Wellens: “Alaphilippe heeft een goede kans om de Tour te winnen”

vrijdag 19 juli 2019 om 19:41
Wellens: “Alaphilippe heeft een goede kans om de Tour te winnen”

foto: Cor Vos

Tim Wellens geeft Julian Alaphilippe een goede kans om de Tour te winnen. Volgens de Belgische renner van Lotto Soudal, drager van de bolletjestrui, oogt de Fransman fris en krijgen de andere klassementsrenners nog een hele kluif aan hem.


“Het is erg indrukwekkend om Julian Alaphilippe de tijdrit te zien winnen. Geraint Thomas is meer een specialist dan hij”, reageerde Wellens. “De bergen boven de tweeduizend meter zullen andere koek zijn, maar vanaf nu wordt het voor iedereen moeilijk om hem uit de gele trui te rijden. Hij oogt fris, alsof hij zich niet heeft ingespannen. Hij heeft een goede kans om de Tour te winnen.”

“Ik gunde mezelf een makkelijke dag. Ik hoefde niet volgas te gaan. Maar morgen start de echte strijd om de bolletjestrui. Er zijn vijftig punten te verdienen en dat is meer dan ik nu heb. Ik hoop tien punten te pakken door mee te springen in de ontsnapping en ik denk dat een van de klassementsrenners de andere veertig pakt.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Niels22 19 juli 2019 om 19:46

Misschien kan iemand Wellens vertellen dat hij al 54 punten heeft, wat uiteraard niet wegneemt dat hij morgen mee moet zijn in de vlucht

skylimit 19 juli 2019 om 19:59

Misschien kan iemand Wellens ook vertellen dat Alaphilippe de Tour niet gaat winnen.
Ik ben geen insider, maar ik mag toch aannemen dat Alaphilippe niet ineens het hooggebergte aankan.
Hij kan nu misschien verdedigender rijden, waardoor hij langer mee zou kunnen.
Vorig jaar was hij natuurlijk op jacht naar de bollen, waardoor hij er op de laatste klim niet meer bij was met de toppers voor het algemene klassement.
Natuurlijk geeft de gele trui hem extra moraal, maar het verschil is niet groot genoeg om deze Tour te winnen.

Wheely 19 juli 2019 om 20:09

Gelukkig heeft ie meer verstand van voetbal.

leegloper 19 juli 2019 om 20:16

Gelukkig voor Ineos heeft Jumbo achter Alaphilippe aangereden in de derde etappe.

VerstandOpNul 19 juli 2019 om 20:42

“Hij oogt fris, alsof hij zich niet heeft ingespannen. ” – wat wil hij hier nou mee insinueren..

Turtlehead 19 juli 2019 om 20:50

Dat hij denkt dat Alaphilippe heel goed in vorm is en de Tour kan winnen.

Dumoulinke 19 juli 2019 om 22:52

In de 6e etappe werd eigenlijk al duidelijk dat we met Alaphilippe een serieuze kandidaat hebben voor de eindoverwinning. Helaas is genoemde etappe door menigeen ondergewaardeerd geworden terwijl het toch echt een uit de categorie hooggebergte was (lees: 4 x 1e categorie klim). Alaphilippe sprong weg op de laatste col en alleen Thomas kon volgen. Toen wist ik genoeg: hij zou ook in de tijdrit gaan schitteren. En ja hoor, dat hij opeens de beste tijdrijder is, is nu bewezen. Eerder al bleek hij vanuit het niets werelds beste sprinters te kunnen verslaan. En vanaf morgen zal hij ook werelds beste klimmers aankunnen. Ik kan daarom niet anders dan Wellens volledig gelijk geven. Ik wens de overigen veel succes bij het ontnemen van Alaphilippes gele trui (waarbij mij nu te binnen schiet dat ik nog niet had vermeld dat hij ook werelds beste daler is). Dit is de meest allround renner ooit.

VerstandOpNul 19 juli 2019 om 23:06

Nou wat knap dat je dat allemaal al zag aankomen!

Dumoulinke 19 juli 2019 om 23:19

Ja, hè. Vooral als je mijn voorspelling van vanochtend (voorbeschouwing tijdrit) nog eens naleest. ;-)

Viktrodriguez 20 juli 2019 om 07:45

De 6e etappe zegt geen ene zak meer dan dat we al wisten van Alaphilippe en zijn meer dan behoorlijke klimkwaliteiten. Je wint de bollen echt niet als antiklimmer. Het is totaal geen graadmeter voor zijn kansen op de eindzege. Zeker door het slappe koersverloop en de hellingsgraad boven die slotklim. Je weet wel, wat op het lijf geschreven is van de beste puncheur ter wereld in supervorm.

Daarnaast stellen de Vogezen echt helemaal niks voor in vergelijking met de Alpen en Pyreneeën. Ze moeten nog naar een heel resem toppen boven de 2000 meter in loodzware bergritten in de tweede helft van de Tour. La Planche viel nog in de eerste week, tussen allemaal ritten op het lijf van de Fransman geschreven.

Daarbij heeft Alaphilippe wel al erg veel gegeven in die eerste week met zijn aanvallen, te beginnen met die lange solo naar Epernay. Dat is niet heel handig als je een goed klassement wil rijden als niet-superklimmer, terwijl de rest zich goeddeels heeft ingehouden.

Ik verwacht dat hij uiteindelijk ver verwijderd blijft van de eindzege en ook gewoon de top 10, want dit gaat ie ergens met cash terugbetalen. Dit wordt geen tweede Voeckler (2004), want die smeet niet met krachten toen hij eenmaal geel had. Al snap ik vergelijking ergens wel.

stalle 20 juli 2019 om 08:28

INEOS is geprogrammeerd om de ronde te winnen.Alaphilippe niet.

Eljorro 20 juli 2019 om 13:23

Het feit dat hij een paar keer gewoon de sprint heeft aangetrokken voor Viviani geeft wel aan dat ze bij DQS geen rekening hielden met geel in deze fase van de Tour. Vandaag zal duidelijk worden of Alaphilippe ook BC bergen op kan rijden met de besten. Qua gewicht zit het wel snor met hem.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair