Wellens spoelt mislukt jaar door met zege

zondag 21 februari 2010 om 16:16

Bart Wellens heeft in extremis nog wat glans gegeven aan zijn pechseizoen. De crosser van Telenet-Fidea was de sterkste in de Sluitingprijs in Oostmalle, de laatste manche van de Gazet van Antwerpentrofee. Hij reed al na twee ronden weg van iedereen en ondervond daarna geen enkele tegenstand meer. Zdenek Stybar werd tweede, Kevin Pauwels derde. Sven Nys had genoeg aan een zesde plaats om de eindzege binnen te halen.

Albert kende een ronduit rampzalig begin in zijn geliefkoosd Oostmalle: hij schoot bij de start uit zijn klikpedaal en verloor in één klap een halve minuut. Stybar liet het niet aan zijn hart komen en ging verschroeiend van start. Een ronde lang reed de wereldkampioen solo, maar Nys dichtte zonder al te veel moeite de kloof. Stybar wist wel een puntje in te lopen op Nys bij de tussensprint na de tweede ronde.

Meteen na de sprint rook Wellens zijn kans: op het moment dat de omvangrijke kopgroep even moest herstellen van de tussensprint, plaatste hij een versnelling. De Kempenaar kreeg zomaar een twintig seconden cadeau van zijn achtervolgers, waar passiviteit troef was. Wellens ging gewoon door op zijn elan en bouwde zijn voorsprong gestaag uit door erg constante rondetijden neer te zetten.

Dat Wellens in het slotkwartier nog enigszins verzwakte, was eigenlijk niet meer van belang. Hij reed onbedreigd naar zijn tweede succes van het seizoen. Stybar en Pauwels maakten het feestje van Telenet-Fidea compleet door tweede en derde te worden. In de strijd voor de tweede plaats kwam Vantornout nog vrij zwaar ten val in de laatste ronde.

Uitslag
1. Bart Wellens (Bel/Telenet-Fidea)
2. Zdenek Stybar (Tsj/Telenet-Fidea)
3. Kevin Pauwels (Bel/Telenet-Fidea)
4. Sven Vanthourenhout (Bel/Sunweb-Revor)
5. Dieter Vanthourenhout (Bel/BKCP-Powerplus)
6. Sven Nys (Bel/Landbouwkrediet)
7. Tom Meeusen (Bel/Telenet-Fidea)
8. Gerben de Knegt (Ned/Rabobank)
9. Bart Aernouts (Bel/Rabobank)
10. Niels Albert (Bel/BKCP-Powerplus)

Wedstrijdverslag
Laatste ronde

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair