. En iedereen die onder de 23 is, prof of niet, mag daaraan mee doen. Indien dat een probleem is voor mensen, moet men maar terug de amateur categorie in leven roepen in de plaats. Het is een leeftijdscategorie.

0
Chaba 28 september 2018 om 12:58

Maakt eigenlijk niet uit dit WK junioren. een Evenepoel in vorm is meer dan een maatje te groot voor de junioren. Nu zien hoe hij de overstap naar de profs gaat verteren. Hij is in ieder geval op de juiste weg.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone