Wellens na teleurstellende Tirreno: “Nu vier weken geen competitie”

woensdag 20 maart 2019 om 12:28
Wellens na teleurstellende Tirreno: “Nu vier weken geen competitie”

foto: Cor Vos

Tim Wellens zal de komende maand niet in actie komen. De Belg kiest voor een relatieve rustperiode in aanloop naar de klimklassiekers. De renner van Lotto Soudal kon in Tirreno-Adriatico de toppers niet volgen. “Het viel tegen”, zo luidt zijn conclusie na afloop van de Italiaanse rittenkoers.

Wellens begon met klassementsambities aan Tirreno-Adriatico, maar de 27-jarige renner kwam niet in het stuk voor. De Belg finishte uiteindelijk als achttiende in het eindklassement, op vijf minuten van eindwinnaar Primož Roglič. “Het parcours lag me, maar ik had gewoon de benen niet.”

“Het is tijd voor rust”, aldus Wellens. “Vorig jaar deed ik hetzelfde en was ik goed in de Ardennenklassiekers.” Dit betekent dat Wellens definitief niet aan de start zal staan van de Ronde van Vlaanderen. “Tenzij er veel ploeggenoten uitvallen, maar dat hoop ik niet. Ik had wellicht nog Milaan-San Remo gereden, mits een goede Tirreno.”

Rentree in Brabantse Pijl 
Wellens kan desalniettemin terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. Hij was vooral succesvol op Spaanse bodem. Zo won hij op Mallorca de Trofeo de Tramuntana en pakte hij twee etappes in de Ruta del Sol. Daarnaast werd hij derde in Omloop Het Nieuwsblad. Wellens zal zijn rentree maken op 17 april, als de Brabantse Pijl op het programma staat.

Dit artikel delen:

8 Reacties

theking 20 maart 2019 om 13:16

Die heeft zijn piek duidelijk te vroeg gelegd en lijkt een kleinere motor te hebben dan Benoot.

Stenalic 20 maart 2019 om 14:31

Of Tim is één van de weinigen die geen puffertjes neemt om de mindere benen te maskeren…

Simon1 20 maart 2019 om 14:40

Tim weet dat hij geen kanon is daarom probeert hij in vorm te zijn als de kanonnen dat niet zijn.

JVD 20 maart 2019 om 13:24

Eind maart terugkijken op een goede eerste seizoenshelft… vroeg hoor :).

elander 20 maart 2019 om 16:57

Wellens kent al zijn hele carrière pieken en dalen. Plots is hij in vorm en even snel is de vorm weer weg. Vreemde vogel.

vevie 20 maart 2019 om 19:04

Of juist de situatie waar we met z’n allen naar toe willen. De menselijke maat. De renners die ook slechte dagen en periodes kennen, in tegenstelling tot vroegere tijden waar bepaalde renners maar konden blijven pieken.

RRobson 20 maart 2019 om 20:47

Ik vind net dat hij de voorbije jaren constanter geworden is. Top-20 in Tirreno-Adriatico is nu ook niet meteen een wanprestatie te noemen.

Hij is voorlopig aan een erg goed seizoen bezig, en als hij er vanaf de Brabantse Pijl weer staat, is dat gewoon uitstekend.

Nelson 20 maart 2019 om 21:56

@Robson +1

Headlines

Materiaalzone

Populair