fbpx

Wellens na dubbelslag: “Deze overwinning is natuurlijk voor Bjorg”

donderdag 15 augustus 2019 om 18:40
Wellens na dubbelslag: “Deze overwinning is natuurlijk voor Bjorg”

foto: Cor Vos

Tim Wellens, Marc Hirschi en Laurens De Plus vochten in de BinckBank Tour een verbeten duel uit om de ritzege, maar het was Wellens die uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken. De kopman van Lotto Soudal sloeg een dubbelslag, aangezien hij ook de leiderstrui veroverde. “Deze overwinning is natuurlijk voor Bjorg”, zo reageert Wellens in het flashinterview.

De 28-jarige Wellens was een van de hoofdrolspelers in een spectaculaire Ardennenetappe. De tweevoudig eindwinnaar bleef in de finale over met landgenoot De Plus en de jonge Zwitser Hirschi. “We wisten dat we een zware koers nodig hadden, maar het was wel een vreemde wedstrijd omdat geen enkele ploeg de koers in handen nam”, zo schetst Wellens de etappe naar Houffalize.

“Maar op een gegeven moment trok De Plus door en raakten we met z’n drieën voorop. We voelden dat Hirschi heel erg goed was, maar hij wilde niet voluit meewerken. Laurens en ik besloten dan ook om samen te werken en een beetje tegen Hirschi te koersen. Laurens en ik kennen elkaar goed. Uiteindelijk kwam het tot een sprint, die ik nipt kon winnen”, aldus Wellens.

Voor de rasaanvaller was het een emotionele zege, gezien de recente dood van zijn land- en ploeggenoot Bjorg Lambrecht. “We rijden hier met Bjorg in onze gedachten en deze overwinning is natuurlijk voor hem. We hebben sowieso lang getwijfeld met de ploeg om hier te starten. De familie van Bjorg heeft ons gesteund om het toch te doen. We zullen Bjorg altijd met ons meedragen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Deel Koeper 15 augustus 2019 om 19:23

Een slepende Hirschi, je verwacht het niet. Echt elke keer in elke koers.

Toch jammer dat die steeds in het rijtje van leuke, sterke, jonge renners wordt gezet, naast Pogacar, Evenepoel, Bernal, de veldrijders, etc… Jong en sterk, ja. Leuk, nee.

Wielrennertje 15 augustus 2019 om 19:52

Gelukkig is Evenepoel wel zo’n leuke renner met z’n voetbalmentaliteit…

Deel Koeper 15 augustus 2019 om 20:57

Welke voetbalmentaliteit? Er is 1 triest figuur die dat dwangmatig blijft herhalen bij elk nieuwsbericht, laten we dat soort stupiditeit niet achterna gaan lullen.

luca77 15 augustus 2019 om 22:38

Ik begin me er onderhand ook aan te ergeren. Hij nam in de laatste 25 km geen enkele keer vol over. Wat dat betreft ben ik blij dat Wellens er nog over heen kwam.

Ik denk dat de frustratie bij De Plus ook groot waren toen hij Hirschi bijna de hekken inreed. Wat overigens niet netjes was.

boenk 16 augustus 2019 om 03:24

Doet hij al jaren, Hirschi. Ik denk dat het niet lang gaat duren eer hij ook in het profpeloton gekend is, en dat zal zich ook tegen hem gaan keren. Wat eigenlijk vandaag al het geval was. Het is geen Evenepoel, dus solo aankomen zie ik hem niet snel doen, en na een tijdje gaat hij in elke ontsnapping geflikt worden. Dan “sympathieke” imago dat hij heeft bij mensen die hem nog niet kennen, zal hij snel kwijt zijn.

FritsvanHoefelen 15 augustus 2019 om 23:09

De een noemt het slepen, de ander noemt het slim rijden.

boenk 16 augustus 2019 om 03:27

Hij koopt er niks mee en heeft enkel wat mensen op de zenuwen gewerkt, hetgeen zich op langere termijn gaat wreken. We zullen dus in de toekomst moeten zien of het zo slim is wat hij doet.

stalle 16 augustus 2019 om 08:00

Knap gereden Tim.

Sebas 16 augustus 2019 om 13:05

Interessant, maar het was mij eigenlijk nog niet zo opgevallen. Wat mij wél opviel waren twee Belgen die overduidelijk met elkaar in de slag zaten. Prima dat Wellens dat kenmerkt als ‘we kennen elkaar goed’ maar dan vind ik het rijden van Hirschi in dit geval echt geen ‘slepen’.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.