Wellens en Benoot met Lotto Soudal naar San Sebastián

donderdag 1 augustus 2019 om 13:39
Wellens en Benoot met Lotto Soudal naar San Sebastián

foto: Cor Vos

Bij Lotto Soudal rekent men in de Clásica San Sebastián op Tiesj Benoot en Tim Wellens. De Belgische klassikerrenners hopen in de Baskische klassieker te profiteren van hun vorm uit de Tour de France. “Ons doel is toch om zeker één van die twee mee te hebben in de beslissende groep”, zegt ploegleider Frederik Willems.

“Ik verwacht dat opnieuw dezelfde grote namen zullen meespelen”, aldus Willems. “Het zijn ook bijna altijd renners die de Tour de France in de benen hebben, die in de Clásica San Sebastián goed voor de dag komen.”

Heft in handen nemen
Voor Benoot en Wellens is het zaak om de slotfase te openen, zegt de ploegleider: “Wanneer de finale nadert, zullen Tiesj en Tim het heft in handen moeten nemen, want zij zijn onze kopmannen. De rest van het team zal hen zo goed mogelijk proberen bijstaan en proberen te voorkomen dat we in het defensief moeten fietsen.”

“Meestal wint er een puncher die dan ook nog eens over goede daalcapaciteiten beschikt. Tiesj en Tim hebben die kwaliteiten ook”, vertelt Willems. Het wordt voor Wellens, die in de Tour lange tijd de bollentrui droeg, zijn zevende deelname in San Sebastián. Zijn beste resultaat is een dertiende plek in 2016. Voor Benoot is het zijn vierde optreden in het Baskenland, hij werd in 2017 negende.

Selectie Lotto Soudal voor de Clásica San Sebastián 2019 (3 augustus)
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Jens Keukeleire
flag-be Rémy Mertz
flag-be Maxime Monfort
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Jelle Vanendert
flag-be Tim Wellens

Dit artikel delen:

4 Reacties

$kedel 1 augustus 2019 om 13:47

edit wf: hou het netjes

$kedel 1 augustus 2019 om 14:32

edit $kedel: Onzichtbare huisregels?

Ik maak slechts een grap rond deze kleffe boys en de term "Heft in handen nemen"

greeny 1 augustus 2019 om 15:25

volgende keer een nettere versie van de grap maken svp ;)

jsprunk 1 augustus 2019 om 13:57

Andersom is de titel logischer: Lotto Soudal met Wellens en Benoot naar San Sebastian. Het is niet dat de renners met een andere ploeg naar die wedstrijd kunnen :)

Headlines

Materiaalzone

Populair