‘Wegen Iván Sosa en INEOS Grenadiers scheiden na dit seizoen’

vrijdag 7 mei 2021 om 13:03
‘Wegen Iván Sosa en INEOS Grenadiers scheiden na dit seizoen’

foto: Cor Vos

Iván Sosa is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij INEOS Grenadiers, maar volgens La Gazzetta dello Sport is de kans groot dat de Colombiaanse klimmer na dit seizoen vertrekt bij de Britse sterrenformatie.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Volgens de roze sportkrant zijn vooral BORA-hansgrohe en Movistar in de race voor de 23-jarige Sosa. De Colombiaan begon zijn profloopbaan bij Androni Giocattoli-Sidermec en koos na twee seizoenen in Italiaanse loondienst voor een nieuw avontuur bij toen nog Team Sky.

De Britse ploeg van manager Dave Brailsford deed er alles aan om de destijds gewilde Sosa binnen te halen. De klimmer leek aanvankelijk op weg naar Trek-Segafredo, maar een managerswissel zorgde ervoor dat Sky opeens de beste papieren had. Na een heuse transfersoap trok de Britse ploeg aan het langste eind.

Sosa was dit jaar nog de beste in de Tour de La Provence, voor wereldkampioen Julian Alaphilippe en Egan Bernal. De Colombiaan is momenteel bezig aan de Volta ao Algarve. Gisteren kwam hij als vijfde over de streep in de koninginnenrit met aankomst op Alto da Fóia.

Dit artikel delen:

29 Reacties

AWestie 7 mei 2021 om 13:06

Hij stond ook eerst op de rol voor de Giro, toch? Ook een handig teken aan de wand

0
Murcia 7 mei 2021 om 13:09

Is natuurlijk geen succes gebleken en gaat nu zijn heil anders zoeken, iets zegt me dat Movistar met goede bekende Superman zijn volgende werkgever gaat worden. Bij Bora mist hij de Latijnse omgeving maar als hij naar Movistar gaat betekend het ook dat Aquadro en Eus weer door één deur kunnen.

0
Magnus Cort Nielsen 7 mei 2021 om 13:10

Inderdaad, anders had hij waarschijnlijk de Giro gewoon gereden zoals de bedoeling was. Ik snap het overigens wel, hij staat als 7e in de rij na Carapaz, Porte, Yates, Bernal, Geoghegan Hart en Thomas. En dan neem ik Sivakov en Martinez nog niet eens mee. Bij iedere andere ploeg zou hij kopman zijn voor een grote ronde.

0
ChefSpijker 7 mei 2021 om 13:20

Kopman voor een grote ronde bij iedere andere ploeg? Op basis waarvan? Hij is totaal niet constant en daardoor onbetrouwbaar, in grote rondes tot nu toe zwaar teleurstellend zelfs (waarschijnlijk slecht recuperatievermogen) en heeft geen tijdrit. Hij kan zich beter richten op een rol als rittenkaper in grote rondes. Als ie z’n dag heeft is het wel een absolute topklimmer, maar daar houdt het dan ook wel bij op.

0
Jean Dumas 7 mei 2021 om 13:46

EN nu rijdt hij voor Hayter in Algarve, goede stap dus.

0
lander luypaert 7 mei 2021 om 13:16

Movistar denk ik niet met het verleden van Aquadro. Hoe hij ook gehandeld heeft met Amador in der tijd.

0
Turtlehead 7 mei 2021 om 13:29

Die hadden slaande ruzie zowat idd…
Trek zal ook niet staan te springen ;)

Hoe zit Jumbo in de Colombiaanse markt eigenlijk?

0
lander luypaert 7 mei 2021 om 13:33

Jumbo zit niet echt op die markt. Vooral de Nederlandse, Deense/Noorse.

0
MichielH 7 mei 2021 om 13:24

Prima, na die soap met Trek vind ik het niet erg dat dit geen succes is geworden.

0
Gebruikersnaam 7 mei 2021 om 13:28

Was toch wel wat voorspelbaar. Het is natuurlijk een groot talent, maar met alles wat daar al rond reed, stak Sosa bij Ineos echt nauwelijks boven het maaiveld uit.

De transfer van die jongen paste niet meteen binnen een plan, maar leek eerder het gevolg van te veel geld hebben en dan maar alles te kopen wat ook maar een beetje interessant lijkt. Dan heeft een ander hem ook niet.

0
lander luypaert 7 mei 2021 om 13:40

Wel even interessant om volgen bij de in en mogelijke uit transfers.

16 zijn einde contract

Thomas
Porte
Dennis
Swift
Moscon
Castroviejo
Martinez
Sosa ( die vertrekt al)
Golas
Narvaez
Puccio
Doull
Henao
Wurf
Basso
Rivera

in: Plapp

kijkend naar leeftijd en prestaties.

Dan denk ik dat Basso, Wurf, Golas en Doull ook kunnen vertrekken.

Moscon die lijkt zijn laatste kans te grijpen. Thomas zal denk ik ook nog een verlenging krijgen. Dennis, Castroviejo, Martinez en Narvaez lijken mij ook zekerheden.

Blijft nog over:

Rivera
Henao
Puccio
Swift
Porte

Zeer benieuwd wat de heer Brailsford nog uit zijn hoed gaat toveren!

0
KimJungPoels 7 mei 2021 om 13:44

Een aantal van deze mannen zal ook wel gewoon een contract hebben voor volgend jaar. Zeker Martinez bijvoorbeeld, maar Ineos maakt dat niet vaak bekend.

0
lander luypaert 7 mei 2021 om 13:47

Tuurlijk! helemaal gelijk in! Dat zie je vaker hoor. Die zal wel tot 2023/24 liggen.
Daarom Rivera zal ook wel nog onder contract liggen want is nog zeer jong

0
Murcia 7 mei 2021 om 13:51

Als Porte zijn huidige vorm vast kan houden komt er wel een jaartje bij, plus het mentorschap voor aanwinst Plapp. Rivera kan ik werkelijk waar niets positiefs over zeggen. Destijds aangetrokken als maatje voor zijn vriend bij het MTB’en Bernal maar die lost al voor hij zijn werk als knecht kan doen. Swift voegt ook niks toe en zal dus andere oorden gaan opzoeken. Henao liet gisteren weer zien dat hij wel zijn werk kan doen voor kopmannen en lijkt dus een blijvertje. En Puccio hoort bij het meubilair + je hebt ook mensen nodig die werk kunnen opknappen als de TV nog uitstaat.

0
lander luypaert 7 mei 2021 om 13:56

Klopt, maar Swift was vorig jaar wel goed in de Giro toch? Puccio, Castroviejo, Dennis zijn de motors die zullen blijven.

0
Gannadier 7 mei 2021 om 13:59

Als ik heel eerlijk ben zie ik van al deze namen dan alleen Sosa (vanwege dit bericht), Golas en Basso vertrekken. Wurf doet het prima om de hele dag op kop het vuile werk op te knappen en Doull is ook een prima knecht die een beetje fungeert als opvulling van de ploeg. Alleen maar kopmannen is ook niet handig en ze hebben er al zoveel bij INEOS.

0
Murcia 7 mei 2021 om 14:08

@lander
Heb je gelijk in maar die lijn heeft hij niet bepaald kunnen doortrekken dit jaar. Het is een renner wiens plaatsje door Narvaez eigenlijk al is overgenomen. Ook ziet men in hem geen renner voor het eendagswerk meer lijkt het wel. Alleen MSR dit jaar en al weer 34 dan gaat het woord doorselecteren wel vallen denk ik.

0
Gannadier 7 mei 2021 om 15:01

@Murcia, Swift is wel een ervaren Brit binnen het team die het voor zover je meekrijgt goed met de rest kan vinden. Binnen een Brits team is zo’n Britse renner natuurlijk wel goed.

0
Wheely 7 mei 2021 om 13:42

Naar EF zou me niks verbazen maar als Israël slim is halen ze deze binnen.

0
IlPirata 7 mei 2021 om 13:52

Gewoon ergens als kopman gaan rijden , dan komt het wel goed. Het laatste hebben we nog niet gezien van Sosa. Knechten is gewoon niet zijn ding, salaris Ineos wss wel.

0
Gannadier 7 mei 2021 om 13:54

Dit verklaart een hoop dat hij nu Algarve rijdt ipv de Giro. Zal er financieel flink op achteruit gaan, maar sportief gezien is het voor hem wel beter om te vertrekken.

0
Fast Freddy 7 mei 2021 om 14:04

De Colombianen zijn toch wat weggezakt in de breedte in vergelijking met een aantal jaren geleden. Inmiddels is wel duidelijk dat ze heel jong goed zijn en niet heel veel meer verbeteren of zelfs wat wegzakken.

0
Murcia 7 mei 2021 om 14:12

Eens, er wordt door trainers/coaches vaak gesproken over de groeimarges bij renners, en vooral bij de Colombianen valt op hoe vaak hun topniveau wordt gehaald bij de beloften en in hun eerste profjaar om daarna stil te staan in hun ontwikkeling.

0
Massimo Bataille 7 mei 2021 om 14:58

Ik denk dat dit grotendeels komt door het natuurlijk voordeel van op hoge hoogte te leven/rijden. Ze groeien op hoogte op en hebben zo het natuurlijke voordeel. In de jeugd hebben ze dan ook vaker beperkt europees programma etc.

Eenmaal bij de profs, doen deze ook allemaal hoogtestages etc, zodat het natuurlijk voordeel al grotendeels wegvalt. Daarna ook een uitgebreid raceprogramma in Europa/verhuizen naar Europa. Zal ook niet altijd ideaal zijn qua rust in het hoofd etc.

0
chasse patat 7 mei 2021 om 14:09

Wel professioneel dat hij gisteren “gewoon” voor Hayter reed.

0
Kopinkas 7 mei 2021 om 17:59

Net als vandaag!

Edit: het moment waarop je plots beseft dat je op Eurosport naar een herhaling van de vorige dag hebt zitten kijken (de Algarve niet echt van nabij gevolgd…)

0
FDJ 7 mei 2021 om 16:11

Een leuke klimknecht in de grote rondes en af en toe eens voor eigen succes in een kleiner rondje om een rit te winnen, maar heel veel meer is het ook niet.

0
SCIC 7 mei 2021 om 16:23

Lijkt mij niet de duurste renner. Savio heeft mogelijk de middelen niet, maar het is wel voor een renner van zijn niveau een ploeg waar hij kopman kan zijn.

0
IlPirata 7 mei 2021 om 19:54

Sommige lui hier zijn Sosa al helemaal aan het downgraden. Heeft goede resultaten laten zien, is niet oud en kan bij een juist team nog erg mooie prestaties laten zien. Is geen koekenbakker!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone