Wereldkampioen Mads Pedersen verlengt bij Trek-Segafredo

woensdag 5 februari 2020 om 10:16
Wereldkampioen Mads Pedersen verlengt bij Trek-Segafredo

foto: Cor Vos

Mads Pedersen en Trek-Segafredo: het is een gelukkig huwelijk. De Deense wereldkampioen heeft namelijk zijn aflopende contract verlengd met twee seizoenen, waardoor hij tot het einde van 2022 zal koersen voor de ploeg van manager Luca Guercilena.

Pedersen koos eind 2016 voor een avontuur bij Trek-Segafredo, nadat hij furore maakte bij Cult Energy en Stölting Service Group. De nu 24-jarige Deense klassiekerspecialist wist in zijn eerste WorldTour-jaren al enkele fraaie overwinningen te boeken. Zo won hij de Ronde van Denemarken en de Tour du Poitou-Charentes.

In 2018 volgde een eerste échte hoogtepunt met een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen, maar één jaar later kwam de definitieve bekroning. Pedersen wist in een kletsnat Yorkshire namelijk naar de wereldtitel te sprinten, voor Matteo Trentin en Stefan Küng, waardoor hij dit seizoen in de regenboogtrui mag rondfietsen.

Normaal gesproken staan de ploegen in de rij voor een wereldkampioen, maar Pedersen kiest ‘gewoon’ voor een langer verblijf bij de Amerikaanse formatie. “Luca geloofde drie jaar geleden echt in mij als wielrenner, zelfs nadat ik een moeilijke periode kende bij mijn vorige ploegen. Het is een van de belangrijkste redenen waarom ik heb bijgetekend.”

“Mads is een pure winnaar”
“Ik wil in de toekomst graag klassiekers blijven winnen, maar ik wil ook constanter presteren in de wat kleinere wedstrijden. Ik hoop dit seizoen ook de regenboogtrui met de nodige eer te dragen”, aldus Pedersen. De man die heilig in Pedersen gelooft, Luca Guercilena, is maar wat blij met de contractverlenging van zijn Deense ster.

“We hebben Mads ontdekt als jonge renner en hem opgeleid tot een wereldkampioen. Het was geen gemakkelijke taak, maar we zijn trots op zijn ontwikkeling en we geloven in zijn toekomst. Mads is een pure winnaar en ik geloof dat hij klassiekers zal winnen. Hij heeft een moeilijk jaar achter de rug, maar hij gelooft nu veel meer in eigen kunnen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

koos verrek 5 februari 2020 om 10:38

Die gaat knalle dit voorjaar!

Vinyakke 5 februari 2020 om 11:12

Meestal is het wel moeilijk om te presteren als wereldkampioen. Het hele peloton hangt in je wiel. Iedereen verwacht dat je het wel even gaat afmaken, wordt een heel moeilijk jaar voor hem hoor!

john 5 februari 2020 om 10:45

Zo ik ook doen als er geen belangstelling is/was van anderen Teams
We hebben hem opgeleid tot Wereldkampioen Haha wat een grapjas is die vent ,is gewoon een Lucky winnaar ben benieuwd of die nog iets wint dit jaar

Fieldbird 5 februari 2020 om 10:53

Hoezo is hij precies een lucky winnaar? Was gewoon de beste renner die dag, als het kutweer is is hij blijkbaar goed. Ben benieuwd naar een natte Vlaanderen en Roubaix.

Grobbel 5 februari 2020 om 11:39

Het is een prima renner, maar zijn vorige seizoen was zwaar onder de maat op die ene week na in september waarin ie twee keer won.

Refie 5 februari 2020 om 12:31

Op 24 jarige leeftijd 2de in een dikke klassieker en wereldkampioen. Dat bestaat niet uit geluk. WK junioren 2013 2de achter tja MvdP

Fieldbird 5 februari 2020 om 12:35

Zwaar onder welke maat? Die jongen is 24, niet elke renner heeft de groeicurve van v. Aert, vd Poel of Sagan. Ik zie ‘m juist nog heel ver groeien en over een paar jaar de klassiekers domineren.

AWestie 5 februari 2020 om 11:15

Gelukkig hebben jullie niet de bijbehorende video van Trek-Segafredo (althans, van hun twitter) in het bericht gestopt. Bij die ploeg maken ze echt matige online content. Gelukkig kunnen ze nog goed fietsen.

Lance4eva 5 februari 2020 om 12:21

Jongen gaat nog wel een klassieker winnen. Mark my words !!

Panache 5 februari 2020 om 12:42

Het jaar 2014. Van der Poel wordt wereldkampioen bij de junioren. 2e wordt Pedersen. Dat jaar wint Pedersen 14 wedstrijden waaronder Parijs Roubaix. Pedersen is een groot talent vanuit de jeugd en wordt zeer onderschat.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair