Wereldkampioen Per Strand Hagenes: “Ik wist dat het mogelijk was”

vrijdag 24 september 2021 om 11:45
Wereldkampioen Per Strand Hagenes: “Ik wist dat het mogelijk was”

foto: Cor Vos

Per Strand Hagenes begon als een van de topfavorieten aan het WK voor junioren en de Noor voldeed aan de verwachtingen. De 18-jarige renner, binnenkort renner van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma, kwam solo over de streep in Leuven.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Na afloop was Strand Hagenes uiteraard dolblij met zijn wereldtitel. “Ik wist dat het mogelijk was toen ik het parcours zag. Ik ben normaal namelijk vrij goed op korte en steile klimmetjes en reed in het verleden al goed in gelijkaardige wedstrijden. Maar om het dan ook af te maken… Dat is echt geweldig. Ik lag de nacht voor het WK in mijn bed en kreeg een hoge hartslag bij het idee dat ik vandaag wereldkampioen kon worden.”

De Noor moest in de finale wel opboksen tegen drie Fransen, maar werd ook wel een beetje geholpen door een valpartij vlak voor de Wijnpers, een van de korte hellingen op het parcours. “Ik moest daarvoor nog een gat dichtrijden op de kopgroep. Daarna moest ik het opnemen tegen drie Fransen. Ik wist dat ik als eerste moest beginnen aan de klim, om daarna volle bak door te gaan.”

“Er zat een Franse renner in mijn wiel. Toen ik achterom keek, zag ik echter dat ik meters voorsprong had. Toen was het gewoon kop omlaag en zo hard mogelijk pushen tot de finish.” Voor Strand Hagenes is de WK-wegtitel de ultieme bekroning na een uitmuntend wegseizoen. De Noor won eerder dit jaar ook al de Vredeskoers voor junioren en de One Belt One Road Nation’s Cup Hungary.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 24 september 2021 om 14:36

Ik wist ook niet dat het mogelijk was om per strand Hagenees te worden maar als je er over nadenkt is het best logisch.

Murcia 24 september 2021 om 15:22

Maakt een geweldige entree dit jaar, bij TJV zullen ze met hem een jongen erbij krijgen die mij gemaakt lijkt voor het klassieke werk maar tegelijkertijd is er nog zoveel te ontdekken en te leren. Maar de kapers zullen al op de kust liggen.

Maartensmits 24 september 2021 om 17:59

Perfecte knecht voor Roglic

Headlines

Materiaalzone

Populair