Wellens denkt in de toekomst aan Ronde van Vlaanderen

zondag 3 maart 2019 om 09:49

foto: Cor Vos

Tim Wellens was zaterdag een van de hoofdrolspelers in Omloop Het Nieuwsblad. De renner van Lotto Soudal eindigde als derde in Ninove, en was daar na afloop zeer tevreden mee. “Misschien moet ik volgend jaar deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen”, zo vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.


Wellens reed samen met Greg Van Avermaet, Zdeněk Štybar, Alexey Lutsenko én Dylan Teuns naar de finish in Ninove. De Belg van Lotto Soudal viel aan op twee kilometer van de streep, maar zag Van Avermaet direct reageren. Enkele seconden later ging Štybar aan. De Tsjech bleek (wel) perfect te hebben getimed, waardoor hij solo aankwam.

Wellens moest uiteindelijk genoegen nemen met plaats drie, maar teleurgesteld is de 27-jarige renner allerminst. “Ik ben echt tevreden over mijn koers. We reden de hele dag met open vizier. Ik heb me echt vermaakt.” In de finale werd het vervolgens een tactisch steekspel.

“Ik dacht op het goede moment aan te vallen, maar Štybar wist me nog te counteren. Iedereen zat op dat moment à bloc. Hij maakte dan ook de juiste keuze”, zo liet Wellens na de koers weten aan Velopro.fr. De Belg zal zich nu richten op de Waalse klassiekers, al lijkt hij ook langzaam te zwichten voor het Vlaamse werk.

Combinatie 
“Misschien is het volgend jaar tijd om de Ronde te rijden”, zo oppert hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Ik besef wel dat je moeilijk alle Vlaamse en Waalse klassiekers kunt combineren.” Wellens kijkt dan ook naar een landgenoot: Philippe Gilbert. “Phil pikt er de mooiste Vlaamse koersen uit, zodat hij ook de Waalse klassiekers kan rijden.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Romāns Vainšteins 3 maart 2019 om 10:06

Tuurlijk een combi.

De koersen rijden waar hij het meeste kans heeft en de voor hem minder geschikten > KBK, GW, PR, FW overslaan. Een echte dokkeraar over het vlakke/gewezen windrijder vind ik hem niet, vandaar ik de eerste 3 eruit gooi. FW is een muurspurt voor sprinkhanen, als er echt een keuze tussen strade en MSR gemaakt moet worden zou ik hem zijnde die 2e laten schieten.

Brabander 3 maart 2019 om 10:31

Het perfecte programma ja. Zijn provinciegenoot Dylan Teuns zou dat ook moeten doen. Die moet wel de Waalse Pijl erbij pakken natuurlijk.
Omloop, Strade, E3, Vlaanderen, Brabantse Pijl, Amstel, Luik. Niets mis mee

Mwielerfan 3 maart 2019 om 10:50

Gek dat z’n ploeg hem altijd naar wp stuurt en sporza hem daarvoor serieus neemt. In Luik zou hij ook al zoals jungles of vino moeten winnen want op de klimmentjes is hij niet snel genoeg.

EddyB1958 3 maart 2019 om 10:11

Hij houdt teveel van Wallonië, moeder is Waalse,ik denk dat ze van Huy afkomstig is,om de Waalse Pijl en Luik Bastenaken Luik niet te rijden. Wellens is tweetalig opgevoed.

Romāns Vainšteins 3 maart 2019 om 10:42

Ok Prima maar die FW is gewoon geen koers voor hem. Luik kan wel iets voor hem zijn ook met die nieuwe finale nog meer. PR en GW is teveel lomp stampwerk en windrijden voor hem denk ik.

Wheely 3 maart 2019 om 10:15

Voor zijn ploegmaat Benoot gaat deze vlieger even goed op, als ze met zijn tweeën koersen kunnen ze hun aanvallende manier van koersen prima gaan uitbuiten.

Brabander 3 maart 2019 om 11:00

Tiesj is er ook zo 1 ja. Heerlijke naam is dat ook hè? Tiesj Benoot. Na Guillaume Van Keirsbulck en Baptiste Planckaert mijn favoriete naam uit het peloton.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair