Wereldkampioen Alaphilippe voert Quick-Step Alpha Vinyl aan in Strade Bianche

dinsdag 1 maart 2022 om 12:23
Wereldkampioen Alaphilippe voert Quick-Step Alpha Vinyl aan in Strade Bianche

foto: Cor Vos

Quick-Step Alpha Vinyl heeft zijn selectie bekendgemaakt voor Strade Bianche, de Toscaanse grindklassieker die aankomende zaterdag zal worden verreden. De Belgische sterrenformatie start met een duidelijke kopman: wereldkampioen Julian Alaphilippe, in 2019 winnaar van de Strade, voert de selectie aan.

<!-- Castelli -->

Alaphilippe (29) kan zaterdag voor een tweede keer zijn naam op de erelijst zetten, na zijn zege in 2019. Drie jaar geleden bleek hij in de smalle straten van Siena te sterk voor Jakob Fuglsang en Wout van Aert. Vorig jaar moest hij genoegen nemen met een tweede plaats, nadat hij in de steile slotkilometer naar het Piazza del Campo zijn meerdere moest erkennen in een ijzersterke Mathieu van der Poel.

De Franse wereldkampioen is de kopman voor aankomende zaterdag, maar Quick-Step Alpha Vinyl rekent ook op de Deense hardrijder en klassiekerspecialist Kasper Asgreen en sterke renners als Mikkel Honoré, Dries Devenyns, Mauro Schmid, Pieter Serry en Louis Vervaeke.

Zdeněk Štybar, in 2015 nog winnaar van Strade Bianche en bijna altijd van de partij in de Italiaanse klassieker, maakt dit jaar geen deel uit van de selectie van Quick-Step Alpha Vinyl.

voor

Dit artikel delen:

8 Reacties

Dikke Man 1 maart 2022 om 12:31

Nee jooooooh

0
Aart van Woud 1 maart 2022 om 13:08

Sterke ploeg zo, Alaphilippe natuurlijk zeker een groot kanshebber voor de zege.

0
Marco Willems 1 maart 2022 om 13:46

Voor mij is Pogacar topfavoriet in Siena. Flippie lijkt nog niet zo ver te zijn als hij normaal in het voorjaar is, lijkt net wat inhoud tekort te komen nog.

0
Dimitrofiets 1 maart 2022 om 14:09

Flip viel wat tegen inderdaad. Ik denk dat Pogi de volgende klassieker aan zijn palmares gaat toevoegen ja! Of mogen we Strade al een beetje een semi monument gaan noemen? ;-)

0
Alfons Haavers 1 maart 2022 om 14:39

Ik ben benieuwd, gevoelsmatig is hij voor mij ook de topfavoriet. Maar vorig jaar was Pogi ook al goed in de UAE Tour en moest hij er op een gegeven moment toch genadeloos af in Strade. Met ook nog Covi en Formolo in de gelederen kan UAE het misschien wel tactisch uitspelen.

Alaphilippe is wel vaker eens wat minder in voorbereidingswedstrijden, maar kan in speciale koersen dikwijls toch iets extra. Mikt dit jaar wel nadrukkelijk op eind april, dus misschien dat we dit jaar dé flits nog niet hoeven te verwachten?

Pidcock moet dit toch ook erg goed liggen, met de grindstroken en zijn punch bergop. Verder benieuwd of Valverde in zijn nadagen nog kan zorgen voor een mooie toevoeging aan zijn palmares. Of kan een Benoot op ketonen de kleppers verrassen?

0
Kopinkas 1 maart 2022 om 15:11

Als Benoot solo gaat op weg naar nummer twee en Alaphilippe tracht mee te schuiven, dan blaast Alaphilippe zichzelf volgens mij op, met de vorm waarin hij nu zit.
’t Zal niet zo spectaculair gebeuren als bij MVDP vorig jaar, maar meer sluipend…

0
jm dvg 1 maart 2022 om 15:12

Ik had gehoopt op Vansevenant…

0
Titaantje 1 maart 2022 om 16:08

Opvallend, geen Styby. Die is in de rangorde gezakt dat hij niet start in zijn favoriete wedstrijd.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone